ארבעה פתרונות טבעיים פשוטים לטיפול בכאב גרון
כאב גרון הוא מחלה שכמעט אין אדם שלא סבל ממנה בחייו. בדרך כלל זהו סימפטום שכיח של דלקת ויראלית או חיידקית בשקדים או בבית הבליעה והכאב יכול להתלוות להצטננויות פשוטות.
במרבית המקרים, זוהי מחלה קלה שעוברת גם ללא כל התערבות רפואית. אך ישנם מצבים בהם הכאב חריף ואנשים מחפשים פתרון על-ידי נטילת אנטיביוטיקה. אבל, במקרים רבים, לתרופה האנטיביוטית מוסיפים בחברות התרופות גם חומרים כימיים שבטווח הארוך, יש עמם נזק רב. יש תרופות ביתיות לטיפול בכאב גרון, תרופות שהן יעילות וללא כל תופעות לוואי. 4 תרופות ביתיות כאלו תיסקרנה להלן.
טבליות אבץ
לטיפול בכאב גרון נוטלים טבליות אבץ ולא בולעים אותן, אלא מחזיקים אותן בפה עד שהן יתמוססו לאט לאט ובולעים את הרוק בו יש אבץ, תוסף מזון זה עוזר נגד דלקות גרון מסוגים שונים. עם טיפול מקומי כזה יש ניסיון רב ותועלתו רבה.
גרגור מי מלח
גרגור עם מי מלח הוא כפי הנראה הטיפול היותר שכיח והיותר מוכר לכאב גרון – תועלתו רבה ביותר. אין לבלוע את מי המלח. תמיסה זו שוטפת את הגרון וכך נפלטות ממנו בקטריות מאותם הסוגים שגורמים לדלקת גרון. מי מלח גם מונעים מבקטריות אחרות להשתכן בגרון ולגרום לדלקת חוזרת שם. אין להפריז בכמות המלח. הכמות האופטימאלית היא כפית אחת מלח לכוס מים פושרים, לגרגר כ- 10 שניות. רצוי לחזור על טיפול כזה 3-4 פעמים ביום, עד שכאב הגרון עובר.
שום
זהו אולי לא טיפול נעים בכאב גרון, אך הוא היותר יעיל. בשום יש חומרים טבעיים פעילים רבים ובכללם התרכובת מכילת הגופרית אליצין. לחומר זה יש תכונות אנטי בקטריאליות, אנטי ויראליות ואנטי פטרייתיות – הוא פעיל כנגד כל גורמי האינפקציה שבגרון. רצוי לחתוך את השום וללעוס אותו זמן מה. טיפול כזה יש לעשות רק פעם ביום.
חומץ תפוחים
מומלץ לערבב כף אחת של חומץ תפוחים אורגני עם כף אחת של דבש בכוס מים פושרים ולשתות משקה זה בבוקר, לפני כל ארוחה. הוספת כמות קטנה של פלפל אדום חריף לתערובת תגביר את יעילותה. לתערובת זו יש איכויות נוגדות דלקות ומשככות כאבים.
אם רק מגרגרים ולא שותים את המשקה הזה, אפשר להגדיל את כמות חומץ התפוחים שבו לשתיים או שלוש כפות.
ברור שככל שאדם שומר על אורח חיים בריא, כך תהיינה לו פחות מחלות מכל הסוגים אבל, אם כבר יש כאב גרון, דרכים אלו עשויות לעזור – לא מוכרחים למהר לקחת אנטיביוטיקה לכל מצב בריאותי. כיום ישנם סוגי חיידקים עמידים רבים אשר שום אנטיביוטיקה לא משפיעה עליהם ואילו נטילת תוסף המזון ניאצינאמיד מאוד עוזרת למערכת החיסונית של האדם להתגבר עליהם.
מקורות
https://www.beliefnet.com
https://www.ahealthysliceoflife.com
https://www.earthclinic.com
https://homeremediesforlife.com
https://truthwiki.org/Garlic