טעים להכיר את ליאת שפר בן יעקב
ליאת שפר בן יעקב, מייסדת מאסטרס – האקדמיה להצלחה בחיים, היא אישה יוצאת דופן, שמלווה א.נשים ליצירת הצלחה יוצאת דופן.
בספרה "רק אל תדברו איתי על דיאטות" חושפת ליאת כיצד השילה למעלה מ-20 ק"ג ממשקלה, כשהפסיקה עם הדיאטות והתחילה לאכול את מה שהיא אוהבת.
אז יצאנו לבדוק – מה היא אוהבת??? אולי גם אנחנו נוריד כמה ק"ג על הדרך…
לאורחים קודמים במדור "טעים להכיר":
שירלי גליק – על תזונה וחטאים קטנים
המאמאצחיקית הראשית – קרן אלאלוף שרעבי
מיכל צפיר – היכרות עם גורו הבריאות והתזונה
התשובות של ליאת שפר בן יעקב
המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
פירות טרופיים בהתאם לעונה.
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
קודם כל קפה… סלט גדול, אומלט, לחם טרי, עוגה ביתית או פנקייקים מפנקים.
תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך
אסאי קפוא עם חלב שקדים בבלנדר. אני מוסיפה מעל גרנולה וטחינה – ארוחת בוקר מושלמת מלאה באנרגיה וערכים תזונתיים ליום מושלם.
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
שאוכל משמין, אויב. שצריך להלחם בתשוקות שלנו וברצונות שלנו ולנהל מלחמה ומאבקים כדי לאכול טוב ולהראות טוב.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
עוגת תפוחים עם פירורים שסבתא שלי היתה מכינה. הכי טעם של בית, פינוק ואהבה.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?
פירות ים…
איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?
תפוחים, קופסה עם תמרים, חמוציות, אגוזי מלך, שקדים וקשיו.
מה החטא האהוב עליך?
פחות מתחברת לאוכל כחטא באופן כללי… אבל אוהבת שוקולד מריר איכותי וגלידות איטלקיות.
במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?
בעיניי פחות קריטי ה"טייטל" ויותר חשוב האדם שעומד מאחורי.
תהליך של שינוי הרגלי אכילה הוא בעיקר תהליך נפשי ומנטלי ולכן חשוב למצוא מישהו או מישהי שאתם מתחברים אליו, מרגישים איתו בנוח, סומכים עליו ובעיקר מישהו שקשוב לצרכים ולרצונות שלכם ויכול להתאים את התהליך למי שאתם ולמה שנכון ומדוייק עבורכם.
רצוי עם ידע והבנה בנפש האדם. בעיניי זה הסוד להצלחה.
מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"
אני מאוד מאמינה וזה גם מה שעומד מאחורי השיטה שפיתחתי, שהעולם הפנימי שלנו הוא זה שמכתיב את האכילה ואת המשקל שלנו.
מערכת האמונות והמערכת הרגשית שלנו משפיעות בצורה ישירה על חילוף החומרים שלנו, הנטייה שלנו להשמנה והתשוקה שלנו למזונות מסויימים.
כשעושים תהליך פנימי עמוק, משתנים הרגלי האכילה שלנו מבפנים, בלי מאמץ ובלי מאבק, כי התיכנות הפנימי שלנו משתנה.
המתכון המנצח של ליאת:
עוגיות שיבולת שועל מעלפות שגם ילדים אוהבים
מתחסל בשניות!
מצרכים:
115 גרם חמאה
75 גרם סוכר חום
1 ביצה
60 גרם קמח אורז מלא/ קמח כוסמין +אבקת אפייה + משפר אפייה
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית תמצית וניל
115 גרם פתיתי שיבולת שועל (מעורב דק ורגיל)
175 גרם פצפוצי שוקולד מריר
טיפונת מלח
הוראות הכנה:
להקציף את החמאה, להוסיף את הסוכר והביצה, לנפות את הקמח, אבקת האפייה ומשפר האפייה. להוסיף מלח, תמצית וניל ושיבולת שועל.
לערבב
כשהכל אחיד ,להוסיף את פצפוצי השוקולד.
עם כף או בידיים לעשות כדורים פחוסים ולהניח במרווחים בתבנית.
לאפות כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
בתיאבון!