Liat_Fly
Bari15_Fly

שיבולת שועל עם טאץ' ייחודי

מאת: עינת חמיאל- נטורופתית ורפלקסולוגית
זמן קריאה: < 1 דקה

מותר או לא? (123RF)

SmartKish_In

בשיבולת שועל עסקינן.

על איכויותיה –
· עשירה בסיבים תזונתיים אשר מסייעים בהורדת כולסטרול
· עשירה בחלבון
· בעלת מדד גליקמי נמוך, מה שעשוי לתרום לאיזון רמות הסוכר בדם.
· עשירה במגנזיום
· מכילה ויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית, סידן, אשלגן, אבץ וברזל.
· בעלת אנרגיה מרגיעה

השימוש הנפוץ בשיבולת שועל הוא בדייסות (קוואקר), אך כדאי לנסות אותה גם בגרסה השלמה. קלה להכנה וטעמה דיי ניטרלי כך שאפשר לשלב אותה עם כל טעם העולה על דעתכם.

המצרכים:
כוס שיבולת שועל מבושלת
(מבשלים במים רותחים 40 דקות בערך מסננים ושוטפים)
חצי חבילת טופו
1 בצל
1 בטטה
1 עגבניה
1 כוס אפונה קפואה
חצי חבילת שמיר קצוץ
חצי לימון
לתיבול – מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מטגנים את הטופו שיתפוס קצת צבע
מוסיפים את הבצל ונותנים לו להתרכך ואחריו את הבטטה
מגרדים את העגבניה ומוסיפים כשהבטטה גם היא רכה.
מוסיפים את האפונה (אפשר כמו שהיא קפואה) ואת השמיר
מתבלים, מערבבים ומוסיפים את השיבולת שועל.
בסוף סוחטים פנימה חצי לימון (או יותר, לפי הטעם)

~ בתיאבון ~

עינת חמיאל

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו