תה זנגביל להמרצת מחזור הדם ומערכת העיכול
התה הוא המשקה הנפוץ ביותר בעולם (אחרי המים כמובן).
זה 1,700 שנה לפחות מגדלים צמחי תה ומשתמשים בהם להכנת סוגי תה מגוונים.
זה מאות רבות של שנים נוהגים להשתמש בתה ירוק או שחור בתוספת צמחי מרפא כדי לסייע בבעיות עיכול, לרומם את הנפש, להרגיע את העצבים ואת הקיבה, לעודד שינה ולהמריץ את הגוף.
תה הצמחים זוכה היום לפופולאריות רבה בשל סגולות המרפא של החומרים הפעילים המצויים בצמחים, טעמו המעודן והיותו נטול קפאין.
להכנת תה מזין ניתן אומנם להשתמש בצמחי מרפא טריים, אולם במרבית המתכונים נעשה שימוש בצמחים מיובשים, משום שקל יותר לאחסן ולהעביר אותם ממקום למקום.
לא ניתן להחליף את הצמחים המיובשים בצמחים טריים, משום שהם יעלו עובש בצנצנת.
הסבר זה + המתכון לדוגמא שמובא מטה לקוחים מתוך האנציקלופדיה של המיצים – מתכוני מיצים לבריאות וחולי, בהוצאת פוקוס.
למתכונים נוספים שנעים להתחמם איתם בחורף:
מתכון לתה זנגביל להמרצת מחזור הדם ומערכת העיכול
מצרכים:
כפית שורש זנגביל מיובש וקצוץ
1/3 כפית זרעי שומר
1/3 כפית עלי מליסה רפואית
הוראות הכנה:
הכניסו לקופסת פח אטומה או לצנצנת כהה את הזנגביל, השומר והמליסה.
ערבבו ואחסנו במקום קריר, יבש וחשוך.
להכנת תה, כתשו כמות קטנה מהתערובת עד שתתקבל אבקה.
השתמשו ב-1 כפית (5 מ"ל) מהאבקה לכל 1 כוס (250 מ"ל).
הכניסו לקומקום תה מחומם מחרס, הוסיפו עוד 1 כפית (5 מ"ל) מהתערובת ושפכו מים רותחים על צמחי המרפא.
כסו את הקומקום והכניסו פקק לפיה.
השרו למשך 15 דקות וסננו לספלים.