Bari15_Fly
Bari15_Fly

סלט קפרזה

מאת: גלי לופו- אלטרץ, מדריכת סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

סלט קפרזה

 

לכבוד הקיץ שהגיע, קבלו סלט שעושה כבוד לעגבניות בשלות העוגבות עלינו מכל פינה. עשו טובה לעגבנייה ואל תחזיקו אותה במקרר, הקירור הורס את הטעם והמרקם של העגבנייה. החזיקו את העגבניות על השיש או בקערת הפירות או במגירת הבצלים והשומים. לאחר שלושה ארבעה ימים תוכלו להשתמש בעגבניות הרכות יותר לבישול.
לכבוד חג שבועות שהגיע, סלט בסגנון בית קפה של שנות השמונים, כי כולם נוסטלגיים בחגים…

 

סלט קפרזה

 

רכיבים:

 

2 עגבניות בשלות (לא להחזיק עגבניות במקרר!)

 

1 כדור מוצרלה טרייה (נמכרת מתוך מיכל מים)

 

5-6 עלי בזיליקום טריים

 

1 כף שמן זית

 

1 כפית חומץ בלזמי

 

½ כפית מלח

 

אופן הכנה:

 

1. לפרוס את העגבניות ולהניח על צלחת שטוחה.

2. לפרוס את המוצרלה לפרוסות בעובי העגבניה ולהניח במרכז הצלחת.

3. לקרוע או לגזור את הבזיליקום ולפזר.

4. להמיס מלח בחומץ, להוסיף את השמן ולטרוף, לפזר על הסלט.

ברכות וחג שמח,
גלי

 

לאתר של גלי לופו- אלטרץ, לחצו כאן

 

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונת ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו