Myco_Fly
Clalit_Fly

דיכאון (Depression)

מאת: הוצאת פוקוס ספרים
זמן קריאה: 2 דקות
המלצות לתזונה בריאה בנושא דיכאון מתוך "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" מאת ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D) בהוצאת פוקוס
DietBook_In

מזונות מומלצים

במקרים רבים הגורם לדיכאון הוא תזונה לקויה. גם אם במקרה שלכם הגורם לדיכאון הוא אחר, תזונה נכונה ונבונה מסייעת ליצור איזון כימי טוב יותר במוח. הקפידו על תזונה נכונה, נבונה ומאוזנת הכוללת פחמימות מורכבות שמקורן בדגנים מלאים, בירקות ובקטניות. פחמימות מורכבות מכילות כמות גדולה של סרוטונין. חסר בסרוטונין עלול לגרום לדיכאון ולנדודי שינה.

קטניות (כמו למשל שעועית יבשה, פולי סויה, עדשים, פול, חומוס ועוד), עוף נטול שומן, ביצים, אגוזים (אגוזי מלך הם מצוינים) וזרעים (כמו גרעיני דלעת וחמנייה), הם מקורות נהדרים לחלבונים המעלים את רמת האנרגיה בגופכם. אכלו מעט מהם מספר פעמים ביום.

אכלו דגי מים קרים כמו דגי סלמון (אלתית), דגי מקרל ודגי בקלה, לפחות 3 פעמים בשבוע.
עליכם לשמור על רמה מאוזנת של סוכר בדם. לשם כך אל תאכלו 3 ארוחות גדולות מדי יום, אלא אכלו 6-5 ארוחות קטנות יותר.

אכלו מדי יום כף אחת של זרעי פשתה טחונים. אלו מהווים מקור טוב לסיבים תזונתיים ולחומצות שומניות חיוניות. פזרו את זרעי הפשתה על הסלטים או ערבבו במשקאות שונים.
הוסיפו כף אחת של שמן פשתה, שמן זית או שמן קנולה לסלט מדי יום כדי לספק לגופכם שפע של חומצות שומניות חיוניות.

מזונות שיש להימנע מהם

רבים מהלוקים בדיכאון סובלים מאלרגיות למזון שלא אובחנו. עיינו בערך אלרגיה ורגישות למזון ובדיאטת האלימינציה כדי לבדוק אילו מזונות, אם בכלל, גורמים לכם לדיכאון או מחריפים אותו. כל מזון עלול להיות אלרגן פוטנציאלי, אולם החיטה היא האלרגן שנקשר בשכיחות הגבוהה ביותר לדיכאון.
עליכם להפחית בצורה דרמטית את צריכת השומנים הרוויים והמוקשים. אלו מגבירים את העייפות ואת חוסר האנרגיה.

קפאין וסוכר לבן עשויים לגרום לכם להרגיש טוב יותר לזמן מה, אולם מהר מאוד מתרחשת "נפילה" המותירה אתכם עייפים ועצבניים עוד יותר. קפאין וסוכר גם מדלדלים מאגרים של רכיבים תזונתיים חיוניים בגופכם. סלקו מוצרים אלה מהתפריט שלכם.
אלכוהול הוא חומר שעלול לגרום לדיכאון. הימנעו משתיית יין, בירה, ברנדי וליקרים. אם אתם חשים כה אומללים ומעוניינים במשקה חריף, שוחחו על כך עם הרופא או הפסיכולוג. ייתכן שקיימת אצלכם בעיה של התמכרות לטיפה המרה, או שאתם בדרך לפתח בעיה בריאותית זו.

 

המלצות לתזונה בריאה בנושא דיכאון מתוך הספר "תרופות סיניות ביתיות" מאת ד"ר ליהוא וואנג בהוצאת פוקוס

כיצד תנהגו בחיי היומיום?

• אִכלו אוכל מזין, ובמיוחד מזון העשיר בסידן ובחומצות אמיניות, כגון: חלב, מוצרי שעועית, דגים, עוף, בקר, בננות או תמרים. גם חסר בוויטמינים או במינרלים עלול לגרום למצב רוח דכאוני.

טיפול תזונתי

אגוזים בחלב:
המצרכים: 60 גרם גרעיני שומשום, 60 גרם אגוזי מלך, 7 גרם פרי השומר
50 מ"ל חלב, 50 מ"ל שמן שומשום,
50 מ"ל דבש, 60 גרם סוכר גבישי.
אופן ההכנה: טחנו את גרעיני השומשום, האגוזים והשומר לאבקה דקה. הוסיפו סוכר, דבש, שמן שומשום וחלב. בשלו במשך 30 דקות על להבה נמוכה. שִמרו בכלי מכוסה במקרר, ואִכלו כמות של 7 גרם בכל פעם, 3 פעמים ביום.

 

המלצות לתזונה בריאה בנושא דיכאון מתוך הספר "להוציא את המיץ" מאת פט קרוקר וסוזן איגלס בהוצאת פוקוס

פירות וירקות: שעועית שחורה, ברוקולי, גזר, פולי סויה, תרד וגרגר הנחלים ומנגו, שעליו ניתן לקרוא כאן.

צמחי מרפא: שורש דקורית (לפה), הל, פלפל חריף, ציפורן, שורש שן הארי, שום, קמומיל גרמני, זנגביל, ג'ינקו בילובה, מליסה רפואית, זרעי שיבולת שועל, פטרוזיליה*, רוזמרין, סקוטלריה, פרע וורבנה וקינמון, שעליו ניתן לקרוא בהרחבה.

מזונות נוספים: עשבי דגנים, שמן נר הלילה, זרעי פשתה, אצת קלפ, אגוזים, סובין שיבולת שועל, שיבולת שועל, זרעי דלעת, זרעי (גרעיני) חמניות ודגנים מלאים.

*  בתקופת ההיריון הגבילו את צריכת הפטרוזיליה ל-½ כפית (2 מ"ל) מהצמח המיובש או לגבעול טרי אחד מדי יום. אין לצרוך פטרוזיליה במקרה של דלקת כליות.

 

למידע נוסף, כולל המלצות טיפול נוספות ראו בספר "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" בהוצאת פוקוס.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו