אגרול מצות, נבטים ועשבי תיבול
חומרים: (ל – 12 יחידות)
6 מצות מחיטה מלאה
1 בצל חתוך לרצועות
4-5 שיני שום כתושות
חצי כרוב קצוץ דק
1 פלפל צהוב/ אדום חתוך לרצועות דקות
2 גזרים מגורדים
חופן נבטי חמניות (רק לאוכלי קטניות)
חופן נבטי אלפלפא (הדקים)
חופן עלי בזיליקום קצוצים
חופן עלי אורגנו קצוצים
מעט עלי טרגון קצוצים
מעט טימין קצוץ
1 ביצה
כמה גבעולי עירית לקישוט
אופן הכנה:
מרטיבים את המצות ועוטפים אותן אחת-אחת במגבת.
בינתיים מקפיצים במחבת עמוקה על פי סדר הופעתם, את הירקות, כשאחרי שמוסיפים את נבטי החמניות, מכבים את האש וממשיכים להוסיף את שאר הירקות תוך כדי ערבוב.
חוזרים למצות, חותכים כל מצה לשתיים, שמים מעט מן התערבות בתחילת כל חתיכה ומגלגלים בעדינות. בקו התפר מורחים מעט ביצה ומדביקים.
מניחים בתבנית עם ניר אפיה, אחד ליד השני, מברישים את האגרולים בביצה ואופים כ – 10 דקות בחום בינוני.
לפני ההגשה ניתן לקשור כל אגרול בגבעול עירית.
כדאי להגיש על מצע רוטב פסטו/ שקדים/ טחינה או כל רוטב אהוב אחר.
מתכונים בריאים תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |


