SA_FLY
KETO_MIGDAL

אוזני המן טבעוניות

מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
האוזניים האלה בריאות באמת. הקמח - כוסמין. ביצים - ברור שאין. במקום חמאה יש רסק תפוחים והמילוי? תמרים, שקדים ומעט קינמון. כשחושבים על זה - אוזני המן כאלה יכולות להיות נשנוש בריא לכל השנה, לא רק לפורים. חג שמח
אזני המן טבעוניות

צילום: רותם ברנר

חומרים לבצק:

(לכ-10 אוזניים)

 

MT_250_INSIDE_POST

1/2 כוס קמח כוסמין מלא

 2 כפות טחינה גולמית מלאה (השתמשתי ב"אתיופית" של משק לין)

2 כפות שמן קוקוס נוזלי

2 כפות רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים

2 כפות מייפל אורגני אמיתי

1/4 כפית שטוחה סודה לשתיה

כפית חומץ

 

חומרים למלית:

4 תמרים מסוג מג'הול עסיסיים במיוחד

כ-10 שקדים

קצת קינמון

הכנה:

טוחנים יחד את כל החומרים של המלית ומניחים בצד. מערבבים את כל החומרים לבצק. קורצים כדור בגודל פינג-פונג, משטחים אותו על כף היד. מניחים במרכזו מעט מתערובת המלית, מקפלים ל"אוזן" ומניחים בתבנית על נייר אפייה. כך ממשיכים עד שכל האוזניים מוכנות.

בתיאבון וחג שמח

 

 

השאירו תגובה:

  1. סיגל

    כמה זמן אפייה? כמה מעלות?