עוגת גלידת תות רואו
הכמות ל-2 עוגות אישיות
לבסיס
כוס שקדים לא קלויים שהושרו 8 שעות מסוננים ושטופים
לגרוס במעבד למרקם גס
להוסיף 6-8 תמר מג'הול מגולען
1/2 כוס פתיתי קוקוס לא ממותקים
1/2 כפית מחית תמצית וניל טהור /1/2 מקל וניל מחורץ
לערבל עד שבצביטה בין האצבעות התערובת נדבקת
לשטח ולהדק על תחתית של רינג אישי.
למילוי
כוס וחצי תותים קפואים
4 כפות חמאת קשיו (בחנויות טבע או בהכנה ביתית)
2 כפות מיץ לימון טרי
כף גרידת לימון (וגם תפוז אם יש, בעונת התפוזים אני תמיד מייבשת קליפות תפוזים במייבש המזון טוחנת בבלנדר ושומרת בצנצנת סגורה. וזה משמש אותי לאורך כל השנה).
1 כפית מחית וניל טהור
קמצוץ מלח
4-5 כפיות מייפל טהור
אופן ההכנה
לערבל מספיק זמן לקבלת סורבה תות, להניח מעל הבסיס ולזלול.
ניתן לקשט בפרורי תערובת הבסיס מעל והנה לכם עוגת גלידת תות ללא שמנת מתוקה, חלב מרוכז עתיר סוכר, או גבינה…
מהיר, טבעוני, טעים, וסופר מזין.