אומינה קדמי בקרוב הסרט
ביקשתי את בעלי שיתלווה אלי, לייעוץ בנוגע למשהו שקשור לקריירה החדשה שלי כנטורופתית.
היה מפגש מועיל ונעים, במהלכו – שלפה מהמקרר אותה אשת מקצוע – רותי טרגנו מטבעון שמה, אם אתם מתעקשים, מגש יפהפה מלא בשוקולדים מכל מיני סוגים, Home made.
'זה בריא', היא לחשה בעודי כמעט מתעלפת שם, 'עשוי מפולי קקאו אמיתיים – לא מתועשים!' הסתכלתי על בעלי, לקחתי רק שניים (לא בעלים, פטיפורים…) אבל רק מתוך נימוס, כי אם היא וגם בעלי לא היו בחדר, הייתה נשארת (אולי), מפית התחרה שנחה לה מעדנות מתחת למקבצי הטעם הטעים בעולם.
התחלתי לגמגם: 'מי, מה, איפה?' רותי חייכה ואמרה: 'אומינה קדמי. סדנת מתוקים, סופר פודס'. השם נחרט לי כמו טאטו בוער ולא הסכים לעזוב. למחרת, מתוך נימוס, כי לא יפה להתקשר לאנשים חדשים בשעות לא סבירות, התקשרתי ונרשמתי יחד עם בעלי לסדנה. הזמן עמד מלכת, הימים לא רצו לעבור עד שתגיע הסדנה, אבל כטבעם של החיים – העת הגיעה.
התייצבנו סקרנים, חגיגיים, עם פסוקת בשיער, לביתה המדליק של אומינה במושב אביאל. האמת, חייבת להיאמר, מתחת להתרגשות (שכן כל מה שמעורב בו השרש ש.ק.ל.ד.) גורם לי לפרפור חדרים קל, תהיתי האם תוכל אומינה לחדש לי דבר מה בתחום המזון, סופר פודס ועוד, שהרי זה לא כבר סיימתי את חוק לימודי והרגשתי די יודעת. ובכן – אומינה חידשה ועוד איך.
ראשית, טוב המזג שלה, כבר עשה לי חשק לעבור, על טפי וצאני לביתה הרגוע. אורך הרוח, הדרך הנעימה בה היא מדברת על טבעונות, על ההתאכזרות לבעלי חיים, עושה רצון להקשיב ולא להתקפד / להשתבלל. אומינה הדגימה לנו שייקים ירוקים, ושוקואיים, עוגת גבינה שאין בה ולא מ"ל אחד של חלב, בראוניז שלא ניתן היה לנחש שהוכנו מדברים טובים ומזינים ועוד ועוד. הכל בנעימות, בסבר פנים נעים, גם מבפנים.
היא הסבירה על מקור הקקאו, איך נראה פרי הקקאו, שמכיל בתוכו כ – 30 פולים קטנים. יש חמאת קקאו, עיסת קקאו, פולי קקאו מגורגרים וגם אבקה, הכל מקוסטה ריקה, ממקום שהמערב עדיין לא הצליח לחרב. הידעתם שאגוז הקשיו מחובר לתפוח מיוחד והחיבור ביניהם רעיל? נכון שלא??? האמת גם אני לא ידעתי. היה ממש כיף לחוש את ההתרגשות שלה מעולם הצומח ומהתחום בו היא בחרה להתעמק ולהעשיר גם אחרים בו. אומינה תכל'ס ראתה את פרי הקקאו בעיניים, עד עכשיו לא הכרתי מישהו שראה במו עינייו את הפלא הזה.
הסתיימה לה הסדנה, המשתתפים נהנו, גם אנחנו. באמצע לא הצלחתי להתאפק ואמרתי לה בפרהסיה: אומינה, זאת סדנה מדהימה והייתי בעשרות!!!
אז לקחתי על עצמי להפיץ את הבשורה. לא חייבים להפוך לטבעוניים, אומינה אומרת שחשוב מה אתה מכניס לחיים שלך (אוכל ולא אוכל), פחות דגש על מה להוציא מהם. אם ייכנס טוב, פשוט יהיה פחות מקום לרע.
לסיכום:
סדנה מהטובות שהייתי בהן, חובה לכל מי שבריאותו הפיסית והרגשית חשובה לו.
אומינה גם עושה סדנאות ניקוי קצרות בנות 3 ימים. עם כל מה שאכלתי מאז, נראה לי שלא היתה מזיקה לי אחת.
לימור עברון גילת
נטורופתית, הרבליסטית קלינית ומנחת קבוצות לאכילה בריאה ושמחה