מאפינס חמאת בוטנים ובננה
מאת: עינת שגיא
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים ל-12 יחידות
¼ כוס חמאת בוטנים בלי תוספים
קצת פחות מ-¼ כוס סילאן ללא תוספת סוכר ותוספים אחרים
השלמה ל-1/4 כוס עם מייפל אמתי
100 גרם רסק תפוחים ללא סוכר ותוספים
בננה
1/4 כוס מים
4 תמרים מסוג מג’הול
כפית חומץ תפוחים טבעי
כוס קמח מלא
כפית מחוקה סודה לשתייה
כלים
בלנדר (או בלנדר מוט)
12 תבניות מאפינס
אופן ההכנה
מערבבים חמאת בוטנים, סילאן, מייפל, רסק תפוחים וחומץ
טוחנים בבלנדר בננה + מים + תמרים, ומוסיפים לקערה
בקערה קטנה מערבבים קמח וסודה לשתייה לפיזור אחיד
ומוסיפים לקערה
מחממים תנור ל-180 מעלות
יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס ומכניסים לתנור ל-20 דקות
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית ומנחת סדנאות בישול בריא וטעים