Nadar_Fly
Nadar_Fly

הבלש התזונתי שלכם

האם יש מזונות שלא טובים לכם אבל אתם מתקשים להחליט איזה? ערכה חדשה תעזור לכם להבין איזה מבין המזונות שאכלתם ב-3 החודשים האחרונים אינם טובים לכם. כתבה פרסומית
Nadar_IN

אי-סבילות למזון, הינה תופעה נפוצה ושכיחותה המדווחת מגיעה עד 20%- 25% מהאוכלוסייה. אנשים עם אי-סבילות למזונות מסוימים עלולים לחוות סימפטומים מגוונים, החל מבעיות עיכול כגון שלשול, עצירות, הרגשת נפיחות וכו' ועד למיגרנות ונדודי שינה. הסימפטומים לעיתים מציקים ומכיוון שלא קל לשייך אותם ולהבין את מקורם, פשוט "חיים איתם". לעיתים קרובות הטיפול הוא בסימפטום הפיזי במקום בגורם לו.

למרות שאינה מסכנת חיים, כמו אלרגיה למזון, אין לזלזל בהשפעה המשמעותית שיכולה להיות לתופעת האי-סבילות למזון על חיי היום יום. אנשים רבים עם אי-סבילות למזון חווים יותר מסימפטום אחד, הסימפטומים לעיתים קרובות עמומים והקשר שלהם לאי-סבילות  למזון לא תמיד מאובחן נכון.

אי-סבילות למזון יכולה להתבטא במספר תופעות וביניהן:

אסטמה, דיכאון, היפראקטיביות, הפרעות בשינה, הפרעת קשב (ADD), הרטבת לילה, חרדה, כאבי ראש, מחלות מעי דלקתיות, מיגרנות, נדודי שינה, נפיחות, גרד, עצירות, פיברומיאלגיה, שלשול, תסמונת המעי הרגיז, תסמונת העייפות הכרונית ותת-ספיגה.

ההבנה שהמזון שאנו אוכלים מהווה זרז לסימפטומים מסוימים היא לא קלה; בניגוד לתגובות אלרגיות המופיעות מיד, הסימפטומים לאי-סבילות למזון מופיעים שעות ואף ימים לאחר האכילה. לאחר ביצוע בדיקה ובעקבותיה הוצאת מזונות בעייתיים מהתפריט, מתברר לאנשים רבים כי הסימפטומים אותם חוו במשך שנים רבות נבעו כתוצאה מאי-סבילות למזון. במקרים מסוימים, התוצאה היא שיפור ניכר ומשמעותי באיכות החיים. חשוב להבין את ההבדלים בין אלרגיה למזון ואי-סבילות למזון:

אלרגיה למזון (כמו אלרגיה לבוטנים או למאכלי ים) מאופיינת בדרך כלל בתגובה מידית, ולעיתים קרובות חמורה, של המערכת החיסונית כתוצאה מחשיפה למאכל מסוים. אלרגיה למזון נדירה למדי, ושכיחותה רק 2.5% באוכלוסייה. האלרגיות הנפוצות ביותר למזון הן לבוטנים, שקדים, אגוזי ברזיל, ביצים, חלב, דגים ומאכלי ים.

באלרגיה למזון ישנה עליה בנוגדנים מסוג IgE, בעוד אצל הרגישים למזון ניתן לראות עליה בנוגדנים מסוג IgG ומכאן גם השוני בתגובה ובסימפטומים.

אם התייעצת עם רופא המשפחה שלך לגבי אחד או יותר מסימפטומים אלו ולא  הצלחת לפתור את הבעיה, ייתכן והנך סובל מאי – סבילות למזון.

™ Food Detective – בדיקה חדשה לאי סבילות למזון

לאחרונה הושקה בישראל בדיקה עצמית חדשה המאפשרת לאבחן לאילו סוגי מזון הגוף רגיש ולבצע בעקבותיה פעולות לשיפור איכות החיים.

 


™ Food Detective – הנה בדיקה עצמית לגילוי אי-סבילות למזון שפותחה במעבדות Cambridge Nutritional Sciences  בבריטניה. הבדיקה פשוטה וניתנת לביצוע בבית או בקליניקה אצל מטפל, והיא בודקת את תגובת הגוף ל-46 סוגי מזון הנפוצים יותר בתזונה שלנו. תוצאות הבדיקה מתקבלות תוך 40 דקות. הבדיקה נמכרת בהצלחה במדינות שונות בעולם.

ערכת בדיקה

הבדיקה החדשה עושה שימוש בטכנולוגיה המזהה סוגי מזון הגורמים לייצור עודף נוגדני IgG העשויים להיות מעורבים במגוון מצבים כגון אי סבילות למזון, תסמונת המעי הרגיז ואקזמה.

חשוב להדגיש, שהבדיקה מזהה אי-סבילות למרכיבי מזון שונים אליהם הגוף נחשף בשלושת החודשים האחרונים. כלומר, אם ידוע לך שאתה רגיש למזון מסוים ולא צרכת אותו בעת האחרונה הדבר לא יבוא לידי ביטוי בבדיקה.

 איך מתבצעת הבדיקה?

ערכת הבדיקה מכילה מגש תגובה המנוקד בתמצית של חלבוני מזון. דגימת דם קטנה נלקחת באמצעות דקירת אצבע, ולאחר דילול היא מוספת למגש, עליו מתבצעת הבדיקה.
בשלבים הבאים, נעשה שימוש בתמיסות לגילוי ופיתוח המאפשרות זיהוי נוכחות נוגדנים למזון באמצעות הופעת נקודה כחולה אחת או יותר על המגש. עם הערכה מסופק תרשים של פריסת הנקודות וסוגי המזונות. ע"י השוואה ניתן לזהות את סוגי המזון הגורמים לייצור נוגדנים ואת עוצמת התגובה כלפי אותם מזונות.

לאחר האבחון מומלץ להיוועץ עם איש מקצוע (רופא או תזונאי) לבחירת תפריט מתאים בהתאם לתוצאות הבדיקה וליהנות מאיכות חיים ובריאות.

אין הבדיקה מהווה תחליף להתייעצות עם איש מקצוע רפואי.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. רחל

    מה המחיר?היכן ניתן להשיג את הערכה?אם היא אמינה ,היא יכולה לחסוך זמן רב של בדיקות אי סבילות למזון.

  2. עמיר

    מעל לתגובות יש קישור "לאתר החברה", שם מפורטים המבצעים המתקיימים כעת על הבדיקה, ומידע נוסף על האופן בו מתבצעת הבדיקה.

  3. ענבל

    ממתי רופא מתאים תזונה? רופאים לומדים כשש שעות (!) תזונה במהלך כל לימודיהם.