ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

החזון של אלת הקקאו

מאת: טליה לוין, יועצת בריאות הוליסטית
טליה לוין, יועצת בריאות הוליסטית, מביאה את החזון של אלת הקקאו ומסבירה מה הופך את האגוז החום למזון האלים
קקאו

צילום: 123RF

אומרים ש 9 מתוך 10 אנשים אוהבים שוקולד ושהעשירי תמיד משקר. בקיצור מי לא אוהב שוקולד…? גדלתי בבית שוקולדי. אבא בלגי – שוקוהוליסט אמיתי, שאהב שוקולד מריר. ואנחנו הבנות: אימי, אחותי ואני חובבי שוקולד חלב. במקרר היה לנו קוט דור מריר, ליאונידס או גודיבה ובארון גם שוקולד פרה ופסק זמן. אך ככל שהתבגרתי הלכתי והתעמקתי בבריאות והתרחקתי משוקולד.

המפגש החוזר שלי עם שוקולד עם קקאו בעצם (האגוז שממנו מיצרים שוקולד אמית) והפעם בקטע בריאותי, היה בניו יורק, כשלמדתי תזונה במכון לתזונה אינטגרטיבית. אחד המרצים שלנו היה דיויד וולף – מומחה עולמי לתזונה של מזון חיי (RAW FOOD מזון שאינו מחומם מעל 40 מעלות) וסופר פודס (מזונות על).

במשך שעתיים וחצי הוא דיבר על סופרפודס בכלל, מושג שעד אז לא הכרתי, וקקאו בפרט. הראה צילומי קריליאן של ההילה האנרגטית של הקקאו, שיבח את איכויותיו הבריאותיות, זרק לקהל "המעריצים" פולי קקאו, אבקת קקאו לא מחוממת, חמאת קקאו RAW ועוד מיני מזונות…

היינו 1200 תלמידים באולם. בסיום ההרצאה יצאנו כמו אחרי הופעת רוק.
זו הייתה התרגשות אדירה עבורי לגלות ששוקולד אמיתי העשוי מפולי הקקאו עצמם הוא למעשה מזון בריאות. אז עכשיו אפשר לאכול שוקולד ללא רגשות אשם.

באותו ערב דיויד וולף ארגן מסיבה שהתבססה כולה על שוקולד. בלי אלכוהול, בלי סמים, בלי ה סיגריות, רק כמויות מטורפות של פרלינים משוקולד אמיתי, פולי קקאו, שוקו … יצאנו בהיי מטורף, ללא תופעות הלוואי של אלכוהול.
אחרי סופשבוע כזה לא פלא שחזרתי לאכול שוקולד, הפעם מריר, איכותי,  אמיתי
THE REAL DEAL ובהמשך התחלתי גם לייצרו בעצמי.

קקאו – מזון האלים

באפריקה ובדרום אמריקה (אנשי המאיה, אנשי האזקט) אכלו והשתמשו בקקאו (בטקסים, במשקאות, ככסף) מזה אלפי שנה. יש הטוענים שהשימוש הראשוני החל לפני כ 15 אלף שנה.
המפגש ההיסטורי הראשון בין אירופאים וקקאו היה כשקולומבוס פגש סירה של אנשי האזטק במקסיקו, עם פולי קקאו ושם לב שכאחד הילידים בטעות הפיל אגוז קקאו, כולם נלחצו בטירוף להרימו. קולומבוס חשב שזה מוזר, שזה בעצם שקד, לא ידע שזה בעצם מטבעות כסף עבורם.
ב1753 המדען השוודי קרל וואן לינאוס סבר ששוקולד הוא בעל חשיבות כה רבה שהוא בעצמו נתן לעץ השוקולד שם, וכינה אותו THEOBROMA CACAO, שפירושו: קקאו – מזון האלים.

אגוז הקקאו

צילום: Istock

אלת הקקאו IXCACAO

אני מאוד אוהבת את IXCACAO – אלת הקקאו של שבט בני המאיה. את הקידומת
IX מבטאים במקומות שונים בצורה שונה: איקס, איצ', איש.
הסיפור שלה ארוך ומורכב. היא הייתה אלת הפריון והקקאו של אנשי המאיה אך הוגלתה.
אנשי המאיה השתעבדו לעבודה, חומר, ובצע כסף, איבדו את אהבה וההנאה בחיים (מזכיר קצת משהו…), אך לבסוף היא חזרה וחזרה לגדולתה. החזון, והמסר שלה מתאימים מאוד גם כיום, ערב השנה החדשה:

"אין עבודה בלי רגיעה
אין עבודה בלי זמן למשפחה ולחברים
אין עבודה בלי זמן למוסיקה וריקוד
ומעל הכל: אין עבודה ללא אהבה
היא מזכירה לנו שעולם מפואר יתגלה
אם ניקח רגע לנוח
ולשמוח בדברים המעניקים לנו הנאה
אין עוד עבודה ללא אהבה"
אמן

מה בריא בקקאו?

