SmartKish_Fly
Bari15_Fly

לחם אגוזים

SmartKish_In

לחם אגוזים

המכונות המודרניות לאפיית לחם מביאות אל פתחינו לחם טרי וריחני, שזה עתה נאפה. הוספתי עבורכם, כמה גיוונים מזינים כדי שתוכלו לשלב בריאות עם טעם נפלא.

חומרים: כיכר לחם 1–16 פרוסות

200 גר' קמח לחם
200 גר' קמח מלא
100 גר' קמח סויה
¼1 כפית שמרים למכונת לחם
½ כפית מלח
1 כפית סוכר דמררה (חום)
¼ כפית אבקת ויטמין C (חומצה אסקורבית) – (ניתן להשיג בחנויות טבע או ב רשתות הפארם כתוסף תזונה)
1 כף שמן אגוזים
150 מ"ל חלב סויה
290 מ"ל מים פושרים
100 גר' אגוזי מלך קצוצים

 

אופן ההכנה:

מערבבים את שלושת סוגי הקמח, מניחים את כל המרכיבים במכונה לאפיית לחם, ופועלים לפי הוראות היצרן.
כדי להכין לחם ביתי ביד, יש להשתמש ב-2 שקיות (7 גר' כל אחת) של שמרים יבשים (שקית שמרי פלא או שמרית), לוותר על אבקת ויטמין C, ולהפחית את כמות המים ל-150 מ"ל. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל סוגי הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים שמן אגוזים, חלב סויה ומים פושרים.
מערבבים ולשים כ-15 דקות, עד ליצירת בצק גמיש. אם הבצק נדבק לידיים, יש להוסיף מעט קמח.
מכסים, מניחים במקום חמים ומחכים כשעה, עד שהבצק תופח פי שניים.
לשים את הבצק פעם נוספת, מוסיפים את האגוזים לבצק, ומעבירים לתבנית יכר מצופה בניילון נצמד, משומן קלות. משאירים לתפוח (40-35 דקות).
מחממים מראש את תנור האפייה ל-220 מעלות. כשהבצק תופח וממלא את התבנית כמעט עד שוליה, מסירים את הניילון הנצמד, מניחים בתנור ואופים כ-30 דקות. כדי לבדוק אם הלחם מוכן, הופכים את התבנית על פיה, ומקישים באצבעות על בסיס התבנית. אם הצליל הנשמע הוא חלול, הלחם מוכן. אם לא, מחזירים לתנור ל-5 או 10 דקות נוספות.

גיוונים
• לחם ארבעת הדגנים: החליפו את האגוזים ב-50 גר' זרעי פשתן, ו-15 גר' מכל אחד מהמרכיבים הבאים: גרעיני חמניות, גרעיני דלעת וגרעיני סומסום.

• לחם סויה וזרעי פשתן: החליפו את האגוזים ב-100 גר' זרעי פשתן. לחם זה שומר על יחס אידיאלי של 1:1 בין שומני אומגה-3 לשומני אומגה-6.

• לחם סויה ופרג החליפו את האגוזים ב-50 גר' זרעי פשתן ו-50 גר' פרג, טחונים יחד במטחנת קפה (זרעי פשתן טחונים ופרג טחון טרי ניתן לקנות בחנויות טבע, שווקים וחנויות מתמחות).

 

יתרונות תזונתיים:
הוספת קמח סויה, אגוזים וזרעים ללחם, הופכת אותו למזין ומלא יותר, ומפחיתה את העומס הגליקמי של כל פרוסה.
ערך תזונתי לפרוסה: 7 גר' חלבון, 22 גר' פחמימות, 7 גר' שומן, 3 גר' סיבים תזונתיים, 168 קלוריות/706 קילוג'אול.

 

למידע נוסף אודות הספר "דיאטת היין" בהוצאת פוקוס

 

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו