MORE_FLYL

Powered by WP Bannerize

ECO_CU_FLYR

Powered by WP Bannerize

הסיפור שאינו נגמר

מאת: תמי צרי ונירה שניידר (על המתכונים)
לא מעט רופאים בכירים בארץ ובעולם כבר לא מתביישים לומר בפה מלא את כל האמת המכאיבה על חלב ומוצריו, נשמע לכם מופרך? צפו בסרטון ותחליטו בעצמכם

לא מעט רופאים בכירים בארץ ובעולם כבר לא מתביישים לומר בפה מלא, ובכלי תקשורת מרכזיים, את כל האמת המכאיבה על חלב ומוצריו.

הרופאים טוענים כאשר אנחנו צורכים כמות גבוהה של חלבונים מן החי רמת החומציות בדמנו עולה. הגוף החכם שלנו, כדי לאזן את אותה חומציות, לוקח את החומר הבסיסי שהכי נגיש לו: סידן מהעצמות. ולראייה, בסין, שבה לא נהוג לצרוך מוצרי חלב, לפחות לא בכפרים, אחוז האוסטיאופורוזיס, דלדול העצם, הוא מנמוכים בעולם. בישראל אגב אחוז הלוקים במחלה זו גבוה כמעט פי עשרה.

חלב ומוצריו אחראיים להרבה מאוד מבעיות העיכול שרובנו, במידה זו או אחרת, סובלים מהם. ואין צורך בהגדרה רשמית כמו "רגישות ללקטוז". כפי שאומר ד"ר אריה אבני, ממובילי המאבק נגד החלב בישראל, תורידו את מוצרי החלב מהדיאטה שלכם ותראו כיצד כל בעיות העיכול שלכם נעלמות.

נשמע לכם מופרך? פנו שש וחצי דקות מזמנכם וצפו בסרטון הבא

השתכנעתם ואתם רוצים לנסות משהו אחר? הנה כמה מתכונים "חלביים" שלא מכילים אפילו טיפה אחת של חלב.

אלטרנטיבה טעימה לא פחות, מספקת ובריאה הרבה יותר, היא הכנת מאכלי חלב וגבינות מאגוזים וזרעים, שניתן להכין מהם שפע של מתכונים טעימים, קלים ומהירי הכנה.

קיימים זנים רבים של אגוזים וזרעים, הנבדלים אלו מאלו בצורה, במרקם, בטעם ובעובי הקליפה. הם קלים לעיכול, נטמעים ונספגים בקלות ומכילים ערכי תזונה רבים, גבוהים וזמינים.

אגוזים מכילים שומנים בלתי-רוויים, המהווים מקור אנרגיה, הגנה ובנייה וכן כמות מספקת של חלבונים (רוב חומצות האמינו), המהווים את אבני בניין הגוף, כמות עתירה של ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C ו- E החיוניים לגדילה, התפתחות ולשמירה על חיוניות ובריאות הגוף, שפע של מינרלים כמו סידן, אבץ, ברזל ומגנזיום המהווים ספקי כוח לפעולות חיוניות לתפקוד תקין של הגוף. בנוסף לכל אלה, קבוצת האגוזים מכילה גם כמות מאוזנת של פחמימות מורכבות, המספקות לגוף אנרגיה זמינה.

למה אגוזים זה טוב?

להלן עיקרי סגולותיה של קבוצת מזון זו:

• מסייעת לתנועה הפריסטלטית של המעי
• מאיצה את קצב חילוף החומרים בגוף
• מורידה את רמת הכולסטרול ה"רע" LDL ומעלה את רמת הכולסטרול הטוב HDL
• תורמת לפעילות תקינה ומאוזנת של מערכת העצבים והמוח
• מחזקת את מערכת הדם
• תומכת בפעולה של הכבד, מערכת העיכול, מערכת השלד ובסילוק חומרי הפסולת מהגוף

לאור כל זאת, איזו סיבה יש לא להעדיף "מוצרי חלב", המבוססים על אגוזים וזרעים?

סוגי האגוזים המומלצים: אגוזי מלך, אגוזי פקאן, מקדמיה, לוז, ערמונים, אגוז ברזיל, אגוז קוקוס, פיסטוק חלבי ושקדים.

סוגי הזרעים המומלצים: זרעי פשתה, צנובר, זרעי דלעת, זרעי שומשום, זרעי חמנייה.

איך ממירים את מוצרי החלב במוצרי אגוזים וזרעים?

