supherb_Fly
PassoverFocus_Fly

זה הזמן לריבת חבושים

מאת: נעמה לוי
זמן קריאה: 2 דקות
הוא שייך למשפחת האפרסקים, יש לו פלומה שעירה, טעם מצמת, שם מוזר וטרם נמצא האדם שאוכל אותו חי. כן, אני מדברת על החבושים, הפרי שמככב אצלנו חודשיים בשנה, בחודשים ספטמבר ואוקטובר.

קסם הקינמון, צילום: 123RF

PassoverFocus_IN

חבושים עשירים בברזל, באשלגן וגם בלא מעט ויטמין C. מבין אחיו הפירות הוא דווקא לא עתיר בקלוריות. וזה בסדר, כי במילא כדי לאכול אותו תמיד כדאי לצרף אותו למרכיבים עשירים אחרים, שאיתם הוא משתדך נהדר.

החבושים הם פרי קשה לפיצוח. לפני שעושים איתם משהו, יש לרכך אותם בבישול איטי וסבלני, כשעה. הסימן להתרככותם יהיה צבעם האדמדם שיופיע לאחר הבישול. הם מצריכים מעט התעסקות, אבל התוצאה תמיד משתלמת.

ומה עושים עם הפלומה השעירה? יש מי שנוהגים לקלף את החבושים אבל אפשר גם להותיר אותם בדיוק כפי שהם.

המרוקאים ושאר בני עדות המזרח נוהגים לבשל את החבושים יחד עם בשר או עוף, שמעניקים לתבשיל מתיקות עדינה ומיוחדת. דרך נוספת ליהנות מהפרי הזה היא לגשת כבר היום לשוק, לקנות שני קילו חבושים ולהכין ריבה טעימה שתישאר לכם עד לספטמבר הבא ותשמש אתכם להכנת קינוחים, עוגות, כתוספת לגרנולה בבוקר או סתם ככה כשמתחשק משהו מתוק.

ריבת חבושים

חומרים:

קילו חבושים
קילו סוכר קנים חום (אפשר גם להפחית לחצי)
לימון
קינמון וציפורן

הכנה:

קולפים את החבושים וחותכים לשמיניות ומבשלים במים עד לריכוך כ-40 דקות עד שעה.
מסננים את המים, מכניסים את החבושים, הסוכר, מיץ הלימון והתבלינים לסיר ומבשלים כשעה נוספת, עד שהריבה מוכנה.

מאחסנים בצנצנת מעוקרת.

חורשט בה – נזיד פרסי עם חבושים ורימונים של ד"ר רני פולק

חומרים:

1 כף שמן קנולה
1 בצל קצוץ
½ ק"ג נתח כתף חתוכה לקוביות
2 כוסות ציר בקר
4 חבושים – חתוכים לרבעים
1 לימון סחוט למיץ
מלח ופלפל
קורט פפריקה מתוקה
קורט אגוז מוסקט טחון
4 לימונים פרסיים מבוקעים
8 שזיפים מיובשים מגולענים
2 עגבניות קצוצות
1 כף תרכיז רימונים
גרגירים מרימון אחד

אופן ההכנה:

– תבלו את הבקר במלח ופלפל וסגרו אותו היטב בעזרת 2 כפות שמן קנולה.
– הוסיפו את ציר הבקר והשזיפים ובשלו כ- 45 דקות.
– חממו במחבת נפרדת את שארית השמן, טגנו את הבצל עד לשקיפות.
הוסיפו את העגבניות וטגנו מספר שניות.
– הוסיפו לסיר בצירוף שאר החומרים.
– בשלו עוד 45 דקות.
– קשטו עם גרגירי הרימון והגישו.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. רחל

    אני מכינה את החורשט בנוסף למה שכתוב עם גרונות הודו רסק עגבניות משמש מיובש ופטרוזליה ללא הרימונים אני אנסה עם רימונים
    יוצא מעדן האהוב ביותר על בני בתי

  2. לידיה מור

    משחר ילדותי אני אוהבת
    לאכול את החבושים לא מבושלים, מקלפת ואוכלת בהנאה מרובה טעים טעים ממולץ