מזונות טובים לתִרגול יוגה
• פירות מכל הסוגים, במיוחד מתוקים, שנאכלים טריים ושלמים.
• כל הירקות מלבד כמות מוגזמת של בצל ושום.
• דגנים מלאים מכל הסוגים ובמיוחד אורז, חיטה ושיבולת שועל.
• קטניות בכמויות מתונות. אפשר לאכול יותר קטניות שאין להן תכונות כבדות, כמו מאנג, אדוקי או טופו.
• אגוזים וזרעים כמו שקדים, קוקוס, אגוזי מלך, פקאן ושומשום, ובלבד שלא יהיו קלויים מדי או מלוחים מדי.
• שמנים טבעיים צמחיים טובים כמו שומשום, זית וחמניות וגם חמאה וגהי (חמאה מזוקקת).
• מוצרי חלב מפָרות שטופלו היטב, ובמיוחד חלב, גהי, יוגורט וגבינת קוטג'.
• סוכרים טבעיים כמו סוכר גולמי (ג'אגרי), דבש, סירופ מייפל ומולסה.
• תבלינים מתוקים כמו זנגביל, קינמון, הל, שומר, כמון, כוסברה, כורכום, מנטה, ריחן וחילבה.
• תה צמחים, מים טבעיים ומיצי פירות (במיוחד מים עם לימון או ליים).
• אוכל שמכינים אותו באהבה ובמודעות.
צילום: יוגה-סטודיו
מאכלים שיש להימנע מהם (או לצמצם את השימוש בהם)
• בשר ודגים וביצים מכל הסוגים.
• מזון מלאכותי מעובד וג'אנק פוד מכל הסוגים.
• מזון משומר, מלבד פירות ועגבניות ששומרו בתהליך טבעי.
• שמנים שאיכותם ירודה, שומן מן החי ומרגרינה.
• מוצרי חלב מחוות מתועשות.
• שום, בצל ומזון מתובל יתר על המידה.
• מזון מטוגן מכל הסוגים.
• סוכר לבן וקמח לבן.
• ממתיקים וחומרי טעם וריח מלאכותיים.
• כל מזון מבושל מדי, ישן, קשה או מבושל שנית.
• אלכוהול, טבק וסמים ממריצים אחרים.
• מי ברז או משקאות מלאכותיים.
• כל מזון שעבר הקרנה ובישול במיקרוגל.
• מזונות שהם תוצר של הנדסה גנטית.
• אכילה בסביבה מופרעת או מהירה מדי.