עברתם לתזונה קטוגנית או ללא גלוטן? לא צריך לוותר על הלחם
מאפיית טאוברד היא מאפייה ותיקה וידועה בקרב שוחרי הבריאות המקפידים על צריכת מאפים מקמחים מלאים, ללא חומרים משמרים וללא סוכר.
ועכשיו בשורה שוודאי תשמח רבים מכם…
בשנה האחרונה, בעקבות דרישת הלקוחות, השיקה המאפייה סדרת מוצרים חדשה ומוצלחת במיוחד המיועדת גם לאנשים המקפידים על דיאטה קטוגנית.
בנוסף, הסדרה החדשה אינה מכילה גלוטן, אידיאלית עבור סוכרתיים ורוב מוצריה מתאימים גם לקהל הטבעוני.
איך נולדה סדרת המאפים הקטוגניים?
"הלקוחות שלנו משתפים אותנו פעמים רבות בצרכים הבריאותיים שלהם, ואנחנו משתדלים להיות קשובים ולתת מענה", מספרת מרים מטאוברד.
"כאשר הבנו שרבים מלקוחותינו מעוניינים במאפים קטוגניים נועצנו כמובן בטכנולוג המזון של טאוברד שהוא גם האבא והסבא ולב ליבה של המאפייה.
הדברים נגעו לליבו, אך כמקצוען הוא הבין שבכדי לפתח מוצרים קטוגניים צריכים סביבה טהורה מגלוטן ומחיטה ויתרה מכך צריך חיבור עם איש מקצוע קטוגני".
כך נוצר החיבור בין מאפיית טאוברד לתמר כרמון, שעוסקת כבר למעלה מ-30 שנה בתחום המזון וההסעדה ומתמחה בתזונה קטוגנית.
מהי תזונה קטוגנית? לחצו למאמרים בנושא:
תזונה קטוגנית – למי כדאי לנסות?
מהי התזונה למניעת תנגודת אינסולין?
"אני חולה בחיידק האוכל", מספרת תמר. "אין טרנד תזונתי או דיאטה שאני לא מכירה ולא ניסיתי על עצמי".
בארה"ב היא התוודעה לתזונה הקטוגנית ומאותו הרגע הבינה שמצאה את מקומה.
"אותי, באופן אישי, התזונה הקטוגנית הצילה. עד אז האוכל ממש ניהל אותי. מאז שאני מקפידה על תזונה קטוגנית, אני פשוט לא רעבה".
תמר הלכה ללמוד ייעוץ תזונה ובריאות בבית הספר הישראלי להומאופתיה של חיים רוזנטל, וכשהחליטה לפתוח מחדש עסק בארץ, היה לה ברור במה תתמקד.
לחמניות קטוגניות (וגם טורטיות וגרנולה…)
בין תמר למאפיית טאוברד החל להתפתח קשר חם בעל מטרה משותפת וערך גבוה בעולם האפייה הבריאה.
תמר מעידה כי לא התפלאה על הדרישה הגוברת של לקוחות המאפייה למוצרים קטוגניים וללא גלוטן.
"אחד הדברים שהיו חסרים בארץ אלה לחמניות קטוגניות נטולות גלוטן ופחמימה.
מלבד אנשים כמוני שאימצו את התזונה למען בריאותם, יש גם סוכרתיים, אנשים שמעוניינים לרדת במשקל, כאלה שמקפידים על תזונת גאפס, צליאקים ועוד אנשים שזקוקים לפתרון כזה".
על מאפיית טאוברד היא אומרת: "אני שמחה שמצאתי כאלה שותפים לדרך.
אין ספק שמשהו בשיתוף הפעולה שלנו עובד פשוט נהדר. אנחנו יוצרים עוד ועוד מוצרים, והלקוחות חוזרים וממליצים לחברים.
מוצרי הקיטו של טאוברד הפכו למבוקשים מאוד".
במאפייה ניתן למצוא:
לחמניות קיטו ללא גלוטן
מכילות 2 גרם פחמימה בלבד, לעומת 50 גרם פחמימה בלחמניה רגילה.
פתרון נהדר לאנשים שעובדים מחוץ לבית, לסטודנטים וכמובן לילדים שרוצים, כמו חבריהם, לאכול כריך טעים בהפסקת האוכל.
הלחמניות מתאימות גם לטבעונים ונשארות טריות מחוץ למקרר למשך 10 ימים.
לחמניות חלבון
מכילות 7 גרם חלבון מלא ומתאימות מאוד לספורטאים.
גרנולה
דלת פחמימה, ללא שיבולת שועל, טבעונית עשירה באגוזים ונטולת גלוטן.
טורטיות קטוגניות (ללא גלוטן)
מכילות פחות מ-2 גרם פחמימה.
הטורטיה טבעונית גם היא, מלאה בסיבים ולכן משביעה מאוד.
מהצד השני היא גם מאוד גמישה וקל למלא אותה בכל טוב ולאכול בתיאבון.
ההיצע הזה מאפשר לתכנן תפריט יומי המתאים לתזונה קטוגנית, תזונה דלת פחמימות ונטולת גלוטן באופן פשוט וקל.
כמובן שהשמן היחיד בו נעשה שימוש במאפים הקטוגניים הוא שמן זית איכותי.
כמו-כן כל המאפים הללו עומדים בסטנדרט הבריאות של מאפיית טאוברד, עשויים מחומרי גלם איכותיים ואינם מכילים חומרים משמרים וסוכר.
עשו זאת בעצמכם
במרץ 2022 הושקה גם תערובת קיטו שמאפשרת הכנת מאפים קטגוניים לבד בבית, בקלות ובפשטות.
מהתערובת ניתן להכין בבית את הלחמניות הטעימות ועוד מגוון מאפים מעולים כמו פוקצ'ה, מקלות לחם, פשטידות ואפילו ג'חנון!
כל מה שצריך זה להוסיף לתערובת מים ושמן זית. יותר קל מזה, אין.
לפרטים נוספים אודות המוצרים הקטוגניים ולהזמנתם במשלוח עד הבית, היכנסו לאתר של טאוברד.
ניתן להשיג את המוצרים גם בחלק מסניפי ניצת הדובדבן וחנויות הטבע, לפי דרישת הלקוחות.