spirolinaliquid

Powered by WP Bannerize

Thyroid_book_focus

Powered by WP Bannerize

הסוד הרדיקלי לתזונה בריאה

מאת: ורדית כהן
בפעם הראשונה, אחת ממומחיות הטבע והבריאות הגדולות בישראל חושפת את הדרך העוצמתית החדשה של 2018 לפיתוח תזונה בריאה ועשירה, כמו שלא קיימת באף סופר
אביבית ברקוביץ', סיורי ליקוט

בשנים האחרונות יותר ויותר ישראלים מבינים אמת מרה על עולם הבריאות והמזון. אמת שלפיה רשתות השיווק והסופרמרקטים, שאמורות לכאורה להבטיח לנו את המזון הכי בריא, מוכרות לנו ירקות ופירות שמבטיחים להכיל את כל הוויטמינים והמינרלים שאנחנו צריכים, אבל בפועל הם דלים מאוד בחומרי הזנה וכבר לא מספקים לגוף שלנו את מה שהוא צריך.. לאור המצב הזה, שעורר בנו דאגה כבדה לבריאות שלנו ושל הילדים שלנו, יצאנו לברר – האם יש מוצא מהעניין? האם יש דרך אחרת שבה ניתן לספק לעצמנו תזונה בריאה ואיכותית שמונעת מחלות ועוזרת לנו להרגיש טוב בגוף שלנו? מומחית איסוף המזון הטבעי, אביבית ברקוביץ', טוענת שיש בידיה פתרון, שעומד לספק לכולנו ב-2018 את המזון הטבעי שלו חיכינו, ולהחזיר את הבריאות הטבעית לצלחת שלנו.

"יכול להיות שכבר שמעת על זה. יכול להיות שגם אתה כבר קראת לפחות אחד מכל מאות הדיווחים והסיפורים המטרידים במיוחד שצצים מתוך אחורי הקלעים של תעשיית ייצור הפירות והירקות שלנו:. ריסוס, הדברה, רעלים, הנדסה גנטית – כל אלה מהווים חלק מהתהליך שאחריו מגיעים הפירות והירקות שלנו לסופרמרקט, ומשם היישר לצלחת שלנו. במצב הזה, נוצר מצב עגום שבו הגוף שלנו כבר לא מקבל את חומרי ההזנה מאותם הפירות והירקות שאנחנו קונים בכל כך הרבה כסף בסופרמרקט.

וכשאני גיליתי את העובדה שככה נראה האוכל "הבריא" שאני נותנת לילדים שלי בבית – הייתי בשוק, והבנתי שחייבת להיות דרך אחרת להכניס אלי הביתה אוכל בריא ומזין באמת. אז יצאתי לדרך, כשסימנתי לעצמי כמטרה למצוא את הדרך להשיג פירות וירקות איכותיים לצלחת. אבל לא האמנתי

בחלומות הכי פרועים שלי שאגלה את הסוד הלא-נורמלי שגיליתי בעקבות החיפוש. ואת הסוד הזה, ששינה את חיי ואת החיים של מאות ישראלים נוספים אני רוצה לחלוק איתך היום."

אולי יעניין אותך גם:

– לא משנה כמה רעלים הכנסת לגוף שלך בשנה האחרונה, מנקה הרעלים הטבעי הזה מבטיח לך להחזיר את הבריאות לדם שלך – אם רק תדע איך לזהות אותו.
– מי שמע על צמח הדגן הזה שצומח לך ממש מתחת לבית ויכול להכפיל את כמות המינרלים והוויטמינים שאתה מכניס לאוכל שלך וגם להרגיע את מערכת העצבים שלך (ושל הילדים שלך) – בחינם?!
– ישר ולעניין: אם גם לך נמאס לצרוך פירות וירקות שעולים לך המון כסף אבל בפועל נותנים לך כמעט אפס בריאות לצלחת

– יש מצב שיעניין אותך להקדיש שתי דקות לסרטון הזה.

(אזהרה מאיתנו: אחרי השיחה עם אביבית גיליתי שאכן מדובר בשיטה לא קונבנציונלית, שרבים מהקוראים שלנו יתקשו לאמץ וינסו לדחות אותה על הסף. עם זאת, האמיצים מבינכם שיעזו להמשיך לקרוא עד הסוף, עשויים לשנות את כל הדרך בה הם הסתכלו על האוכל בצלחת שלהם ועל כל שיח ועץ שצומח להם ליד לבית. ויותר מזה? אפילו לפתור להם 90% מהבעיות הבריאותיות הטורדניות ביותר, כמו עודף כולסטרול, יתר לחץ דם, עודף סטרס וחוסר בוויטמינים).

"תראי, בשנים האחרונות נפל דבר בישראל: את לא צריכה להיות גאונה כדי להבין שרשתות השיווק והמזון הבינו שהעולם השתנה, כולנו נהיינו בררנים: כולם רוצים שהאוכל שלהם יהיה הכי בריא, טרי, ומלא בוויטמינים ומינרלים כדי שנוכל לחיות טוב ולהיות בריאים. מכאן את גם רואה את כל הניסיונות של רשתות השיווק להציג את המזון שלהם כ"אותנטי", "ישר מהחקלאי", ועוד כהנה וכהנה אמירות שמנסות להסיח את דעתנו מההבנה, שהמזון הכי בריא נמצא בחוץ, בטבע, והוא לא תמיד מגיע לסופרמרקט.

"אבל למעשה כל מה שקרה בתחום הזה הוא שינוי קוסמטי בלבד. אנחנו ממשיכים לצרוך פירות וירקות שרחוקים מלהכיל את אותם הערכים התזונתיים שקיימים במזונות האלה באופן טבעי– מה שבסופו של דבר פוגע בבריאות שלנו. וגם החיים שלי היו יכולים להימשך באותו המסלול, אלמלא גיליתי את הסוד הדי – רדיקלי לתזונה בריאה, ששינה את חיי ואת החיים של מאות ואף אלפי אוהדים ששותפים לדרך שלי".

נשמע מרתק. אז מהו הסוד הגדול?

"הסוד מתחיל בזה שאני מאמינה שהעולם שלנו מכיל את כל מה שאנחנו צריכים – ומי שרואה את זה, מכיר בזה, וחי לפי זה מקבל לעצמו שדרוג אדיר לבריאות ולאיכות החיים שלו.

בתכל'ס, אני מדברת פה על איסוף צמחים למאכל מהטבע שקיים ממש סמוך למעשה בכל מקום, והפיכה שלו לבסיס שעליו עומדת כל התזונה שלנו.

אביבית ברקוביץ', סיורי ליקוט

אביבית: "מאז שהפכתי למומחית בעולם הליקוט אני מקבלת המון פידבקים שגורמים לי להרגיש כמו הבחורה הכי מגניבה בעיר. זאת שתמיד כולם יאמרו לה: אם הייתי צריך להיתקע עם מישהו אחד במדבר בלי אוכל ומים – הייתי רוצה שזה יהיה רק איתך.

את מתכוונת לליקוט צמחים? ברצינות? על זה כל הסיפור? זה נשמע יותר כמו משהו נמצא בתחום אגדות העם והפולקלור מאשר כתחום תזונתי רציני.

"תראי, ליקוט הוא לא עניין פשוט להבנה ולביצוע. הוא דורש ידע מעמיק בשורה ארוכה של סוגיות שקשורות לעולם הטבע, ושאנחנו נמנעים כל כך מלעסוק בהן – בוטניקה, ביולוגיה, אקלים – כל אלה הן סוגיות שקל לנו לדחוק לאחורי התודעה ולתייג אותן כ"מוזרות", או כמו שאמרת, להגדיר אותן כ"פולקלור". ואין ספק שישנם הרבה גורמים מסחריים חזקים במשק שישמחו לשמר את התדמית הזאת.