פולי קקאו לא מעובדים, נחשבים לסופרפוד מזון על (אלה מזונות בעלי ערכים תזונתיים גבוהים מאוד, הרבה יותר ממזונות רגילים). קקאו הוא אחד מהסופרפודס הראשונים ברשימה. הוא המקור מספר 1 של מגנזיום (המינרל הכי חסר בתזונה כיום), עשיר מאוד בוויטמינים בכלל ובוויטמין C בפרט. בין המזונות העשירים ביותר בנוגדי חמצון (הרבה יותר מיין אדום ומתה ירוק).

עשיר במינרלים: ברזל, מגנזיום, סידן, אבץ, נחושת, אשלגן, כרומיום (שמאזן את רמות הסוכר ומצבי רוח). מעניק המון אנרגיה, מעולים ללב ולמוח, מאזן הורמונאלית, גורם לנו להרגיש שמחים, מאוהבים ורגועים מאחר וקקאו מעלה את רמות הסרטונין, דופמין ופנילטלמין (כימיקל האהבה). קקאו גם משביע ומכבה תיאבון ולכן נמצאים ברוב האבקות והחטיפים להרזיה.

דייסת בוקר חורפית עם סופרפודס ופולי הקקאו

אני אוהבת לשים את פולי הקקאו בשייק, אבל עכשיו זו עונת החורף (על אף שלא ממש מרגישים) אז הנה מתכון מדהים לדייסת בוקר עם קקאו וסופר פודס אחרים:

דייסת בוקר עם סופר פודס

צילום: טליה לוין

המצרכים:

– 1 כוסות קוואקר גס
– כף תותי גוג'י
– כף פולי קקאו
– כפית זרעי צ'יה
– כפית שמן קוקוס
– מעט קינמון
– חופן אגוזי מלך
– 1בננה
– כפית פולאן דבורים

אופן ההכנה:

1. להשרות במשך הלילה את הקוואקר בסיר (גובה המים מעט מעל הקוואקר, המים מנטרלים את החומצה הפיטית בדגן המלא, חומצה שמונעת ספיגת מינרלים בגוף).

2. למחרת בבוקר:
לבשל את הקוואקר כ- 10 דקות על אש נמוכה, מדי פעם לבחוש (ניתן להוסיף עוד מים לפי הצורך).

3. להעביר מעט מהדייסה המוכנה לקערה.

4. להוסיף: גוג'י, פולי קקאו, זרעי צ'יה, קינמון, אגוזי מלך ושמן קוקוס ולערבב.

5. לפרוס מעל בננה (או כל פרי אהוב אחר).

6. לפזר מעל פולאן.

7. אני לא ממתיקה אבל אפשר להמתיק עם סירופ מייפל, מולסה, סילאן או דבש.

8. את שאר הדייסה ניתן לשמור במקרר למספר ימים ובכל יום לחמם את הכמות הנדרשת בסיר נפרד עם מעט מים.

לאתר של טליה לוין

השאירו תגובה:
  1. בועז

    בכללי הכל נכון ושוקולד טרי הוא אכן נפלא, אבל כדאי לדעת שהוא מכיל חומצה אוקסלית שמפריעה לספיגת סידן ולכן פחות מתאים במקרים של חוסר בסידן ועשוי להיות בעייתי לשימוש יומיומי.

  2. לירון

    גילוי נאות : טליה לווין מיבאת ומוכרת פולי קקאו !
    אתמול התפרסמה כתבה דומה ב YNET ע"י טליה, אתם מוזמנים לקרוא שם את התגובות כדי להבין שבעצם החסרונות בקקאו עולים על היתרונות.
    לד"ר עדיאל תל אורן יש סרטון בן 3 דקות שמסביר למה לא לאכול קקאו
    http://www.ecopolitan.com/dr-t-3/277-raw-cacao

  3. זהר

    נכנסתי לסרטון של ד"ר תל אורן והוא אמר שם שאשר לקחת חומרים שבקקאו ולרקוד עליהם ברייב סוער במקום להשתמש בסמים. הוא בעצם נתן לי עוד סיבה למה כן שווה לצרוך קקאו. וכמובן שביום יום לא להפריז. איזה 4-5 פולי קקאו ביום הם לא אויבי האומה.

  4. לירון

    אני מסכים לגמרי שקקאו עדיף מסמים.יש עוד המון מאכלים מזיקים ביותר שעדיפים מסמים. גם אתה התנית את השימוש בכך שיהיה במנות קטנות , כלומר זה לא טוב לכתחילה, ובטח לא איך שטליה הציגה את זה כמזון על