Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

פיתות טבעוניות דלות פחמימה, ללא גלוטן וסוכר

מאת: המתכון באדיבות גולדי אלישר
זמן קריאה: < 1 דקה
פיתות טעימות מאוד שניתן לשלבן בתפריט של כל מי שנדרש להפחית פחמימות ו/או להימנע מגלוטן

פיתות דלות פחמימה, טבעוניות וללא גלוטן או סוכר. צילום: גולדי אלישר

SmartKish_In

כשחושבים פחמימות ישר חושבים על לחמים ופיתות, ואכן – לרוב מדובר במזון פחמימתי שמתפרק בגוף במהירות לסוכר.

אבל הפיתות של גולדי אלישר הן הדבר הכי רחוק מכך.

הן דלות פחמימה ואינן מכילות גלוטן, סוכר או מוצרים מן החי, כך שהן ניתנות לשילוב גם בתפריט של חולי סוכרת, צליאקים, טבעונים וכל מי שחשוב לו לשמור על אורח חיים בריא.

למתכונים בריאות נוספים דלי פחמימה וללא גלוטן וסוכר:

פיצה על בסיס טחינה

חיתוכיות קראמבל דלות פחמימות וטבעוניות

דייסת דלעת וקוקוס

מתכון לפיתות טבעוניות דלות פחמימה

מצרכים ל-9 פיתות

2 כוסות קמח שקדים

4 כפות קמח קוקוס או 4 כפות פסיליום (ניתן להחליף גם ב-8 כפות קמח שקדים)

2 כפות טחינה גולמית

קורט מלח

כפית אבקת אפייה

¾ כוס מים

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים היטב ונותנים להם לנוח למשך 5-7 דקות.

יוצרים כדורים מהתערובת, מניחים על גבי נייר אפייה ומשטחים אותם בידיים רטובות.

אופים כרבע שעה בתנור על חום של 180 מעלות, עד להשחמה.

לאחר מכן צולים את הפיתות על אש קטנה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו