מסוקי טוניסאי אסלי של אמא ליליאן - גרסה צמחונית
מתכון ל-6 סועדים
המרכיבים
500 גרם עלי תרד צעירים שטופים היטב וקצוצים גס
2 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
1 כרישה – החלק הלבן בלבד פרוסה לפרוסות דקות
1 קולורבי קלוף וחתוך לקוביות
2 תחתיות ארטישוק חתוכות לפרוסות דקות
4 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
250 גרם אפונת גינה (טרייה או קפואה)
250 גרם פול ירוק ללא התרמיל ועם הקליפה השקופה (טרי או קפוא)
1 כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס נענע קצוצה
3 כפות שמן זית
1 כוס מים רותחים
התבלינים
מלח לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית ציפורן
רבע כפית קינמון
2 ניצני ורדים
2 כפות אריסה
אופן ההכנה
• בסיר עמוק מחממים את השמן ומזהיבים את השום והבצל הקצוץ.
• מוסיפים את כל הירקות ועשבי התיבול. מוסיפים את המים. מתבלים ומערבבים.
• מבשלים כשעה וחצי על אש בינונית בסיר מכוסה עד שהרוטב מסמיך.
ענת גרינברג, נטורופתית והרבליסטית קלינית