בראוניז בננה טבעוניים ללא גלוטן
הבראוניז האלה הם בדיוק הקינוח להתפנק איתו עכשיו!
ההכנה קלה ופשוטה: מכניסים הכל למעבד המזון, משטחים בתבנית, ולתנור.
התוצאה טעימה בצורה יוצאת דופן, וגם ארומת הבננה מוסיפה טוויסט מיוחד…
למתכוני בראוניז בריאים נוספים:
עוגת בראוניז טבעונית של אומינה
בראוניז בננה טבעוניים ללא גלוטן
מצרכים:
180 גרם (כוס) תמרים ללא הגלעין
בננה גדולה טחונה (כחצי כוס בננה)
רבע כוס שקדים טחונים
חצי כוס חלב צמחי
3 כפות אבקת קקאו
כפית תמצית וניל
חצי כפית סודה לשתיה
שמינית כפית מלח
כף חומץ
רבע כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מרפדים תבנית אפייה בגודל 20X20 בנייר אפייה.
שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים עד שנוצרת עיסה אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים את פני השטח.
אופים בתנור כ-25-30 דקות עד שהעיסה יציבה ויבשה מבחוץ.
מצננים ומגישים.
ניתן לשמור את הבראוניז עד שבוע בכלי אטום במקרר, או במקפיא עד חודשיים.
מחפשים עוד מתכונים ללא גלוטן, כשרים לפסח? מחפשים פעילות עם הילדים? פרטים על סדנת אפייה דיגיטלית ללא גלוטן של נעמה רן, שמיועדת לכל המשפחה – בכתבה כאן