Bari15_Fly
Bari15_Fly

ייבוש ירקות ופירות - משב רוח מרענן במטבח

מזון מיובש הפך פופולרי בעקבות טרנד ה"רואו פוד". אולם ייבוש מזון כאמור, הוא טכניקה ותיקה שטומנת בחובה יתרונות רבים, שהאדם עשה בה שימוש נרחב כבר מקדמת דנא

טכניקה עתיקה, יתרונות רבים, צילום: 123RF

SmartKish_In

ערוגות ערוגות של שלל ירקות היו פרושים כמו מרבד ירקרק בן עשרות גוונים בחצר המשפחה הלדאקית שהתארחתי אצלה לפני מספר ימים. "אל תתני למראה היפה של גינת הירק שלנו לשטות בך" אמרו לי מארחיי. מתברר ששדות מוריקים וערוגות ירקות טריים באזור זה של הודו הוא מראה שכיח בעונת הקיץ בלבד. התושבים המקומיים מקבלים הקצבה של זרעים לשימוש עצמי לתקופת הקיץ. בתקופת הסתיו והחורף מאידך, אין להם זכר.

בעונות הקרות נאלצים המקומיים לבסס את מזונם על דאל ואורז. פירות וירקות כמעט ואינם נגישים. לכן מצאו הלאדקים פתרון יצירתי – ייבוש של פרוסות ירקות (ולעיתים פירות) בשמש הקיצית. כך הם מבטיחים לעצמם זמינות של ויטמינים ומינרלים בתקופת המחסור.

מזון מיובש הפך פופולארי בשנים האחרונות בעקבות טרנד ה"רואו פוד". אולם ייבוש מזון כאמור, הוא טכניקה ותיקה שטומנת בחובה יתרונות רבים, שהאדם עשה בה שימוש נרחב כבר מקדמת דנא, כדי לשמר מזון לתקופה ארוכה ועתות מחסור.

בעידן שלנו אין צורך לייבש מזון בשמש או ברוח, כיום הטכנולוגיה הפכה לפשוטה, זמינה וקלה ומאפשרת ייבוש מזון באמצעות מייבש מזון ביתי.

הרעיון פשוט – באמצעות אויר יבש אנחנו מוציאים מהמזון לחות (עד לרמה של 3-5 אחוזי לחות בלבד) שהיא המקור להתפתחות פטריות, חיידקים ועובש וכך מאפשרים לו חיי מדף ארוכים יותר ומונעים את ההרס או הקלקול שלו.

לשימוש במייבש מזון יש מספר איכויות חשובות:

1. מאפשר לנו לצרוך ירקות ופירות (כמו גם מזונות אחרים) ללא תוספת של גופרית, סוכר, מלח, חומרי צבע וטעם, כימיקלים ומשמרים – הקיימים במזונות מיובשים בשוק.

2. חיי מדף ארוכים יותר בהשוואה למזון טרי. ישנם מזונות שיכולים לשמור על טריות גם עד לתקופה של שנה ויותר.

3. נהדר לייבוש פירות, ירקות, עשבי מרפא ותיבול.

4. ניתן לשלב בקלות בכל דיאטה ולגוון את התפריט, כך שיהיה דל בקלוריות ושומן. בהקשר זה חשוב לציין שאינו מיועד למוצרים עתירי שומן (כמו אבוקדו למשל).

5. המזון המיובש מהווה מקור מצוין לאנרגיה, סיבים תזונתיים, אנזימי עיכול, ויטמינים ומינרלים (אפילו ההרס של ויטמין C וויטמין A הוא נמוך יותר באופן יחסי בהשוואה לשיטות בישול אחרות).

6. מספק תחליף נפלא ללחם, באמצעות קרקרים טעימים המבוססים על שילוב של ירקות וזרעים.

7. גמישות בשימוש – ניתן לייבש מספר שעות עד מספר ימים.

8. אופציה להכנת חטיפי בריאות שניתן לנשנש בהנאה ובלב שלם.

9. הטמפרטורה המכסימלית של מייבש מזון עשויה להגיע ל-70 מעלות צלזיוס כך שאין חשש לייבוש יתר.

10. המזון המיובש דורש מעט מקום אחסון בהשוואה למזון טרי, מוקפא או משומר. חשוב לאחסן אותו במקום בו יש אוורור מספק.

מעתה גם אתם יכולים להביא משב רוח מרענן למטבח שלכם בדמות מייבש המזון A9013 DAVO מבית OIG.

המכשיר מתאים לייבוש של מגוון רחב של מזונות: ירקות, פירות, עשבי תיבול, קרקרים ביתיים בריאים (וגם דגים ובשר) ועוד.

ויש עוד המון סיבות טובות להשתמש בו:

1. פשוט לתפעול ושימוש – תצוגה דיגיטלית לשימוש קל ועדכון זמן לסיום התוכנית שנבחרה, מאפשרת גם כיוון של זמן וטמפרטורה ע"י חוגות גדולות ותצוגת LED, טיימר ל- 24 שעות וכיבוי אוטומטי.

2. חיסכון בזמן – מתאים לייבוש כמויות גדולות של מזון תוך מספר שעות בלבד.

3. אפשרות לאחסון של עד 12 מגשים (37 ס"מ של מקום ייבוש לכל מגש). בהזמנת המכשיר תקבלו 6 מגשים רגילים, 2 מגשי הגדלה, 2 מגשי סיליקון, 6 רשתות ו-4 כוסות יוגורט.

4. תוצאה אחידה – חיישן חום ייחודי הנשלט ע"י מיקרו-פרוססור יוצר תכנון זרימת אוויר לייבוש אחיד, ובקרת טמפרטורה קבועה לכל אורך הייבוש.

חשוב לציין שהייבוש מתבצע בדרך כלל בטמפרטורה 60-70 מעלות, במשך 6-12 שעות. זמן הייבוש תלוי בעובי החתיכות וכמובן דרגת היובש או הפריכות הרצויים של המזון. ניתן לרכוש ספר מתכונים בנפרד.

5. בריא יותר – כל החומרים הנוגעים במזון בתהליך הייבוש הם BPA FREE, ואינם פולטים חומרים רעילים בזמן הייבוש.

6. אינו תופס הרבה מקום במטבח (רוחב 44 ס"מ * עומק 33.5 ס"מ * גובה 44 ס"מ) וקל לנשיאה (6 ק"ג).

7. המכשיר מגיע עם תקופת אחריות של 3 שנים.

להצלחת התהליך חשוב להצטייד בחומרים איכותיים וטריים ולהימנע משימוש בחומרים בהם דבק עובש. כמו כן מומלץ לא לדחוס לכל מגש כמות מזון גדולה בבת אחת ולשמור על מרחק מספק בין פריט לפריט (כך שיהיה מרווח בין האחד לשני).

8. בונוס – ניתן להשתמש במייבש גם לייבוש צמחי מרפא ופרחים בעלי ניחוח (בשילוב עם שמנים ארומטיים) להכנת פוטיפורי והפצת ניחוח נעים בבית.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו