תבשיל ארומטי של אורז ופטריות שיטאקי
איך אתם עם פטריות שיטאקי? לי לקח קצת זמן להתרגל, אבל היום הן אהובות עליי מאוד.
הן בעלות מרקם בשרני, הריח שלהן חזק וכך גם הטעם.
יש בהן חלבון בכמות גבוהה ושפע של נוגדי חמצון.
הן מכילות, בין היתר, ויטמין D (שחסר לרובנו), מגנזיום, אבץ, סלניום וויטמינים מקבוצת B.
המתכון הבא יאפשר לכם ליהנות מהן במלוא הדרן.
למתכונים נוספים עם פטריות שיטאקי:
מתכון אורז ארומטי עם פטריות שיטאקי
רכיבים
3 כוסות אורז עגול מלא
כוס פטריות שיטאקי
סלסלה של פטריות שמפניון
בצל סגול גדול
בצל לבן גדול
4 שיני שום
2 כפות שמן זית
תיבול לפי טעמכם.ההמלצה שלי: כף שטוחה של כורכום, כף פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומעט מלח הימלאייה.
הכנות מקדימות:
להשרות למשך הלילה את האורז בקערה עם מים.
להשרות למשך שעה במים את פטריות השיטאקי ואז לפרוס אותן.
מתחילים להכין:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
חוצים ופורסים דק את הבצלים.
בוחרים בסיר שאפשר להכניסו לתנור ומטגנים את הבצלים עם כף שמן זית, עד להזהבה.
קוצצים דק את שיני השום ומוסיפים אותם ואת התבלינים.
מערבבים היטב במשך דקה.
פורסים את פטריות השמפניון ומוסיפים אותן ואת פטריות השיטאקי הפרוסות עד להתרככות.
מסירים מהאש ומוסיפים את האורז אחרי שסיננו אותו ממי ההשרייה.
מוסיפים 4.5 כוסות מים ומעבירים לתנור שחומם מראש למשך 45 דקות.
לאחר מכן, מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
בתום האפייה מוסיפים כף שמן נוספת.