SHABAT_MIG_L

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

Goji Berries - מעיין הנעורים

מאת: דורית יוסף (N.D) נטורופתית ומרצה בתחום הקוסמטיקה הטבעית
הגוג'י ברי מהווה מקור לחלבון מלא וטוב, מחזק את המערכת החיסונית, מנקה כבד, ומכיל כמויות גדולות של נוגדי חמצון, הסינים והטיבטים גדלו על צמח זה כבר לפני חמשת אלפים שנה והשתמשו בו לטיפול במגוון רחב של תחלואים .

שפע חנויות הטבע והמודעות הרחבה לבריאות ואורך חיים, מאפשרים לנו היום להשיג רכיבי תזונה שונים שמגיעים אלינו מכל קצוות התבל. כך הגיע אלינו עוד אחד מאותם מרכיבי תזונה מופלאים והפעם תותי הגוג'י (Goji Berries) הנפלאים. מדובר בפרי ייחודי שהוא גם טעים וגם בריא, אולי בין המזונות המזינים והבריאים ביותר על פני כדור הארץ – "מזון על".

מהם "מזונות על" (Super Foods)?

 

"מזונות על" הם אותם מזונות שמכילים מספר רב של מרכיבי תזונה ייחודיים לא אחד או שתיים בולטים.

הוספה של מזון מסוג זה לתפריט היומי שלנו מאפשר לנו להיות בשליטה מלאה על בריאותנו. מדובר במזון מרוכז בערכים תזונתיים, מאפשר לנו מקסימום הזנה, במינימום קלוריות, בלי שאריות של שומן טרנס או שאריות של תרופות, ריסוסים ועוד.

"מזונות על" נחשבים לשילוב של תרופה ומזון. למזון זה יכולת להגביר את כוח החיות הטבעית והאנרגיה של הגוף.

בכתבה הקודמת כתבתי על מזון על מופלא והוא הספירולינה. הספירולינה היא אצת מים מתוקים שמכילה כמויות איכותיות של חלבון (מעל 50% חלבון באיכות טובה דומה לזו של חלבון מן החי) ושפע של ויטמיני B. בכתבה זו בחרתי להתמקד בפרי מופלא ומלא ערכים תזונתיים – תותי הגוג'י.

מקורותיהם של ה-Goji Berries

 

שמו הבוטני של הצמח הוא lyceum barbarum או ניתן למצוא צמח זה בשם wolf berry. צמח זה בדומה לספירולינה, מהווה מקור לחלבון מלא וטוב, מחזק את המערכת החיסונית, מנקה כבד, אנטי אייגינג, מכיל כמויות גדולות של נוגדי חמצון, מעל 20 מינרלים שונים, כמות גדולה של קרטנואידים ועוד.

למרות שאין מחקרים קלינים רבים לאישור נפלאות הצמח, הסינים והטיבטים גדלו על צמח זה כבר לפני חמשת אלפים שנה והשתמשו בו לטיפול במגוון רחב של תחלואים .

סגולותיהם של תותי הגוג'י

בשל תכונותיו היוצאות דופן של ה- goji, צבעו הכתום עז וטעמו העשיר, מגדלים אותו הסינים והטיבטים לצורכי רפואה ומזון. על פי הרפואה הסינית צמח זה מזין את הכבד והכליות, מנקה את העיניים ועוד סגולות.

בין מעלותיו הרבות:

• הצמח אדפטוגן, צמח שעוזר לגוף להתמודד עם לחץ ומתח על ידי תמיכה בבלוטת האדרנל

• הפרי מחזק את המערכת החיסונית

• מגן על הכבד

• משפר תפקודי עיניים וראייה ומטפל במגוון תסמינים הקשורים לראייה, כגון: ראייה מעורפלת או ירידה באיכות הראייה. כל זה הודות לכמות גדולה של קרטנואידים ובמיוחד אילו המשפיעים על מולקולה באזור קשתית העין.

• מטהר דם

• מספק מרכיבים מעכבי הזדקנות (אנטי איגינג)

• יעיל לאנשים בעלי בעיות כרוניות: בכבד, בכליות, בעיות מפרקים, כאבי גב תחתון, צלצולים באוזניים, כאבי ראש ועוד.

ה- Goji מהווה מקור עשיר לחלבון, ויטמינים ואנטי אוקסידנטים

טעמו עשיר והוא מתאים לכל סוג דם ולכל בעיה מטבולית. ה- Goji מהווה מקור עשיר לחלבון: מכיל 19 חומצות אמינו שונות ובכללן כל 8 חומצות האמינו החיוניות (שהגוף אינו יכול לייצר בעצמו וצריך לקבלן מהמזון).

הפרי מכיל ויטמינים מקבוצת:  B1,B2 ,B6, וויטמין E. נמצא כי ב- 100 גר של פרי, שהם כ- 2-3 חופני פרי נמצאו 11 מ"ג של ברזל. ניתן למצוא בגוגי גם חומצה לינולנית, חומצת שומן חיונית ושפע של אנטי אוקסידנטים. למעשה ה- GOJI הוא מרכיב תזונתי העשיר ביותר באנטי אוקסידנטים שניתן למצוא היום: פי 2-4 יותר אנטי אוקסידנטים מאשר ב- Blueberries ויותר בטא קרוטן מאשר בגזר.

לפרי מופלא זה שרשרת סוכרים ארוכה בשם פוליסכרידים שלהם אלמנט מחזק מערכת חיסון.

ה- Goji Berry כמעכב תהליכי הזדקנות הגוף

ככל שאנו מתבגרים אנו מיצרים פחות ופחות הורמון גדילה (HGH). פרי קטן ומופלא זה הוא המזון היחיד שמוכר לנו שעוזר בגירוי הגוף לייצור הורמון גדילה. באופן טבעי עובדה זו בלבד הופכת את ה- goji למזון יוצא דופן בפירוש מזון על.

תהליך הגירוי מתבצע על ידי שילוב של חומצות אמינו גלוטמין וארגנין. חומצות אמינו אלה עובדות כדי להמריץ את הורמוני הגדילה, לרענן את המראה ולשפר את חילוף החומרים.

מגן קרינה של הטבע

נמצא כי מיץ הגוג'י מהווה הגנה לאותם אנשים שעורם רגיש לשמש, אותם אנשים שמאדימים במהירות ושהות ממושכת בשמש גורמת גירוי על גבי העור. שתייה של מיץ הגוג'י נמצא כי מפחית את סימני הקרינה האקוטית ומהווה הגנה לאותם אנשים בעלי עור רגיש.

שילוב תותי הגוג'י בתזונה היומית

את הפירות היבשים ניתן למצוא היום בכל בית טבע במשקל או בקופסאות סגורות בגדלים שונים. המינון המומלץ הוא 5-10g של פרי ביום.

באופן אישי אני מוצאת את טעם הגוגי מעט מוזר ושונה מטעמם המתקתק של פירות אחרים ממשפחת ה-berries מסיבה זו את החופן היומי של הגוג'י אני נוהגת לערבב עם סוגים שונים של דומדמניות, אוכמניות וחמוציות. כך אני מעצימה ומשלימה את פעילות האנטיאוקסידנטית שנמצאת בשפע בפירות אילו והם פועלים בסינרגיה עם אותם מרכיבים מופלאים שנמצאים בגוגי.

*הערת העורכת: ניתן לשלב את תותי הגוג'י בגרנולה, בהכנת שייקים, גלידות ועוד.

שיהיה לכולנו לבריאות.

דורית יוסף N.D

 

מקורות מידע לכתבה ולמעוניינים להרחיב את הידע בנושא:

  מחקרים מה- pub med

 

לבלוג של דורית יוסף, לחצו כאן

השאירו תגובה:
  1. מלי הלוי

    מים רותחים על 20 תותי גוג'י. הפרי רך טעים ושתיית המים נפלאה

  2. יעל

    היכן ניתן לרכוש?

  3. אילן

    המידע מועיל וכתוב בצורה שהאדם הפשוט יכול להבין! תודה.

  4. אלי

    האם גוגו ברי יכול לגרום לכאבי בטן ?