אבל פה נמצאת כל הטעות שלנו, שמונעת מרבים כל כך מאתנו את הבריאות שאנחנו ראויים לה. כי אלפי הישראלים שנחשפו עד היום לעולם הליקוט ומאות האנשים שהתחברו אלי דרך הספרים שלי מבינים אמת אחת עוצמתית ביותר ביחס לחיים שלהם: שהליקוט הוא בעצם הדרך הכי קלה, יעילה ובריאה להשיב לנו חיבור עמוק ועוצמתי לטבע, שהלך לנו לאיבוד בערים הצפופות והמזוהמות שלנו. והחיבור הזה לטבע? יכול לא רק שמספק לגוף את המזון הכי טרי, המפוצץ בוויטמינים ומינרלים, ושנטול כימיקלים ורעלים, אלא שהוא גם מעניק לנו כמות אדירה של וויטמין D מהשמש, מאפשר לנו לנשום אוויר נקי בשפע, וכן – לעצלנים שבינינו – פעילות ליקוט נחשבת גם פעילות גופנית אינטנסיבית, שבניגוד להליכה והרמת משקולות בחדר הכושר – לא תאמיני כמה הגוף שלך ישמח לעשות.

נחשף לזמן מוגבל בלבד: מה קרה כשהמומחים הגדולים ביותר בעולם לתזונה טבעית פגשו במזון הטבעי שגדל לך ליד הבית – ואיך זה יכול לעזור לך לניקוי רעלים עוצמתי כבר מהארוחה הבאה שלך?

נשמע מעולה ומאיר עיניים, ובעיני זה אפילו קצת סקסי – בהחלט לא משהו שהתרגלנו לחשוב על תחום הליקוט. אז מה בעצם גורם לתחום הליקוט להיות כל כך בריא ומועיל עבור הגוף שלנו?

לא רק עבור הגוף, אלא גם עבור הנפש שלנו. ובכל מקרה, העובדה החשובה והבטוחה ביותר על תחום הליקוט היא שמדובר לחלוטין בתחום המסתמך על מדע מדויק, או למעשה בשילוב של שורה ארוכה של יסודות ממדעי הטבע: ביולוגיה, כימיה, בוטניקה, אנטומיה, וכיוצא בזה – שכולם ביחד מבטיחים לך שברגע שיצאת לטבע, את עומדת להשיג לעצמך שדרוג משמעותי לבריאות שלך. וכמובן שכפי שכבר אמרתי – עולם הליקוט מביא אלייך ישר לצלחת את המזון מהטבע בצורתו האמתית והטהורה ביותר, ולכן גם הבריאה ביותר.

ברשתות המזון נפוצה הסלוגן המוכר במחלקת הירקות והפירות שאומר: "ייצרנו את האוכל כאן בדיוק כמו שהטבע התכוון". אבל רק מי שאי פעם יצא ללקט את המזון שלו יודע שרק מלקטים אמיתיים יכול להגיד את זה ברצינות על האוכל שלהם. ומי שימשיך לצרוך את המזון שלו רק דרך הסופרמרקט – ובכן, מקווה בשבילו שזה לא ישפיע יותר מדי על הבריאות שלו, ושל הילדים שלו.

אביבית ברקוביץ', סיורי ליקוט

אביבית: "כמעט בכל יום אני מקבלת מתלמידים שלי הודעות תודה כנות, עם סיפורים מרגשים על איך היציאה לטבע וקורס הליקוט שהם עברו אצלי שינו את החיים שלהם."

אני מניחה שגם את, עם כל הכבוד, היית פעם כמו מיליוני הישראלים שצורכים את המזון שלהם דרך רשתות המזון, נכון?

בהחלט.

אז איך הגעת למצב שבו את הופכת להיות אחת המומחיות הגדולות בישראל לתחום הליקוט, אם לא הגדולה שבהן?

מאחורי העניין הזה עומד סיפור מאוד מעניין. תראי, על אף העובדה שתמיד הייתי "ילדת טבע", שיצאה עם המשפחה שלה למאות טיולים ברחבי ישראל, וגם אחרי שהקמתי משפחה, אהבתי לצאת לא מעט לסיורי טבע ברחבי הארץ, אבל גם אז הייתי צורכת את המזון שלי בצורה הידועה והמוכרת עד לפני כמה שנים. אבל בשלב מסוים בחיים הבוגרים, כבר השארתי את עולם הטבע מאחורי והצטרפתי לעבודה בכירה בתחום ההייטק – ממש החלום הישראלי. אבל תמיד הרגשתי שזה לא בסדר. ולפני כמה שנים, בעצת חברה טובה שלי, יצאתי עם המשפחה לסיור בטבע בסגנון אחר עם ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק – מומחה ענק להיסטוריה של התזונה, שהציג לנו את יסודות התחום. ומשם – התאהבתי בקונספט.

בשלב הזה גם גיליתי שבניגוד לרוב הישראלים, שיוצאים לטייל בטבע ומביאים איתם את המנגל והסטייק מהבית – אני הבנתי שיש עולם שלם של צמחים מסביבנו שיכולים לתת לנו את הארוחות הכי בריאות והכי טעימות בעולם.

אבל ככל שהעמקתי יותר ויותר בלמידה ובהתמחות בתחום, הבנתי שבאופן שערורייתי, דווקא בישראל, שעשירה בכל כך הרבה סוגי אקלים וצמחים, תחום הליקוט לא מבוסס על מספיק ידע מדעי. לאור ההבנה הזאת, הצבתי לעצמי מטרה ברורה – להפוך תוך שנים בודדות להיות המומחית מספר 1 בארץ לתחום הליקוט, ולהפיץ את הידע המדהים הזה לכל פינה בארץ, ולהראות לכולם איך כל פיסה של טבע – מהיער הפראי ברמת הגולן ועד הצמחים הקטנטנים שצומח לך בקצה הרחוב – יכולים לעזור לנו לשמור על הבריאות שלך, ולהתענג על מזון שהוא לא פחות ממעדן מלכים, כמו שהטבע התכוון לתת לנו.

כדי להגיע לשם התחלתי לקרוא ללמוד טונות של מאמרים מדעיים מחו"ל של המומחים הגדולים לתחום, להוביל סיורי משפחות בשבת, ואחרי עבודה של כמה שנים אינטנסיביות מאוד בתחום – פשוט הבנתי שמצאתי את הייעוד שלי בחיים.

מעניין מאוד. כשאת אומרת את זה ככה, נשמע כאילו כולנו צריכים עכשיו לעזוב הכל מאחורינו, לקחת את הילדים באוטו, ופשוט לצאת ליער לטייל וללקט. האם זה באמת נכון? האם תחום הליקוט באמת מתאים לכל אחד?

ממש לא. למעשה, אני מאמינה שלפחות 90% מהאנשים בעולם של היום לא מתאימים לעסוק בליקוט, ועדיף להם להתרחק מהעניין. חשוב שתביני גם שעם כל האהבה שלי לטבע, ועם העובדה שראיתי בעצמי פעם אחר פעם איך הוא יכול לספק את כל צרכינו – אם כל עם ישראל ייצא ליערות ויתחיל לעסוק בליקוט, אז לא רק שהיערות כנראה ייראו מלוכלכים כמו במוצאי יום העצמאות… אלא שגם כנראה לא יישארו צמחים לעתיד שיוכלו להמשיך ולספק את צרכינו, וכל האוצר שהטבע יכול לספק לנו, פשוט ייעלם לנו לנצח.

לכן אני תמיד מחפשת לצרף אלי רק אנשים בעלי אופי מיוחד, כדי לייצר "יחידת עילית" של מלקטים, שיכולים ללמוד איך להתחבר לטבע, ושיש להם מספיק שכל כדי להבין את המורכבות והעומק שעומד מאחורי כל תחום הליקוט.

אביבית ברקוביץ', סיורי ליקוט

אביבית בסביבתה הטבעית: "כשיצאתי למסע בדרך לגלות את סודות הבריאות של הטבע, קיוויתי למצוא דברים מיוחדים. אבל גם בחלומות הכי פרועים שלי לא דמיינתי שאני והתלמידים שלי נעבור כזה מסע משנה חיים כמו זה שעברנו ברגע שהתחלתנו להתחבר לטבע הפראי הישראלי."

אוקיי, אז עכשיו, אחרי שהבנו מי מתאים להיכנס לתחום הליקוט, אז בואי נשאל את השאלה ההפוכה – מי בעצם לא מתאים להיכנס לעסוק בתחום?

שאלה מעולה. בתחום הליקוט יש שלושה סוגי אנשים שבחיים לא הייתי רוצה לראות שמסתובבים ביערות. קודם כל, מכירה את האנשים האלה שיוצאים לטבע ולא אכפת להם מה הם משאירים מאחוריהם? אנשים שמטנפים את היער ולא אוספים אחריהם את הזבל שהם משאירים שם? אז סוג אחד של אנשים שבחיים לא אהיה מוכנה ללמד. אלה אנשים חסרי כבוד לטבע שרק יהרסו אותו ולא ישאירו שום דבר מהיופי שלו לדורות הבאים.

הסוג השני של אנשים הוא מה שאני קוראת לו "אנשי המזגנים", או אנשי "נשיונל ג'יאוגרפיק". אלה אנשים שמעדיפים לצרוך את כל מנת הטבע שלהם דרך הטלוויזיה, בבית, עם המזגן ועם הספה הנוחה שלהם. אנשים שכל מראה של בוץ, מים ואבנים מפחיד ומשתק אותם – כבודם של אנשים כאלה במקומם מונח. אבל אם אין להם מוטיבציה להתחכך עם הטבע באופן ישיר, כמו שהוא באמת – אז כנראה שתחום הליקוט לא נועד עבורם.

ועוד סוג של אנשים שלא הייתי רוצה לראות מלקטים ביער הם "אנשי הסופרמרקט". אנשים מהסוג הם כאלה שרוצים שהכל יגיע אליהם לצלחת, שלא מעוניינים לעבוד בשביל האוכל שהם משיגים, ולא רואים את עצמם אי פעם מתכופפים או חלילה מלכלכים את הידיים כדי להושיט יד ולקטוף צמח טרי מהאדמה. אמנם אני מכבדת גם את האנשים האלה, אבל אני מחפשת איתי אנשים שיש להם תשוקה לחיים ומבינים שהדרך היחידה לחיות חיים מלאים ומספקים, היא בסופו של דבר, גם לעשות איזה מאמץ, אפילו מאמץ קטן בדרך להגשים את התשוקות והחלומות שלך."

מצוין, טוב לדעת. אז איזה טיפ את יכולה לתת לאותם קוראים נלהבים שמעוניינים כבר בסוף השבוע הקרוב לצאת ליער וללקט צמחים לארוחה הבאה שלהם?

בהקשר הזה הייתי נותנת לך שתי עצות. הראשונה קודם כל עשויה להפתיע אותך – כל אחד יכול להיות מלקט. אפילו אם את גרה בעיר הסואנת והאפורה שנדמה כאילו צומחים בה רק אזובים מתוך חורים אקראיים במדרכה – גם שם את יכולה למצוא צמחים מדהימים שיכולים לספק לך בסיס לארוחת מלכים. לא צריך אוטו כדי לנסוע ליערות, לא צריך לחיות באיזה קיבוץ פסטורלי בגולן, שום דבר – רק לזהות את הצמחים הנכונים, שרובם צומחים ממש לכולנו מתחת לאף.

מעניין מאוד. ומה העצה השנייה?

אז העצה היא להיות מאוד זהירים ושקולים כשיוצאים ללקט. נכון שאמרתי שכל אחד יכול להיות מלקט, אבל לא כל אחד יכול להיות מדריך טוב לליקוט. יש צורך בהמון ידע והבנה בתחום לפני שהולכים ללקט לבד, ומי שרוצה להגיע לרמה הזו – חשוב מאוד שיקבל מראש את ההדרכה הנכונה מהמומחים הגדולים ביותר בתחום, ולא ייצא לבד ליער. ואני יכולה להבטיח לך – שמי שיבקש עזרה ממדריך לליקוט וייצא אחריו לשדה, צפוי לחוויה בלתי נשכחת לכל החיים.

אוקיי, אני מודה שהתחלתי להשתכנע שהתחום שלך הוא בהחלט ששווה לי לצאת ולהתנסות בו. אז איך אפשר ללמוד ממך עוד לפני שיוצאים לשטח?

תראי, אני מאמינה ומקווה שיש לא מעט קוראים שגילו בריאיון הזה כמה פרטים מעניינים על עולם הליקוט, אבל אין לי ספק שחלקם עדיין לא בטוחים עד כמה הם מתאימים לצאת לטבע וללקט את המזון שלהם כבר בשבת הקרובה, ועד כמה העולם הזה באמת מתאים להם. לכן, כדי שהם יוכלו להכיר את התחום הזה יותר לעומק, אני מצרפת לך כאן קישור לסדרת סרטונים חינמית לזמן מוגבל שהקוראים שלך יכולים להוריד, ולהרחיב בצורה משמעותית את ההיכרות שלהם עם העולם המופלא של תחום הליקוט. למעשה, בסרטונים האלה אני הולכת ללמד אותם איך בעזרת כמה צמחים פשוטים שצומחים לכל אחד מאיתנו מתחת לבית, הם יכולים להפוך כבר בעצמם ללקטים מתחילים, ולשדרג את הארוחה הבאה שלהם לרמות בריאות שאף סופרמרקט לא חולם אפילו להציג להם.

לפני שהיא יורדת מהאוויר: למי שרוצה לקחת כבר היום את הצעד הראשון – לחצו כאן וקבלו הצצה נדירה לסדרת הסרטונים של אביבית, ולעולם בו חיים אלה שהשיגו מחדש חיבור נדיר עם עולם הטבע, והכניסו כמות אדירה של בריאות לצלחת שלהם.

לחיצה אחת כאן ותוכלו לקבל גם אתם גישה לעולם חדש של בריאות שלא הכרתם עד היום!

לקריאה נוספת כנסו לכאן

– הצצה נדירה: בזמן שכל העולם רודף אחרי אצות אקזוטיות בדרום אמריקה, מדריך חדש מציג את 7 מזונות העל שצומחים כבר שנים מתחת לאף שלנו, ויכולים להיות על הצלחת שלך, כבר בארוחה הבאה שלך!
– ללא מרשם רופא: אחרי שהערכים התזונתיים נעלמו ממדף הפירות והירקות בסופרמרקט, אלפי ישראליים כבר גילו מחדש את הדרך המהירה והקלה לבריאות העור, הלב והעצמות בסוג חדש ולא צפוי של מזון-על עוצמתי, שנחשף כעת באופן נדיר. מראה לאלפי ישראלים איך לקחת 7 מזונות על שקריטיים לחיזוק הלב, העור והעצמות, ושצומחים כבר שנים מתחת לאף שלך… ואיך להשיג אותם לעצמך עם טריק קטן
– גם לכם נמאס להיות תלויים בסופרמרקט ובתוספי תזונה בשביל הבריאות שלכם? מסתבר שלקבוצת מומחים מצומצמת ומפתיעה מהמזרח הרחוק יש חדשות שאתם מאוד רוצים לשמוע.

השאירו תגובה:
  1. רותי וקסמן

    מעניין. אבל אם כל כך מעט אנשים יכולים להיות מלקטים, למה לא לקנות מהמלקטים?

  2. רות

    רעיון מבריק רק 2 בעיות יש…אין ברכה בליקוט צמחים בשבת (יש איסור לקטוף) ובטח ובטח לצרוך עלים נגועים בחרקים קטנים …לא ניתן לראותם בעין וזה ממש לא כשר.
    אז ליהודים זה קצת בעייתי

  3. מרים שני

    איך תוכלי לזהות את "המלקטים הלא רצויים"?