Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

נכנסים למשמעת צהובה

מאת: טליה לוין, יועצת בריאות הוליסטית
זמן קריאה: 2 דקות
כל שעתיים-שלוש שוט מיץ לימון סחוט טרי. טליה לוין ממליצה לעבור למשמעת צהובה בכל פעם שאתם מרגישים שמחכה לכם משהו מעבר לפינה. זה עובד
Jeliat_In

מאז שהתחלתי להוביל את תוכנית ה-DETOX שמבוססת על מיץ לימון, ולמדתי על האיכויות הבריאותיות המדהימות של לימון, היום כשאני מרגישה סימנים של צינון, שפעת או או סתם חולשה, אני ישר מורידה שוט מיץ לימון סחוט טרי. עם עץ לימון שגדל בגינה, זה ממש קל, אבל גם אם אין, למרבה המזל אנחנו גרים בארץ פירות ההדר.

מאחר וזה הזמן הזה בשנה שרבים מצטננים, הדרך הטובה ביותר להישאר בריאים וחופשיים מצינונים ושפעות היא על ידי חיזוק המערכת החיסונית: לחיות חיים רגועים עד כמה שניתן, פחות לחץ, יותר בישול ביתי, הרבה שינה, פעילות גופנית מתונה התואמת את גופנו, לנשום אוויר עם חמצן, לשתות מים טהורים. אבל כאמור, אם מרגישים איזו שפעת או צינון מעבר לפינה, הנה הטיפ הטוב ביותר שמצאתי:

כל שעתיים-שלוש שוט מיץ לימון סחוט טרי ובין לבין הרבה מים פושרים עם מיץ לימון.

נסו – זה עובד!!

למה לי לימון?

עוזר עם: שיעול, צינון, שפעת, בעיות עיכול, הרעלת מזון, אבנים בכיס המרה, גיהוקים.

תומך באיברים: הכבד, המערכת החיסונית, העור, מערכת העיכול.

חומרים מזינים: עשיר בויטמין סי, B1, B6, חומצה פולית, אשלגן.

לפי הרפואה הסינית: לימון מנקה את הכבד. הטעם המר והחמוץ של הלימון פועלים לפירוק חומרים סטגנטיים בכבד ובכיס המרה.

חומציות ובסיסיות:

כל המזונות, אחרי עיכול וספיגה, משחררים לתוך הדם חומצה או בסיס. סוכרים, מזונות מעובדים, מזון מן החי (בשר, עופות, דגים, ביצים, מוצרי חלב) או בקיצור הדיאטה המערבית המודרנית – כולם יוצרים חומצה. לעומת זאת רוב הפירות הטריים והירקות (בעיקר עלים ירוקים ומיץ לימון) יוצרים בסיס.

תומכי הדיאטה האלקלינית  (Alkaline Diet) מאמינים שדיאטה עשירה במזון יוצר חומצה, עשויה לגרום לאיבוד מינרלים חיוניים ולהוביל למחלות רבות.

סלט אבוקדו, זיתי קלמטה והרבה לימון

צילום: טליה לוין

על אף שאנחנו נוטים לחשוב על לימון כחומצי (ואכן הוא כזה לפני עיכול וספיגה), למעשה לימון הוא אחד המזונות הכי יוצרי בסיס שיש. לכן עבור חיים בריאים – איכלו הרבה ירוק עם לימון.

מה דעתכם לסגל לעצמכם הרגל חדש ולפתוח את היום עם כוס מים פושרים ולימון?

סלסה אבוקדו ולימון

למעדן פזרו מעל סלמון אפוי (אופציות אחרות: מעל על דגנים מבושלים, טוסט, עלי חסה)

רכיבים:

2 אבוקדו
25 זיתי קלמטה
מיץ לימון סחוט טרי
שמן זית
מלח הימלאיה
פלפל קייאן (או כל פלפל אדום חריף)

אופן ההכנה:

פרסו את האבוקדו לרצועות דקות
הוציאו את הגלעינים מהזיתים ופרסו לאורך
הוסיפו מיץ לימון, שמן זית, קורט מלח ופלפל חריף (קייאן אם יש)
ערבו את כל הרכיבים יוחד בעדינות ופזרו מעל סלמון אפוי

מאחלת לכולנו חודש צהוב עמוק.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו