כוחה של התזונה הצמחית + מתכון קליל ל"אורז" כרובית
כולנו יודעים שלמזון שאנו מכניסים לפינו מידי יום ישנה השפעה מכרעת על כל היבטי הבריאות שלנו: החל מתפקוד מערכות הגוף, המשקל, מדדי בדיקות הדם והרכב הגוף, האנרגיה שבה נפעל, מצב הרוח, החוסן הטבעי שלנו וקצב ההזדקנות של הגוף.
המעבר לתפריט המבוסס בעיקר על תזונה צמחית ונקייה יוביל אותנו תוך זמן קצר לתחום הבריאות לאורך שנים, בעוד שתזונה מעובדת המבוססת על מזון מן החי תוביל אותנו לתחום המחלה, תפגע באיכות חיינו ותקצר את ימינו.
אז למה דווקא תזונה צמחית?
בואו נתחיל מהעובדה שהטבע תמיד לטובתנו וההוכחות על תועלתם של רכיבים צמחיים עוצמתיים למגוון רחב של מחלות רק הולכות ומצטברות.
ביניהם נמנים:
- משפחת הפלבנואידים המצויים בפירות וירקות
- משפחת הפיטו-נוטריאנטים המצויים בעיקר בפולי סויה, אך גם בקטניות נוספות
- רכיב ה-Egcg המצוי בכמות רבה בתה ירוק
- רכיב בטא גלוקן המצוי בעיקר בפטריות כמו שיטאקי
- אינוזיטול המצוי בנבטים
ועוד מאות אלפים של חומרים צמחים שנמצאו מחקרית כתומכים בשיפור הבריאות, מסייעים במניעת מחלות, ואף תורמים לשיפור חילוף החומרים לאיזון המשקל ולעיכוב תהליכי הזדקנות מואצים.
למשל, בכל פעם שאתם בוחרים לאכול כרוב על כל סוגיו: כרובית, ברוקולי, קולורבי, צנון, צנונית, רוקט, לפת וגרגר נחלים (שהוכתר כמזון הבריא בעולם על ידי המרכז הבינלאומי לבקרת מחלות ומניעתן) אתם מקבלים לגופכם תרכובת ששמה גלוקו-בראסיצין.
בתנאי חומציות הקיבה היא הופכת לתרכובת אינדול 3 קרבינול ולנגזרת DIM.
לשתיהן יחד פעילות אנטי סרטנית מובהקת והן אף משמשות כחלק מטיפולים כימותרפיים בחולי סרטן ובעלות השפעה אנטידלקתית חזקה.
בנוסף, הן מפחיתות מטבוליזם של אסטרוגן ועל ידי כך תורמות למניעת סוגי סרטן תלויי אסטרוגן ואף את מחלת הזאבת (הקשורה בייצור מוגבר של אסטרוגן).
עצום, נכון?
זהו כוחו של הטבע בריפוי ומניעה!
למאמרים קודמים אודות יתרונותיה של התזונה הצמחית:
רוצים ללמוד איך להפוך את הבית שלכם לבריא?
הצטרפו אליי ביום שישי ה-12.4 להרצאה "איך ליצור בית בריא משלכם" במסגרת כנס אוכלים בריא 14:
רוצים הנחה? בבקשה! קבלו כרטיס להרצאה ב-40 ש"ח בלבד בהקלדת קוד קופון: 1313.
לתוכנייה המלאה של הכנס ולרכישת כרטיסים עברו לאתר כנס אוכלים בריא 14.
ובינתיים, שנכין "אורז" כרובית בכמה דקות של עבודה?
מתכון קליל ל"אורז" כרובית
מצרכים:
כרובית
מעט חומץ
מעט מלח
גזר
שמינית כרוב
גמבה
בצל
5 שיני שום
2 כפות שמן זית
לתיבול: כורכום, מלח הימלאיה ופלפל שחור
הוראות הכנה:
השרו כרובית מפורקת לפרחים קטנים במי מלח וחומץ ל-15 דקות.
שטפו היטב וטחנו לפירורים גסים במעבד מזון / סלייסר.
טחנו דק את הגזר, הכרוב והגמבה.
אדו במחבת בצל ושיני שום קצוצים ב-2 כפות שמן זית והוסיפו את שאר הירקות.
תבלו במעט כורכום, מלח הימלאיה ופלפל שחור.
הוסיפו מים עד חצי גובה תכולת הסיר ובשלו במכסה סגור על אש בינונית עד שכל הירקות רכים (במידת הצורך הוסיפו מים).
ניתן להוסיף פטריות קצוצות מסוגים שונים, עדשים, עשבי תיבול וכל תוספת אהובה.