גבינת אגוזים או זרעים

המצרכים:

2 כוסות אגוזים או זרעים המועדפים עליכם
11/2 כוסות מים

הכנה:

השרו את האגוזים או השקדים ללילה, סננו ושטפו.
ערבלו היטב במערבל (חזק) עם כוס מים, עד לקבלת מרקם חלק.
העבירו לשק גבינה (ניתן להשיג בחנויות טבע) או לבד כותנה.
תלו את שק הגבינה מעל הכיור, עד לגמר סינון הנוזלים.
השאירו ל – 12- 8 שעות להתססה.

תיבול הגבינה:
לאחר ההתססה העבירו לקערה וערבבו עם תבלינים ועשבי התיבול המועדפים עליכם כמו: שום, שמיר קצוץ, עירית קצוצה, עגבניות מיובשות מושרות וקצוצות במעבד מזון, פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה, זעתר, קארי, כורכום, אבקת שום, פלפל שחור, בזיליקום ומעט מלח ים אטלנטי או מלח מן ההימליה.

ממרח זרעי חמניה

המצרכים:
2 כוסות גרעיני חמניה שהושרו ללילה
1/2 כוס אגוזי מלך
1 כוס סלרי קצוץ
2 כפות שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון
1 כף בזיליקום מיובש
2 שיני שום
11/2 כפית מלח ים אטלנטי

הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
ניתן להגיש על קרקרים, או על ירקות חתוכים.

חלב

חלב שקדים 

המצרכים:

1 כוס שקדים מושרים ללילה

2 כוסות מים

הכנה:

מערבלים היטב את כל המרכיבים בבלנדר חזק עד לקבלת מרקם חלק.
מסננים את התערובת דרך שק גבינה.
יוצקים את החלב לכלי.
ניתן לשמור במקרר במשך 3 ימים, בכלי זכוכית עם מכסה.
לבחירה: אפשר להוסיף 2-3 תמרים ומעט תמצית וניל טבעית ולערבל עם יתר המרכיבים.

עוגת גבינה מאגוזי קשיו 

חומרים לתחתית:
2 כוסות שקדים
90 גר' תמרים ( מהג'ול)
1/4 כפית תמצית וניל
קורט מלח

חומרים למילוי:

3 כוסות אגוזי קשיו מושרים (במשך לילה)
11/2 כוסות חלב שקדים
כוס מיץ לימון סחוט טבעי
3/4 כוס אגבה
כף תמצית וניל
קורט מלח
3 כפות לציטין (להשיג בחנויות טבע)
3/4 כוס שמן קוקוס (נוזלי)

הכנה:

ערבלו במעבד מזון את כל החומרים לתחתית.

שטחו על גבי תבנית אפייה בינונית משומנת.
הכניסו את חומרי המילוי לבלנדר (מלבד שמן הקוקוס והלציטין) וערבלו בין 3 -5 דקות עד לקבלת מרקם חלק.
הוסיפו את הלציטין ושמן הקוקוס בהדרגה והמשיכו לערבב במהירות איטית יותר, עד לקבלת מרקם אחיד.
צקו את תוכן העיסה על התחתית. הכניסו למקפיא לשעתיים והגישו.

גלידת וניל 

חומרים:

5 מנות
כוס חלב שקדים
כוס אגוזי קשיו מושרים לילה
1/4 כוס אגבה
1/4 כף תמצית וניל נוזלית
1 כף לצטין
קורט מלח

 

הכנה:
ערבלו היטב כל החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד וחלק והכניסו למקפיא.

 

השאירו תגובה:
  1. מ'

    נפרדתי לשלום מכל מוצרי החלב באשר הם (ובכלל ממוצרים מן החי, חוץ מביצים אורגניות שאני עדיין צורכת בשמחה רבה) כבר לפני כמה שנים, ואמנם נפטרתי מ-80% מהמיגרנות שליוו אותי כל חיי (וזו אכן ברכה!), אך רק מחלק מכאבי העיכול שגם איתם אני נסחבת שנים. אז נכון, כדאי לוותר על מוצרי חלב ובכלל לדבוק בתזונה בריאה, רצוי טבעונית או צמחונית נבונה, אך כדאי לוותר על סופרלטיבים היסטריים ולדבוק במתינות ובדיוק התיאורים (ובכך אני מתכוונת לד"ר אבני היקר, שכידוע לוחם בחלב קצת באגרסיביות…). מאחלת בריאות לכולם!

  2. עירית

    הרצאה מדהימה, אבל באמת.

    אפילו בנו לה אתר מיוחד בארץ ותרגמו אותה לעברית:
    http://gary-tv.com

    משנה חיים !!

  3. ליאת

    מה יש במקום שקדים / אגוזים ועוד שאפשר לצור ממנו "מוצר חלב"??