WING_FLYL

Powered by WP Bannerize

MY_P_FLYR

Powered by WP Bannerize

איך מזהים אלרגיה למזון?

ד"ר דן קרת
מאת: - הדרכה למניעה וטיפול בגורמי התחלואה העיקריים בחברה הערבית באמצעות רפואה טבעית
אם אתם סובלים ממעי רגיז, גזים, בחילות, מיגרנות, פטריות, נזלת כרונית, פריחה או אסתמה – כנראה שיש לכם אי סבילות למזון כלשהו.

אי סבילות / אלרגיה למזון הם שלל התגובות הלא נעימות שאנו חווים לאחר אכילת מזונות מסוימים. רבים מהסימפטומים הכרוניים שאנו חווים ושהרפואה אינה מוצאת להם מזור, קשורים לאלרגיה או אי סבילות למזון. ההשערה היא שתגובות אלה נפוצות הרבה יותר ממה שחושבים – ל- 1/3 מהאנשים הנחשבים בריאים ול- 2/3 מהאנשים הסובלים מבעיות כרוניות שאינן מגיבות לטיפולים קונבנציונליים, יש, קרוב לודאי, אי סבילות למזון.

 כאשר אני מדבר על אי סבילות למזון, הכוונה היא לא לאלרגיה המיידית למזון, לאותן תגובות מהירות (תוך דקות ועד שעתיים) ומסוכנות למזונות מיוחדים כפי שאנחנו מכירים ושומעים לעיתים. אגב, אלה האלרגיות שעליהן מדברים הרופאים, המהוות אחוז נמוך מאד מכלל התגובות למזון. כאן אנחנו מדברים על אלרגיות מאוחרות למזון, שמופיעות משעות ועד ימים אחרי צריכת מזון מסוים. זו גם הסיבה שקשה לאדם הרגיל לזהות אותן, בניגוד לאלרגיות המיידיות, שקל בהן לעשות את הקשר בין האגוזים למשל , או החלב, והתגובה המהירה להם.

הבדל משמעותי נוסף הוא שהתגובות המאוחרות הן בדר"כ למזונות שכיחים ונפוצים בעוד שהאלרגיה המיידית היא בהרבה מיקרים למזונות לא שכיחים במזון. זו הסיבה שרבים לא משערים שחלק מהסימפטומים שהם חווים נגרם למשל, מצריכה יום-יומית של לחם רגיל ושגרתי. דווקא החשיפה החוזרת ונשנית למזון מסוים מעלה את הסיכוי שאנו אלרגיים אליו.

איך זה קורה?

במצבים מסוימים המתרחשים במערכת העיכול שלנו, המזון אינו מתפרק באופן אופטימלי. חלקיקי מזון שלא התפרקו עד הסוף מצליחים, בתנאים מסוימים ולא תקינים, לחדור את קיר מערכת העיכול ולהגיע למחזור הדם. בהגיעם לשם, הם מייצרים תגובה חיסונית בצורת נוגדנים, נוגדנים אלה נצמדים לאותם חלקיקי מזון, ונוצר תצמיד (קומפלקס) חיסוני. תצמיד /קומפלקס זה מסתובב במחזור הדם ושוקע בריקמה מסוימת (בכל אדם במקום אחר – מכאן התגובות המגוונות) ומעורר הפרשת חומרים מגבירי דלקת או כאב.

אם אתם חווים את אחד או יותר מהסימפטומים הבאים, והרפואה לא הצליחה לעזור לכם, כדאי להתחיל לחשוב על הכיוון של אי סבילות למזון. נלך לפי מערכות:

מערכת העיכול – תסמונת המעי הרגיש/ רגיז/עצבני, מחלות מעי דלקתיות כמו קרון או אולצרטיב קוליטיס, שלשול כרוני, גזים, נפיחות , דיספפסיה, אפטות, בחילות , הקאות, כאבי בטן.
מערכת הנשימה – ליחה, אסטמה, שיעול כרוני, נזלת כרונית, דלקות אוזניים חוזרות, נוזלים באוזניים, סינוסיטיס חוזרת, אסטמה.

עור – אטופיק דרמטיטיס, פריחות, גרד, בצקתיות, אגירת נוזלים.

פרקים – כאבי פרקים, דלקת פרקים.

כללי – מיגרנות, הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות ויש הגורסים שגם אוטיזם.

וחשוב ביותר, לסיום, מחלות אוטו-אימוניות, סכרת נעורים, בכליות ובכלל.
בהרבה מיקרים, כל מיני סימפטומים ביזאריים ולא שיגרתיים מתגלים לבסוף כאלרגיה למזון.

חשוב שתדעו שאם אתם לוקחים מעכבי הפרשת חומצה, תרופות תמימות כביכול, תלמדו שיש מחיר גבוה לנטילתן. כאשר יש מעט מידי חומצה בקיבה, המזון לא מתפרק כמו שצריך ויש עלייה בשכיחות אלרגיות למזון ומחלות אוטואימוניות. כמו כן, הרבה מהאבחנות של "קנדידה", הנפוצות כל כך בתקופה האחרונה, הן למעשה ביטויים שונים של אי סבילות למזון.

המזונות השכיחים ביותר הנמצאים כבעייתיים בסופו של דבר הם חלב פרה, חלבוני החיטה – גלוטן, שמרים, חלבון ביצה, אגוזי קשיו, חלמון ביצה, שום, סויה ואגוזי ברזיל.

אז מה עושים – לאחר שמזהים (עדיף בעזרת בעל מקצוע/ נטורופת) את המזונות הבעייתים, צריך להימנע מהם לתקופה של מספר חודשים. לאחר מכן אפשר להחזירם בצורה מאד מסוימת ובליווי מקצועי. יש גם תוספי תזונה שיכולים להקל עם התגובה האלרגית, בראש הרשימה קוורצטין. אגב, אם לא בא לכם לעשות מזה סיפור מורכב, נסו להוציא את המזונות שברשימה לעיל מהתזונה שלכם לשבועיים וראו את הניסים שמתרחשים.

בתקווה לאריכות ימים בריאה

צרו קשר עם דן קרת
* שדות חובה
שלחו
השאירו תגובה:
  1. רבקה הוכברג

    שלום רב
    אני בזמן האחרון פיתחתי אלרגיה לכל מיני מזונות כולל מלון, גם אם אני הולכת למסעדה ואוכלת מוצרי חלב מיד יש לי דלקות חניכיים