Bazelet_Fly
Bazelet_Fly

חיטה או שעורה? מה יותר בריא?

מאת: - ליווי אישי או קבוצתי לאורח חיים בריא
בשבועות, המכונה גם חג הקציר, אנו חוגגים את הקציר של חיטה ושעורה. שתי התבואות הללו הן מזונות בסיסיים. מהם ההבדלים? ומה עדיף?

חיטה או שעורה? מה יותר בריא? צילום: pixabay

Hazug_IN

על פי לא מעט מומחי תזונה, שעורה מספקת יותר יתרונות בריאותיים מחיטה, ומהווה אלטרנטיבה מצוינת לחיטה הלבנה.

הסיבה לכך היא ששעורה מכילה יותר סיבים מחיטה, והיא לא עוברת תהליך של הוצאת רכיבים, כמו החיטה.

החיסרון הגדול של השעורה הוא הטעם והמרקם.

לחלק מהאנשים הטעם והמרקם של השעורה עשויים להיות פחות מוכרים או נעימים, בהשוואה לחיטה.

יחד עם זאת, במידה ואינכם רגישים לגלוטן, גם לחיטה יש לא מעט יתרונות.

בואו נראה מהם היתרונות הבריאותיים שהחיטה והשעורה מביאות לצלחת שלנו:

יתרונות החיטה

חיטה - מזון בסיסי שיש בו גם יתרונות בריאותיים. צילום: pixabay

חיטה – מזון בסיסי שיש בו גם יתרונות בריאותיים. צילום: pixabay

חיטה היא אחת התבואות המרכזיות בתזונה העולמית.

היתרונות הבריאותיים שלה כוללים:

סיבים תזונתיים

חיטה מלאה עשירה בסיבים תזונתיים, המסייעים בעיכול תקין, במניעת עצירות ובהורדת רמות כולסטרול בדם.

ויטמינים ומינרלים

חיטה מלאה מכילה ויטמינים מקבוצת B, ויטמין E, ברזל, מגנזיום, וסלניום.

ויטמינים ומינרלים אלו תומכים במערכת החיסון, בעור בריא, ובהפקת אנרגיה.

אנרגיה מתמשכת

פחמימות מורכבות בחיטה מספקות מקור יציב לאנרגיה לאורך זמן, מה שעוזר לשמור על רמות סוכר יציבות בדם.

תמיכה בלב

צריכת חיטה מלאה קשורה להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, בזכות תכולת הסיבים ונוגדי החמצון.

יתרונות השעורה

שעורה - עדיפה על החיטה? צילום: pixabay

שעורה – עדיפה על החיטה? צילום: pixabay

שעורה היא תבואה נוספת בעלת יתרונות בריאותיים רבים:

סיבים מסיסים

שעורה עשירה בסיבים מסיסים, במיוחד בטא-גלוקן, התורמים להורדת רמות כולסטרול ולהסדרת רמות הסוכר בדם.

ויטמינים ומינרלים

שעורה מכילה מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים כגון ויטמינים מקבוצת B, ברזל, מגנזיום ואבץ, התומכים בבריאות הכללית.

בריאות מערכת העיכול

הסיבים בשעורה מסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול, למניעת עצירות ולהזנת החיידקים הטובים במעי.

נוגדי חמצון

שעורה מכילה נוגדי חמצון כמו פיטוכימיקלים, המסייעים במניעת נזק תאי ומחלות כרוניות.

מי שעורה – כדאי לנסות!

למי שעורה יש השפעות מרגיעות ומזינות על הכליות.

התכונות נוגדות החמצון של מי שעורה מרחיקות את הסיכויים לדלקת או זיהום עקב אבנים בכליות.

זה גם ידוע כמפחית סיכון להפרעות לב, סוכרת, ומגביר את הכוח החיסוני.

למי שעורה השפעות מרגיעות. צילום: pixabay

למי שעורה השפעות מרגיעות. צילום: pixabay

למאמרים קודמים בנושא חיטה ושעורה:

שבועות ושבעת המינים

מה הבעיה שלכם עם גלוטן?

סובלים מבעיות עור? אולי החיטה אשמה

לסיכום: גם וגם

לדעתי, כנטורופתית,  אין תשובה חד-משמעית לשאלה מה עדיף, חיטה או שעורה, משום שכל אחת מהן מציעה יתרונות ייחודיים.

אם אתם מחפשים תבואה עם סיבים מסיסים גבוהים, יכולת להורדת כולסטרול וסיוע באיזון רמות הסוכר, שעורה עשויה להיות הבחירה הטובה עבורך.

לעומת זאת, אם אתם מחפשים תבואה עם תכולת גלוטן גבוהה לשימוש באפייה ויכולת לספק אנרגיה מתמשכת, חיטה עשויה להיות הבחירה המועדפת.

חג שבועות שמח ובריא!

צרו קשר עם לוסי רבין - Coach4Health



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו