SHABAT_MIG_L

Powered by WP Bannerize

SHABAT_MIG_R

Powered by WP Bannerize

אלרגיה ורגישות למזון (Food Allergies)

מאת: ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר  (N.D) מתוך "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" בהוצאת פוקוס
ללא ספק, הצעד הראשון לטיפול באלרגיות הוא הזיהוי שלהן. לאחר שגיליתם מהם החומרים שמעוררים בגופכם תגובה אלרגית, אמצו את ההמלצות הבאות כדי להרחיק חומרים אלה מהתזונה שלכם ולהקטין את הסיכון שלכם לפתח תגובה אלרגית קשה במקרה של היחשפות מקרית לאלרגן. בדרך כלל ניתן לשפר או אף לרפא רגישויות למזון באמצעות שינויים בתזונה, שיפור תהליכי העיכול וניקוי הגוף מרעלים ושימוש בשיטות לנטרול הרגישות המתוארות כאן.

מזונות מומלצים

חזקו את המערכת החיסונית שלכם בעזרת תזונה נכונה, נבונה ומלאה. אכלו מזונות העשירים ברכיבים תזונתיים המסייעים לחיזוק המערכת החיסונית כמו מזונות המכילים מגנזיום (פירות ים, קטניות ואגוזים), מזונות המכילים ויטמינים מקבוצה B (ירקות עליים ושמרי בירה) ומזונות המכילים ויטמין C (מגוון של פירות וירקות טריים).

תזונה מגוונת תמנע התפתחות של אלרגיות. נסו אפוא לאכול סוגי מזון שונים מדי יום.

חלב-אם הוא הטוב ביותר לתינוקות. אם, מסיבה כלשהי, אינכם יכולים לתת לתינוקכם חלב-אם, תוכלו לתת לו תחליף מחלב-פרה או פורמולה שאינה מכילה אלרגנים.

שתו כוס מים נקיים מדי שעתיים, במהלך היום. דבר זה יסייע לשטיפת האלרגנים מהגוף ולשמירה על הבריאות הכללית שלכם.

מזונות שיש להימנע מהם

מובן מאליו שעליכם להימנע מאכילת המזונות שמעוררים בגופכם תגובה אלרגית. באופן כללי, עדיף לקנות מזונות מלאים ולהכין אותם בעצמכם. כך תוכלו לדעת בדיוק מה הם מכילים. אולם אם בכל זאת עליכם לקנות מזון מוכן, למדו כיצד לקרוא ולהבין את התווית שעל המוצר. חומרים משמרים וצבעי מאכל מלאכותיים או חומרי טעם מלאכותיים יכולים להיות המקור לתגובה האלרגית למזון.

רגישויות למזון יכולות להיפתר בדרך כלל לאחר שמוסיפים את המזון הבעייתי לסירוגין לארוחותיכם, עד שהרגישות למזון פוחתת.

למידע נוסף, כולל המלצות טיפול נוספות ראו בספר "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" בהוצאת פוקוס

 

 

השאירו תגובה:
  1. רות

    ציינתם במאמר שאם מכניסים לתפריט מזון אלרגני בכמויות קטנות מדי פעם הרגישות פוחתת, האם הבנתי נכון?