sujok_Fly
GOODMUV_Fly

"תזונה היא לא משטר – היא בחירה יומיומית של הקשבה עצמית ואהבה לגוף"

ליהי בן דוד, מרצה ומנטורית לאורח חיים בריא על פי גישת הרמב"ם, מייסדת Wellness Life Academy, משתפת בגישה שלה לתזונה בדגש על הקשבה לגוף, ובמנה הביתית שמחממת לה את הלב

טעים להכיר את ליהי בן דוד. צילום: ענת קזולה

GOODMUV_IN

עבור ליהי בן דוד, תזונה היא לא משטר, אלא דרך חיים המבוססת על הקשבה לגוף, איזון ואהבה עצמית.

היא מאמינה שהמפתח לבריאות אמיתית נמצא בפשטות, באוכל שמוכן באהבה ובחוכמה, ובחיבור לעקרונות הנצחיים של הרמב"ם: "כשיאכל האדם מאכלים בריאים ומסודרים – יקל עליו גופו ויתיישב שכלו."

לקראת השתתפותה בכנס אוכלים בריא 16, היא מספרת לנו איך נראית הצלחת שלה ביום-יום, ומה המאכל שהיא לעולם לא תוותר עליו.

לאורחים קודמים במדור "טעים להכיר":

תזונה אינטואיטיבית אינטגרטיבית – הדרך לריפוי טבעי אמיתי

תזונה מודעת: כשהבריאות מתחילה בהקשבה לגוף

"חשוב לאכול מזון המותאם לטיפוס הגוף שלך"

איזה משפט מתאר הכי טוב את הגישה שלך לגבי תזונה?

"תזונה היא לא משטר – היא בחירה יומיומית של הקשבה עצמית ואהבה לגוף."
כמו שהרמב"ם כתב: "כשיאכל האדם מאכלים בריאים ומסודרים – יקל עליו גופו ויתיישב שכלו"

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

מרק עדשים!
כן, גם בקיץ. מרק מחמם את הבטן, את הלב ואת הנפש.

תארי את התפריט היומי שלך:

בוקר: יוגורט עם גרנולה ביתית שאני מכינה.

צהריים: ירקות חיים או מאודים, דג או עוף, ולצידם מעט קינואה או אורז מלא.

ערב: מרק או סלט עשיר בשילוב חלבון איכותי – תלוי בעונה ובמצב הרוח.

בין לבין: לרוב פרי אחד ביום.

קפה: אחד הפוך בבוקר ואחד שחור בסביבות 4 אחה״צ.

גרנולה ביתית וקפה בארוחת בוקר. תמונה: pexels

גרנולה ביתית וקפה בארוחת בוקר. תמונה: pexels

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את רוצה לנפץ?

שאוכל בריא הוא לא טעים.
כשטועמים אוכל בריא שמוכן באהבה ובחוכמה מבינים שהוא יכול להיות גם חגיגה של טעמים.

איזה מאכל מעלה לך זיכרונות?

מרק ירקות עם גריסים –
אמא שלי הייתה מכינה אותו כשהייתי ילדה, וכל פעם שאני מריחה ריח דומה
אני מתמלאת געגוע.

מה בחיים לא תאכלי – ולמה?

מזון מעובד כמו קטשופ, מיונז או רטבים תעשייתיים.
אם המזון עבר יותר תהליכים ממני ביום עמוס, אני מעדיפה לוותר.

איזה אוכל תיקחי איתך ליום לא צפוי?

אני תמיד מתארגנת מראש ולוקחת את הארוחות הקבועות שלי בקופסה,
וליתר ביטחון מוסיפה פרי וצנצנת קטנה של שקדים ואגוזים,
למקרה שיגיע רעב פתאומי, כדי שלא אתפתה לנשנושים מזדמנים.

מרק עגבניות צלויות. תמונה: pexels

מרק עגבניות צלויות. תמונה: pexels

המתכון המנצח של ליהי בן דוד: מרק עגבניות צלויות

אני צולה עגבניות ופלפלים, שום ובצל בתנור, מוסיפה ירק תבלינים ומים וטוחנת בבלנדר..
פשוט, מנחם, ומשדרג כל ערב.

בעולם שבו אוכל נתפס לעיתים כאתגר או כוויכוח פנימי, ליהי בן דוד מזכירה שתזונה יכולה להיות פשוטה, טעימה ורגועה, כשהיא מבוססת על אהבה לגוף ולא על איסורים.
בין מרק עגבניות צלויות לערך של רגע של הקשבה, היא מוכיחה שהחיבור בין גוף לנפש עובר קודם כול דרך הצלחת.


ליהי בן דוד תגיע לכנס אוכלים בריא 16 להעביר סדנה בנושא: "לשחרר את האכילה הרגשית אחת ולתמיד, על פי גישת הרמב"ם"

לתוכניית הכנס המלאה ולרכישת כרטיסים היכנסו לאתר אוכלים בריא 16.

לקבלת הנחה ברישום להרצאות וסדנאות הכנס הקלידו קוד קופון: 1313

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו