ECO_CU_FLYL

Powered by WP Bannerize

MORE_FLYR

Powered by WP Bannerize

השף האורגני מהחווה בפעולה

מאת: - מטפלת באירוודה - ייעוץ לגבי תזונה, צמחי מרפא וטיפולי מגע ברוח הרפואה ההודית המסורתית. ומנחה סדנאות למתמודדים עם חוסר איזון בבלוטת התריס
כשפוסעים בשביל המוביל לחוות "השף האורגני" היפיפייה, חשים צורך עז לשלוח ידיים לערוגות המלבלבות, לנגוס בעגבנייה או פלפל עסיסיים בהנאה או להצטייד בסלסלת קש ולמלא אותה בשלל פירות וירקות
בישול בריא

צילום: 123RF


במדינת ישראל לא ניתן למצוא נתונים רשמיים מעודכנים על שיעור הטבעונים באוכלוסייה. מנתוני סקר שערך משרד הבריאות בשנים 1999–2001 עולה כי 8.5% מהאוכלוסייה בני ה־25–64 מגדירים עצמם צמחונים או טבעונים. אולם אין ספק כי ממרחק של 13 שנה, ניתן לומר בביטחון, כי מספר האנשים המגדירים את עצמם כטבעונים עלה בהתמדה בעשור האחרון. בין אם מדובר בבחירה מסיבות בריאותיות ובין אם מסיבות אידיאולוגיות, בשורה התחתונה יותר ויותר אנשים מודעים כיום להשלכות של צריכת מזון מן החי ומגלים פתיחות וסקרנות לגבי העושר הקולינארי של המטבח הטבעוני.

כשפוסעים בשביל המוביל לחוות "השף האורגני" היפיפייה, השוכנת בכפר חוגלה שבעמק חפר, חשים צורך עז לשלוח ידיים לערוגות המלבלבות, לנגוס בעגבנייה או פלפל עסיסיים בהנאה או להצטייד בסלסלת קש ולמלא אותה בשלל פירות וירקות, הגדלים זה בצד זה בהרמוניה.

מה שהחל כדונם של ירקות אורגניים לשימוש עצמי, הפך כעבור זמן לא רב לחווה רחבת ידיים, המשתרעת על פני 8 דונם וכוללת סל רחב של שירותים: 7 דונם של גידולים שונים בהתאם לעונות השנה המתחלפות (כולם בטיפול ופיקוח אורגני מבוסס על עקרונות הפרמקלצ'ר), חנות לממכר תוצרת אורגנית מהשדה המשפחתי ומהסביבה (כולל משלוחים של פירות וירקות אורגניים טריים, לצד לחמים, שמנים, רטבים ועוד), מתחם סדנאות ללימוד והתנסות בבישול בריא ואיכותי (מאובזר במטבח מצויד היטב, בר וטאבון) ומתחם אירועים פרטיים ועסקיים המציע פעילויות מגוונות התומכות באורח חיים בריא ועוד.

צילום: עינת להב

על אף היותם של האחים אלעד ומולי להב – דור שלישי למשפחת חקלאים בכפר חוגלה, לא אהבת עבודת האדמה, היא זו שהביאה אותם להקים את החווה מלכתחילה, כי אם השאיפה לחיות חיים בריאים יותר, בחיק המשפחה. השף אלעד להב, בוגר בית הספר למלונאות וקולינריה במיאמי, פלורידה התוודע למגוון סגנונות בישול, טעם מפסגות הקולינריה כשעבד ב- "Sona", המסעדה המפורסמת של השף דיויד מיירס, ניהל מיזמים אישיים ("ג'ולייט קיטשן" ברמת השרון), אבל אירוע אישי שחוותה משפחתו, חידד בו ובאשתו – טניה, את ההכרה בדבר חשיבות המזון שאנו מכניסים לגופנו. ומנקודה זו החל מסע מופלא שהכה גלים, השליך על כל תחומי חייהם והוביל להקמת החווה. אל המיזם רתם גם את אחיו – מולי להב, שהביא עמו רקע וניסיון עשיר בתפקידי ניהול ושיווק.

במסגרת הפעילויות השוטפות בחווה, מועברות מדי חודש סדנאות לבישול של מיטב השפים בתחום הבישול הבריא. התמזל מזלי והוזמנתי לקחת חלק בסדנא הטבעונית של אלעד באחד מערבי חמישי.

כבר מהרגע הראשון קל להיכבש בקסמי המקום (את התפאורה האמיתית מספק הטבע בשיא הדרו, לצד  סככת גפנים וריהוט עשוי עץ וחומרים ממוחזרים) ובאישיותו הנעימה של אלעד ולהיות קשובים למידע המועבר על ידו. "אני לא מיסיונר ולא מטיף" מעיד אלעד על עצמו ואנחנו התרשמנו שהוא אדם המלא ידע כרימון – הן במישור הבריאותי והן במישור הקולינרי, מלא נתינה ורצון לחלוק מהניסיון והתובנות שרכש במהלך השנים, כדי לסייע למשתתפי הסדנא, להפוך את אורח החיים הצמחוני ו/או הטבעוני לטעים, מגוון, עשיר בצבעים, מרקמים וטעמים, ולא פחות חשוב –  קל ליישום וביצוע.


סדנאות בישול בחווה עם מיטב המנחים

את הסדנא, שכללה אנשים מרקעים שונים: צמחונים וטבעונים בראשית דרכם, הורים, בני/ות זוג של טבעונים – פתחנו עם שייק מרענן, על בסיס חלב שקדים ומלפפון, לצד כוס יין ושלל פירות יבשים. לאורך הסדנא נחשפנו למגוון רחב של מנות – החל מהצעות למנות ראשונות (קרפצ'יו סלק וקולרבי שנימוח בפה, סלט תרד, עגבניות וגרגרי חומוס נפלא, ממרחים שונים), מנות עיקריות (קציצות דגים על בסיס שעועית מש, אורז בסמטי ועלי גפן ברוטב קארי קוקוס – מעדן אמיתי. אני לבדי יכולתי להתמודד הגבורה וללא נקיפות מצפון עם סיר שלם!, ניוקי בטטה, קנלוני פטריות ועוד) ושלל קינוחים שישביעו גם גרגרנים וחובבי מתוקים מקצועיים (טפיוקה בחלב קוקוס וקראמבל פירות). הכול הוגש לשולחן בצורה אסתטית, ציורית ושובת עיניים ומלווה בהסברים מפורטים וטיפים לחובבי הבישול (כיצד להנביט קטניות, הסדר המומלץ לתיבול ממרח חצילים, מה הדרך הנכונה לבשל חומוס – לא תאמינו אם אין לכם סיר לחץ, נסו לבשל בתנור עם מים ונייר כסף במשך מספר שעות) וכד'.

היה מעניין, מהנה, טעים ומעורר השראה! אם כי לטעמי הסדנא הייתה ארוכה מעט ולחלק מהמתכונים נדרשים ציוד מקצועי (ניוקי בטטה וקרפצ'יו סלק) ומיומנות בסיסית. עלות מול תמורה – שווה את ההשקעה!

צילום: עינת להב

סלט תרד וגרגירי חומוס עם עגבניות בצל סגול זיתים שחורים צ'ילי ופפריקה

מרכיבים

 

½ ק"ג עלי תרד טרי / שטופים ומופרדים מהגבעול
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים היטב
1 ק"ג עגבניות ממגוון סוגים / חתוכות גס כל סוג בצורה קצת אחרת למגוון…
1 בצל סגול בינוני / פרוס דק ומושרה במים קרים
10 זיתים שחורים איכותיים / מגלענים לבד בידיים…
1 פלפל צ'ילי טרי ירוק / פרוס דק בלי הגרעינים
1 כפית פפריקה מתוקה / קלוייה על מחבת לדקה
שמן זית, חומץ שרי, מיץ לימון טרי, מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

*בקערה גדולה מערבבים בעדינות את עלי התרד עם מיץ לימון ושמן זית . מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הפפריקה,
מתבלים וטועמים, מסדרים על צלחת הגשה ומעל מפזרים את הפפריקה

 

חגית אריאלי שיינפלד 

 

חוות "השף האורגני", מושב חוגלה

 

צילום: עינת להב

צרו קשר עם חגית אריאלי שיינפלד
* שדות חובה
שלחו
השאירו תגובה:
  1. נאווה לם

    הייתי בסדנה של אלעד ביולי, מקסים וטעים שאין דברים כאלה, מומלץ!