מהם "קינוחי אור" ואיך הם תורמים לבריאותכם?
רובנו מכירים את התחושה אחרי ארוחה קלה שכללה גם ירקות טריים בשלל צבעים – תחושת חיוניות וקלילות.
לעומת זאת, אחרי ארוחה כבדה כמו סעודת חג, אנחנו חווים לרוב כבדות וחוסר אנרגיה.
ההבדל טמון בכמות האנרגיה שהגוף משקיע בעיכול, אך לא רק בכך.
אפשר להגיע לשובע וסיפוק גם עם מזונות יותר קלילים הודות לאנרגיית ה"אור" שהם מכילים.
אולי זה נשמע קצת רוחני, אבל מדובר בעקרון עם בסיס מדעי מרתק, פשוט ליישום ובעל יתרונות בריאותיים רבים.
האנרגיה שבמזון – איך היא משפיעה עלינו?
בשנת 1939, המדען הרוסי סמיון קירליאן גילה שיטה מהפכנית שנקראת "צילום קירילי".
הוא הבחין שאם מניחים גוף על לוח צילום בחשיפה לשדה חשמלי חזק, מתקבלת תמונה עם הילה סביבו.
השיטה נוסתה על צמחים, מטבעות עתיקות ואיברים שונים, וגילתה שכל אלו מקרינים הילה על לוח הצילום.
יש חוקרים הטוענים שצילומים אלו מציגים את "אנרגיית החיים" ואפשר לעשות בהם שימוש בגילוי וריפוי מחלות כמו סרטן.
בהקשר של תזונה, מה שמרתק אותי במיוחד הוא ההבדל בין ההילה של מזון טרי ולא-מבושל, לבין מזון מעובד או מבושל.
הפירות והירקות החיים מקרינים הילה חזקה וברורה, בעוד המזונות המעובדים מראים הילות חלשות יותר.
אין זה אומר שכל צמח שיש לו הילה חזקה בצילום צריך לאכול אותו.
המזון הטבעי שלנו צריך להיות מושך ואטרקטיבי גם מבחינת הטעם והריח.
עוד נקודה מעניינת למחשבה היא שפירות וירקות אורגניים הראו אף הילה גבוהה יותר מאלה בחקלאות קונבנציונאלית.
מה מעניק למזונות החיים את ההילה? מה מייחד אותם?
מזונות טריים ולא מעובדים עשירים בצבעוניות וססגוניות טבעית, במים חיים, באנזימים, פיטו-נוטריינטים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
האם זה הטבע שמבקש שנאכל מזונות בעלי הילה גבוהה כדי לספק לגוף נוטריינטים וליהנות מהזנה טובה?
מחקרים מראים שתזונה הכוללת יותר מזונות מלאי-חיים כמו ירקות, פירות ואגוזים טריים:
- משפרת את תפקוד מערכת החיסון
- מפחיתה דלקתיות
- ומגבירה את האנרגיה הכללית
שפע הנוטריינטים שהמזונות החיים מכילים, מאפשר לגוף לחוות שובע אמיתי ולהימנע מאכילת יתר ובכך להגיע למשקל גוף אידיאלי.
אז מהם קינוחי אור?
במשך יותר מעשור אני חוקרת את הבריאות והתזונה הטבעית.
אני מורה מוסמכת בתחום הבריאות הטבעית ושפית RAW-FOOD.
כבר 11 שנים שאני אוכלת בעיקר מזונות טריים ומלאי-חיים.
בזכות השינוי הזה, הצלחתי להתגבר על בעיות בריאות רבות ולהרגיש חזקה ואנרגטית יותר.
אני מאמינה בפשטות ובחיבור לטבע, ומשלבת זאת עם יצירתיות במטבח – כולל יצירת קינוחים בריאים ומלאי-אור שאני גאה בהם.
המתוק שהגוף שלנו אוהב
החשק למתוק מלווה אותנו עוד מינקות, והוא טבעי לחלוטין.
תאגידי המזון מכירים זאת היטב ומייצרים ממתקים מעובדים שמפתים אותנו.
אך מה קורה אחרי שאוכלים מתוק תעשייתי?
לרוב, נוצר כדור שלג של רצון לעוד ואחריו תחושת אשמה.
אם היינו מצלמים את הממתקים האלה בשיטה הקירילית, לא היינו רואים בהם הרבה "אור".
לעומת זאת, כשאנו בוחרים במתוק טבעי כמו פירות, אגוזים ושקדים, וכשאנו מתענגים על "קינוחי האור" שעשויים מרכיבים טבעיים אלה, אנחנו גם נהנים מטעם נפלא וגם התשוקה למתוק מתאזנת.
מנגנון השובע שלנו לא תלוי רק בהתמלאות הקיבה אלא גם באיכות המזון.
ככל שהוא יותר קל לעיכול, איכותי ועשיר בנוטריינטים כך הורמוני השובע יפעלו בצורה מיטיבה.
רוצים להתנסות בהכנת קינוחי אור בעצמכם?
בכנס "אוכלים בריא 15" אני מזמינה אתכם להצטרף לסדנה ייחודית בה נלמד להכין קינוחים אלה שהם עשויים 100% רכיבים טבעיים וטעימים, ללא סוכר מעובד וללא גלוטן.
נגלה יחד כיצד האנרגיה של המזון משפיעה על תחושת החיוניות שלנו ונטעם מתוקים שמספקים את הגוף והנפש כאחד.
כל המתכונים הם בגישת RAW-FOOD, מזון טבעי מן הצומח, ללא בישול.
הסדנה תתקיים ביום שישי ה-29.11 בתיאטרון גבעתיים.
מה נכין בסדנה?
- אלפחורס ארגנטינאי עם קרמל מ-2 רכיבים בלבד.
- קרמבל תפוחים עם גלידת וניל טבעית – קינוח קלאסי בגרסה בריאה.
- צ'אי מסאלה עם אומגה 3 – חוויה חמימה ומזינה.
- רולדת פרג ללא אפייה – עשירה בטעמים ומרקמים.
הסדנה מוגבלת לעד 25 משתתפים בלבד, אז כדאי למהר ולתפוס את מקומכם.
בעת ההרשמה תוכלו להקליד קוד קופון 1313 המקנה הנחה לגולשי EatWell
פרטים והרשמה באתר כנס אוכלים בריא 15