SHABAT_MIG_L

Powered by WP Bannerize

SHABAT_MIG_R

Powered by WP Bannerize

במיה שילדים אוהבים

כאשר יש בגופנו פסולת שטבועה עמוק, נדרש מזון חלקלק ורירי כגון הבמיה כדי לשנע אותה החוצה. בהסתכלות של הרפואה הסינית, האיכות הרירית תורמת לניקוי הגוף בזמן מחלה, בו בזמן שהיא גם ממתנת דלקות
תזונה נכונה לסרטן

צילום: מתוך הספר בישולחיים

המרכיבים

1/2 ק“ג במיה

2 עגבניות

1 כפית מלח ים אטלנטי גס

1 כף שמן זית

1 כף מיץ מלימון סחוט (אפשר בלי)

אופן ההכנה

להכנת תרמילי הבמיה, בעזרת סכין קטנה ומעוגלת (טורנה) מגלפים את העוקץ הנמצא בקצה העליון של התרמיל, המחובר לצמח. בגילוף מסירים שכבה בעובי כ 1- מ“מ בלבד, כדי שהזרעים הלבנים שבתוך התרמיל לא ייחשפו. פעולה זו מאפשרת לשלוט ברמת הריריות של התבשיל. לאחר הקילוף שוטפים היטב את תרמילי הבמיה במים זורמים.

חותכים את העגבניות לרבעים ומניחים בסיר רחב, מפזרים מעל את הבמיה, מוסיפים מלח ים ו 1/2- כוס מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש, מבשלים 40 דקות. הבמיה והעגבניות אמורות להתבשל בתוך הנוזלים של עצמן, אך אם חסרים נוזלים, ניתן להוסיף מים. בסוף הבישול מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון, כדי לא לפגוע בערכם התזונתי בשל הבישול. את העגבניות אפשר להחליף בשני בצלים סגולים בגודל בינוני.

המתכון באדיבות ג'סיקה הלפרין (Dip.Ac) מטפלת ברפואה סינית ושפית ואייל שפרינגר מייסד אתר ושיטת TEF ומנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית

השאירו תגובה: