bari14_Fly
bari14_Fly

הדרך המהנה ביותר להפחית במשקל ולהעלות אנרגיה

מאת: אלמוג גולד רוטנבג – נטורופתית ומנחת קבוצות וניקויי רעלים בשיטת צירופי המזון
זמן קריאה: 2 דקות
כשלעיכול יותר קל אז חילוף החומרים יותר מהיר, הספיגה ופינוי הרעלים מיטבי וכך יותר קל להשיל את הקילוגרמים המיותרים, לדלג על בעיות עיכול ולחסוך עייפות וקרייבינג למתוקים ולפחמימות

למה לפרק את המג'דרה?, צילום: 123RF

Sunrider_Article

כנטורופתית העובדת בקליניקה ובסדנאות ניקוי רעלים הרבה עם שיטת צירופי המזון, ענין אותי מאוד להגיע ולשמוע את הרצאתו של יזהר יפה-רז, יועץ תזונה ממצפה אלומות, אשר דיבר על השיטה בכנס אוכלים בריא 8.

יזהר יפה-רז, כיום עם כיפה גדולה ופאות, פתח בהומור וסיפר את סיפורו האישי. בימים שהיה בחור צעיר וחופשי ביפו, מוקף במאפיות ובייגלה חם, בקלאוות ומלבי מכל עבר. כמו הרבה אנשים בעולם המערבי שמנסים לעמוד במרוץ החיים גם הוא חיפש את הדרכים הקלות גם לאכול טוב וגם לשמור קצת על מפלס הבריאות וכרס הבירה. ספר שהתגלגל לידיו על שיטת צירופי המזון פתח בפניו צוהר לתורתו של שלטון.

הרברט שלטון, רופא שחי ב-1895-1985 יסד את תורת ההיגיינה הטבעית. בבסיס השיטה, שהיא במקור שיטת ניקוי רעלים מהגוף והורדת עומס מטאבולי, עומדים צירופי המזון. ובמילים פשוטות יותר: איזה סוג מזון כדאי לאכול עם מה.

ספירת קלוריות אאוט וצירופי מזון אין

ואלו עיקרי שיטתו: הפרדת ארוחות עמילניות מארוחות חלבוניות ומארוחות שומניות. כלומר- אכילת עדשים לא תהיה עם האורז, דהיינו מג'דרה מפורקת. גם ה"צלחת המנצחת" שחינכו אותנו בילדותנו לאכול- מנת בשר או עוף או דג עם תוספת כתפוח אדמה או פסטה נאלצים להיפרד על פי שיטה זאת. וגם השומן – טחינה, אבוקדו, אגוזים וגרעינים ייפרדו מהעמילנים והחלבונים.

עוד מפריד שלטון בין הפירות. פירות לעולם יאכלו בנפרד מכל שאר סוגי המזון, למעט עלים ירוקים כחסות ונבטים. וגם אותם שלטון ממליץ להפריד: פירות חמצמצים כאננס, ענבים, פירות יער ועוד. אלה הם פירות שבשלב הבוסר יהיו חמוצים אך כשיבשילו יהיו מתוקים. פירות מתוקים  כבננה, אפרסמון, תאנה ועוד כאלו שכלל לא נרגיש חמוציות בחך באכילתם. ובנוסף, קבוצת הפירות החמוצים – פירות ההדר, הקיווי, הקרמבולה וחבריהם.

וכאן מתחיל הפאזל: עדיף לאכול כל אחד מהקבוצות הללו בנפרד. אם העניין אינו מספק ניתן לערבב ביניהם אך להימנע משילוב מתוקים וחמוצים יחדיו באותה קערה או קיבה. כמו כן, אבטיח ומלון מומלץ לאכול בנפרד.

הסתבכתם? זה אכן מורכב, אך אחת מהשיטות שמניבות תוצאות מהירות ומאפשרות אכילה מגוונת וטובה ללא הרגשת החסך אך עם מעט יציאה מההרגלים המוכרים (האורז והלחם יהיו בארוחה נפרדת מהחלבון, למשל. אוהבי האבטיח-בולגרית יאלצו להפריד את הזוגיות הזאת).

החדשות הטובות – מעבודתי בקליניקה ניתן לפשט את השיטה ולדלג על חלק מהדקויות ועדין לראות תוצאות יפות והרגשת קלילות המתלווה לשיטת הפרדת המזונות הנ"ל.

הרציונל של כל המיקס אנד מאץ' הזה הוא פשוט – כשלעיכול יותר קל אז חילוף החומרים יותר מהיר, הספיגה ופינוי הרעלים מיטבי וכך יותר קל להשיל את הקילוגרמים המיותרים, לדלג על בעיות עיכול ולחסוך עייפות וקרייבינג למתוקים ולפחמימות שהפכו לחלק בלתי נפרד מחיי האדם הממוצע.

יתרון נוסף של השיטה היא התאמתה לכל סוגי הז'אנרים התזונתיים – הן לאוכלי בשר, לצמחונים ולטבעונים. גם לאוכלי רו-פוד וגם לפליאו ומקרוביוטים. למעשה – הקלה על מערכת העיכול תקל לנו על החיים ותצ'פר אותנו בהרבה דברים. ומניסיון אישי ומקצועי שלי – אחד התהליכים המתגמלים לאחר תקופת הסתגלות בהבנה הקונספטואלית של השיטה.

אלמוג גולד רוטנבג – נטורופתית ומנחת קבוצות וניקויי רעלים בשיטת צירופי המזון

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו