LiveWell_Fly
Bari15_Fly

דובדבנים: 6 עובדות בריאות על פרי האהבה הנצחי

הדובדבן הטרי נמנה עם המזונות הטבעיים, ונחשב למזון-על בשל סגולותיו הרפואיות וערכיו התזונתיים הגבוהים

דובדבנים - העובדות שיגרמו לכם לאהוב אותם עוד יותר. צילום: unsplash

SmartKish_In

לרגל עונת הדובדבנים, 6 עובדות שבריא לדעת על פרי האהבה הנצחי, באדיבות מו"פ צפון במכון המחקר מיגל בגליל:

  1. #1 הדובדבן מכיל כמות עשירה של נוגדי חמצון

  2. נוגדי החמצון שבדובדבן, כגון לוטאין ובטא קרוטן, מסייעים לנטרל את הרדיקלים החופשיים, הגורמים לחמצון, ובכך מונעים הזדקנות, תהליכי סרטן, אלרגיה, מחזקים את מערכת החיסון, מנטרלים חומציות יתר בקיבה, ועשויים להקל על דלקות פרקים.

 

  1. #2 לדובדבן אינדקס גליקמי נמוך

לדובדבנים אינדקס גליקמי נמוך מ-55. הם מסייעים לטיפול טבעי בעקה (סטרס), שהוא אבי כל המחלות.

מכיוון שלא מופרשת כמות גדולה של אינסולין, הגורם לנפילת רמת הסוכר, נמנעת הפרשה מוגברת של קורטיזול, ונשמר איזון בבלוטת האדרנל.

דובדבנים מגבירים ייצור אינסולין במצבים בהם הלבלב לא מייצר מספיק אינסולין.

  1. #3 הדובדבנים תורמים לאיכות השינה

דובדבנים מכילים באופן טבעי את הורמון המלטונין, המכונה הורמון השינה ולכן תורמים לשינה איכותית ולהסדרת מחזורי השינה של הגוף.

#4 דובדבנים מכילים רמות גבוהות של ויטמין C

דובדבנים טריים מכילים רמות גבוהות של ויטמין C שהגוף לא יודע לייצר לבד. לכן, כדאי לאכול אותם ללא בישול.

ויטמין C  משתתף בבניה של רקמות חיבור כמו הקולגן. בכך הוא תורם למראה צעיר של העור ולנפח ויציבות הרקמה שמתחת לעור.

בנוסף, הוא הכרחי לפעילות תקינה של בלוטת האדרנל, ותומך בכבד וביכולתו לפרק רעלים ותרופות.

דובדבנים - מלאים בכל טוב. קרדיט צילום: unsplash

דובדבנים – מלאים בכל טוב. קרדיט צילום: unsplash

#5 הדובדבנים מסייעים לבריאות העיניים והראייה

דובדבנים מכילים  ריכוז גבוה של ויטמין A ובטא קרוטן, החשובים לשמירה על בריאות העיניים ולשיפור הראייה, במיוחד ראיית לילה. בדובדבן יש פי 20 יותר ויטמין A מאשר בתותים ובאוכמניות.

#6 מיץ דובדבנים טוב במצבי בריאות וגם במצבי חולי

המיץ נספג בגוף בקלות רבה מאד, כמעט ללא מאמץ של מערכת העיכול. כך יכול הגוף לנצל במהירות וביעילות את החומרים המזינים הנמצאים במיץ, וכן לסייע למעי הגס בפינוי פסולות ורעלים מהגוף.

למתכונים טעימים ובריאים עם דובדבנים:

שייק לכאבי מפרקים

קערת סמודי עם בננה, דובדבנים ואסאי

גלידת אסאי חורפית

ענף הדובדבנים בארץ ובעולם

הדובדבן נפוץ במזרח אירופה, באמריקה הצפונית ובדרום מערב אסיה.

עץ הדובדבן הינו ממשפחת הנשירים. הוא דורש שני עצים לפחות להפריה, וכן לפעולת האבקה של דבורי הדבש, להפריית הפרי.

הדובדבן זקוק לאקלים קר ומנות קור ולכן גדל בישראל באזורי ההר, בעיקר ברמת הגולן ובהרי הגליל .

ענף הדובדבן מתאפיין במגוון זנים רחב מאד וגדל בכ-40 יישובים בארץ. פילוח שוק הדובדבן בזנים בישראל: בורלא- 15%, רויאל דון- 10% צ'ינוק- 5%, רנייר- 20%, בינג- 30%, ואן- 5%, סטלה- 5%, הידל פינדל- 7%, סאם- 3%, אחרים- 5%.

דובדבנים בתערוכה חקלאית. קרדיט צילום: מו"פ צפון במכון המחקר מיגל בגליל

דובדבנים בתערוכה חקלאית. קרדיט צילום: מו"פ צפון במכון המחקר מיגל בגליל

 

 

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו