Nikui_Fly
Nikui_Fly

דייסה של ויפאסנה

מאת: טליה לוין, יועצת בריאות הוליסטית
זמן קריאה: 2 דקות
טליה לוין יצאה לסדנת ויפאסנה (מצוידת בשלל סופרפודס לשדרוג הדייסה שהוגשה לה בשש וחצי בבוקר) וחזרה עם טיפים בריאותיים בהשראת גאוטמה הבודהא
Nikui_IN

לא להיתקע בעבר, לא לחלום על העתיד, לרכז את המוח ברגע הנוכחי.  (גאוטאמה בודהא)

אתם בטח מכירים את זה: שומעים על משהו מסוים שוב ושוב, ולמרות זאת מרגישים שזה לא נכון עבורנו. אבל לפתע חל איזשהו שינוי כלשהו, מישהו משכנע אותנו או אומר משהו, ואנחנו עושים את זה. ואז מתפלאים איך לקח לנו כל כך הרבה זמן לעשות את הדבר המדהים הזה?! זה בדיוק מה שקרה לי עם קורס מדיטציית הויפאסאנה של גואנקה, שבו השתתפתי לאחרונה.

מאז שנות העשרים המוקדמות של חיי נסעתי להודו, לנפאל ולמזרח הרחוק. טיול של אחרי צבא הפך למסע של גדילה וחקירה עצמית. אבל מעולם לא הרגשתי משיכה או עניין להשתתף בויפאסאנה, טכניקת מדיטציה בת 2500 שנים, שהומצאה על ידי הבודהא. כל פעם שמישהו הזכיר, שאל או הציע ויפאסנה, אמרתי : לא תודה, זה לא בשבילי!

כנראה שלפני כמה שבועות התזמון הנכון פשוט הגיע – ומצאתי את עצמי יושבת בדרום הארץ, בחצבה, בוויפאסנה.

מה שיש לי לומר זה: ואוו! אני חייבת להודות שזו הייתה אחת החוויות החזקות בחיי. החוויה שונה לכל משתתף. קשה לתמצת בכמה משפטים, אבל עבורי זה היה חיבור לרגע הזה, השקטת התודעה והתבוננות בתחושות הגוף עד למצב של ידיעה מוחלטת וחוויה, בכל הרמות, שהכל כל הזמן משתנה, הכל אנרגיה טהורה, והכל תגובות כימיות. אנחנו והיקום – ויבראציות וגלים של חשמל. אנחנו כולנו חלקים של מצבר אחד ענק.

היופי הוא שאם ממשיכים לתרגל את הטכניקה, לאט לאט נוצר שינוי בחיי היום יום, באופן בו מגיבים ומתמודדים עם מצבים שונים.

זה כל כך נפלא להפתיע את עצמנו, לקפוץ אל הלא נודע ולגלות עד כמה הוא מדהים.

הנה כמה טיפים בריאים שלקחתי מהויפאסנה:

1. לאכול בשעות קבועות  – הגוף שלנו אוהב שגרה.
2. לישון ולקום מוקדם – מאז הקורס (שם כיבוי האורות הוא ב-21:30 וההשכמה ב-4:00) אני הולכת לישון ב 22:00 וקמה בסביבות 6:00. לא הכי טוב לחיי החברה שלי, אבל מעולה לבריאות.
3. לאכול גם מזון מבושל. אני מאוד אוהבת מזון חי, אבל בוויפאסנה אוכלים בעיקר תבשילים, מרקים, דגנים, קטניות וירקות, וזה מרגיש ממש טוב בקיבה, בייחוד בימי החורף.
4. לתרגל מדיטציה על בסיס יומי. זה מדהים!

אוטוטו חוזרת לסמודי

לאחרונה מצאתי שה -GREEN SUPERFOOD SMOOTHIE מעט קר לעונה זו של השנה (למרות שאוטוטו אני חוזרת לסמודי). אז מצאתי אופציה נוספת: דייסת סופרפודס מהירה שאפשר לקחת איתנו לכל מקום. אפילו לוויפאסנה לקחתי איתי את תערובת הסופרפודס והוספתי לדייסה שהוגשה לנו בארוחת הבוקר.

זו ארוחת בוקר בריאה, טעימה, משביעה, ומעניקה אנרגיה שמחזיקה להרבה שעות.

המצרכים:

– 1 כוסות קוואקר גס
– כף צימוקים
– כפית שמן קוקוס
– מעט קינמון
– חופן אגוזי מלך
– 1בננה (או פרי אחר)
– מזונות-על: כף תותי גוג'י, כף פולי קקאו, כפית זרעי צ'יה, כפית פולן דבורים, כפית אבקת מאקה ועוד.

אופן ההכנה:

1. להשרות במשך הלילה את הקוואקר בסיר (גובה המים מעט מעל הקוואקר, המים מנטרלים את החומצה הפיטית בדגן המלא, חומצה שמונעת ספיגת מינרלים בגוף).

2. למחרת בבוקר:
לבשל את הקוואקר כ- 10 דקות על אש נמוכה, מדי פעם לבחוש (ניתן להוסיף עוד מים לפי הצורך). בטח שלא לחמם במיקרו!

3. להעביר מעט מהדייסה המוכנה לקערה.

4. להוסיף קינמון, אגוזים, צימוקים, שמן קוקוס, סופרפודס ולערבב.

5. לפרוס מעל בננה (או כל פרי אהוב אחר).

6. אני לא ממתיקה אבל אפשר להמתיק עם כמה תמרים חתוכים, סירופ מייפל, מולסה, סילאן או דבש.

7. את שאר הדייסה ניתן לשמור במקרר למספר ימים ובכל יום לחמם את הכמות הנדרשת בסיר נפרד עם מעט מים.

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. אסנת לוין

    טליה,
    תודה רבה על המתכון, אבל כל זה טוב ויפה רק אם אתה יודע היכן ניתן להשיג את הסופר פודס הללו. פרט לאגוזי מלך וקוואקר אין לי מושג איך לתדלק את המטבח שלי על מנת להכין את המטעמים הללו.
    היכן ניתן למצוא אותם?

  2. טלי

    בריא בריא אך עתיר קלוריות של בריאות.. עם כל הכבוד לבריאות, תריך לשמור על הגזרה..