Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

ממרח טבעוני בטעם כבד

מאת: - התשובה לבעיות עיכול, כולסטרול ועוד
אגוזי מלך ועדשים יוצרים יחד ממרח מופלא שטעמו מזכיר פטה כבד

ממרח אגוזי מלך ועדשים בטעם כבד. צילום: pexels

Bari15_In
לעיתים יש לצמחונים, טבעונים ובכלל לאנשים שצריכים להוריד חלבונים מהחי, רצון למשהו הדומה בטעמו לבשר, אליו התרגלו.
מכאן נוצר הממרח המוכר שמספק מענה לצורך זה.

למתכונים "בשריים" נוספים שמתאימים לטבעונים:

שווארמה טבעונית מכוסמת

המבורגר מעדשים ופטריות

סטייק טופו מ-4 מצרכים בלבד

מתכון לממרח טבעוני בטעם כבד

מצרכים לקילו ממרח (אם לא צריך כל כך הרבה, חתכו בחצי את הכמויות):

2 בצלים גדולים

2 קישואים בינוניים מגוררים בפומפיה ומסוננים מנוזלים

כוס עדשים שחורות שבושלו במים עם מלח עד לריכוך

100 גרם אגוזי מלך

מלח ופלפל

הוראות הכנה:

קוצצים דק-דק את הבצלים ומטגנים אותם בשמן על מחבת, עד שהם הופכים שקופים ומשחימים מעט.

מוסיפים את הקישואים המגוררים למחבת ומערבבים יחד כדקה.

מעבירים את הבצל והקישואים לקערה ומערבבים יחד עם העדשים המבושלות.

מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.

מכניסים את התערובת למעבד מזון, מוסיפים את האגוזים וטוחנים עד לקבלת מרקם של ממרח.

ניתן לאחסן את הממרח בקופסה אטומה, עד 7 ימים במקרר.

צרו קשר עם BARYA מבית הודיה מלכה - עושים ריסטרט לבריאות שלך



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו