תבשיל שבעת המינים
תבשיל שבעת המינים
חומרים:
2 כוסות גרעיני חיטה מלאה
4 כוסות מים רותחים
גרעינים של חצי רימון
חצי כוס חמוציות
חצי כוס אגוזי קשיו
גמבה צהובה חתוכה דק
פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם (לא חובה).
לרוטב: מיץ מלימון אחד סחוט
2 כפות שמן זית
2 כפות דבש או סילאן
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. משרים את החיטה במים ומלח למשך כשעתיים לפחות. מסננים את המים.
2. מביאים לרתיחה את החיטה יחד עם 4 כוסות מים רותחים. מנמיכים ומבשלים מכוסה עד שהנוזלים מתאדים. אם החיטה עוד לא התרככה יש להוסיף מים רותחים ולהמשיך את הבישול.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
4. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומוסיפים לחיטה.
* ניתן להגיש קר כסלט או חם כתוספת.
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |