Nikui_Fly
himalayaKrem_Fly

סלק מאודה

מאת: אייל שפרינגר, מטפל ברפואה סינית ובטכניקות תזונה מסורתיות על פי שיטת TEF
זמן קריאה: < 1 דקה
Nadar_IN

מתכון פשוט של סלק מאודה, מתאים לחורף במיוחד לבעלי נטייה ליובש ועצירות.

מרכיבים:

5-6 סלקים בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 כפות גהי
2 כפות מיץ לימון או ליים
כף אבקת זרעי כוסברה

הכנה:

– למלא סיר בינוני במים עד לגובה 2 ס"מ מהתחתית. להניח מעל המים פרח אידוי מברזל, ולהביא את המים לרתיחה.
– להניח את הסלק בתוך פרח האידוי, לכסות את הסיר עם מיכסה, ולבשל את הסלק באידוי כאשר המים ממשיכים לרתוח למשך 20-25 דקות.
– להמיס את הגהי בסיר קטן.
– להניח את הסלק המבושל בכלי הגשה, ליצוק את הגהי המומס עם מיץ הלימון מעל הסלק, להוסיף את אבקת הכוסברה ולערבב היטב.

למצבי קור ברורים ניתן להחליף את הגהי בשמן סומסום בכבישה קרה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו