BODY_B_FLYL

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

אגסים, רבותי, אגסים

מאת: - סדנאות מעשיות, הרצאות מעולות ואימונים למשפחה בנושא אורח חיים בריא
השראה בריאותית וקולינרית לאגסים

אגסים אמריקאים על שום מה?

הסיפור הוא שאנחנו, הישראלים, ממש אוהבים אגסים. כמה ממש? אנחנו צורכים 35 אלף טון אגסים בשנה. מטורף, נכון?

אז כדי לעזור לנו לאכול עוד ועוד אגסים, ישראל מייבאת אגסים. בעיקר מאמריקה.

כעשרת אלפים טון אגסים בנוסף למה שהחקלאים בארץ מסוגלים לייצר.

בישראל יש "מועצת אגסים אמריקאית". בחיי. חברים בה 1600 מגדלי אגסים ממדינות צפון מערב אמריקה, והם האנשים החביבים (דמיינו שפם וכובע קאובוי) שמגדלים עבורנו (לא רק ) אגסים עסיסיים , בשרניים ובריאים.

כמה בריאים?  פה יש הפתעה!

 

מה היתרונות התזונתיים של האגסים?

מבחינת ערך קלורי (שאלה ראשונה שנשאלה בסדנת האגסים) כמעט זהה לתפוח עץ.

כלומר הרבה סיבים, מינרלים, ויטמינים, טעם נהדר ומעט קלוריות. כבר טוב!

יתרון נוסף של האגס: יכול לשמש גם כתוספת מרעננת בסלטים, בתבשילים ואפילו למנות בשר.

על קינוחים ומשקאות- אין מה לדבר- זה הרי ברור. תנו לי טארט אגסים חם עם גלידה בצד- וקניתם אותי!

בגלל הוורסטיליות של הזנים והטעם השונה שלהם – יכולת הגוון והשימוש בהם רחבה, זה כמובן תלוי תבשיל.

 

זני אגסים שונים

אלינו לישראל מגיעים שלושה זנים טעימים במיוחד של אגסים אמריקאים:

 

שלושתם מזמינים אתכם לתת נגיסה בכל הזדמנות-זה מרענן, זה בריא וזה טעים.

תפוח ואגס

אגס או תפוח?; תמונה: PEXELS

 

גם האגס, כמו חברו התפוח, נוטה להשחיר לאחר חשיפה לאוויר, זאת בגלל המגע עם החמצן. אל דאגה חברים.  ראשית- כי אין בעיה לאכול את זה  שנית- יש לי טיפ כיצד למנוע את זה: לאחר קילוף וחיתוך האגס (והתפוח, החבר שנדחף) הכניסו לתוך קערה עם 2-3 כוסות מים ובתוכן מיץ מחצי לימון. לאחר רבע-חצי שעה השרייה, הלימון יצפה וישמור על הפרי מפני השחרה.  עכשיו תוכלו לארוז לילדים למסגרות או אפילו לעצמכם.

 

מתכוני אגסים מעוררי תיאבון

ועכשיו-  הרשו לי לשתף אתכם בשני מתכונים באדיבות יובל בר-נר (איש האגסים) והשף חגי לרנר

גלילות סלמון עם אגסים ובצל ירוק – 4 מנות

12 דפי אורז

300 גרם פילה סלמון טרי

2 מלפפונים

2 אגסי אנג׳ו אמריקאים

3 בצלים ירוקים

מעט רוטב הוי סין

שומשום קלוי

מעט שמן שומשום

אופן ההכנה

חותכים את הסלמון לרצועות. את המלפפונים והאגסים לז׳וליין ואת הבצל הירוק למקלונים גם כן.

טובלים את דפי האורז קלות במים פושרים ומניחים על משטח עבודה.

על כל דף, מורחים כפית רוטב הוי סין ומניחים מעל רצועת סלמון, שתי מקלוני אגס, שני מקלוני מלפפון, בצל ירוק ומגלגלים לרול פתוח או סגור. מברישים קלות בשמן שומשום ומפזרים מעט שומשום קלוי מעל. מגישים.

 

צ'יפס אגסים טעים וטבעוני

רעיון מטורף ומהמם- שישדרג כל מנה- ממרק ועד קינוח- ויהווה חטיף נפלא לילדים ולכם-  גם הוא מבית היוצר של יובל בר-נר ושף חגי לרנר – צ'יפס אגסים-

מה עושים? מרתיחים מים עם סוכר ומיץ לימון. פורסים את האגסים לאורכם דק דק במנדולינה. מעבירים לסירופ החם ומבשלים כמה דקות על סף רתיחה. מסננים את האגסים מהסירופ ומעבירים למגש מרופד בנייר אפיה. מייבשים בתנור בחום של 100 מעלות למשך שעתיים שלוש עד קבלת צ'יפס פריך.

אם אתם מחפשים עוד רעיונות (כגון פירה אגסים ליד מנת בשר) מוזמנים מאד לאתר של אלוף האגסים, המוזכר למעלה.

מה אני אגיד- התלהבתי והתאהבתי. ביי, הלכתי לקנות אגסים מכל הסוגים….

 

בדרך לירקן פיתחתי סלוגן חדש- תפוח קבוע בתיק זה נהדר!

מעכשיו תנו צ'אנס גם לאגס.

צרו קשר עם איריס גרינשפון
* שדות חובה
שלחו
השאירו תגובה: