סלט עדשים חם
מאת: באדיבות משק ברזילי, מסעדה צמחונית אורגנית במושב ירקונה
זמן קריאה: < 1 דקה
המרכיבים (ל-4-5 מנות):
1 כוס עדשים מונבטות בכל הצבעים (כתום, שחור, ירוק)
1 כוס קינואה פרא מבושלת
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 צנון או 3 צנוניות מגוררות בפומפייה
1 כף שמן שומשום
1 כפית מיץ לימון
1/2 כפית מלח
חופן עלי מנגולד חתוכים
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מקפיצים את העגבניות בשמן שומשום. כשהן מתחילות להפריש נוזלים מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר: עדשים, קינואה, צנון, ירוקים ומתבלים במיץ לימון ומלח.
2. מקפיצים את הסלט כשתי דקות על אש גבוהה ומגישים חם.
* מומלצת תוספת יוגורט עיזים או טחינה משומשום מלא.