עוגת תפוחים ודבש
עוגה בהכנה עצמית תהיה לרוב איכותית וטובה יותר מעוגה וקנויה,
בטח ובטח העוגה הבאה שעשויה מקמח מלא, תפוחים ודבש.
למתכונים נוספים של קינוחי חג בריאים:
מתכון עוגת תפוחים ודבש
רכיבים:
2 תפוחים
180 גרם דבש
210 גרם קמח חיטה מלאה / כוסמין מלא
4 כפות גדושות של רסק תפוחים (כמובן, ללא תוספת סוכר)
כפית קינמון
כפית אבקת אפייה
60 גרם שמן קוקוס
50 מ"ל מים
הוראות הכנה:
שמים בקערה את הקמח, רסק התפוחים, חצי מכמות הדבש, הקינמון, אבקת האפייה ושמן הקוקוס.
מערבבים עד שמתקבלת עיסה דביקה ואחידה.
חותכים את התפוחים לפרוסות ומסדרים אותן בתבנית.
שופכים את העיסה על התפוחים.
אופים בתנור לכ-40 דקות בחום של 180 מעלות.
העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.
מערבבים היטב 50 מ"ל מים עם הדבש שנותר.
כשהעוגה יוצאת מהתנור – שופכים עליה מיד את הסירופ שנוצר.
המתכון מומלץ להכנה יחד עם הילדים!
לעוד טיפים ועצות איך לחבב מזון בריא על ילדיכם, אתם מוזמנים להרצאה של רויטל אדמוני "לשכנע את הילדים לאכול בריא ולאהוב את זה!" שתתקיים ביום שישי ה-25.11 בכנס אוכלים בריא 13.
מחיר מיוחד לגולשי EatWell ברכישת כרטיסים להרצאה: 40 ש"ח בלבד, במקום 50 ש"ח.