טעים להכיר: אושיית הרשת קרן אלאלוף שרעבי
היא מהווה השראה מצחיקה ללמעלה מחצי מיליון נשים בקבוצת הפייסבוק הפופולארית מאמאצחיק.
היא גם בעלת קבוצת הפייסבוק הוותיקה והפופולארית דולצ'ה ויטה שעוסקת בתחום תוספי התזונה.
היא שחקנית ואמא ל-5 ילדים ויש לה מסר חשוב להעביר כאן: הנקה זה לא מרזה!
ויש עוד… מוזמנים לקרוא את התשובות של קרן אלאלוף שרעבי לשאלון המדור שלנו "טעים להכיר".
למדורים קודמים של "טעים להכיר":
שירלי גליק עם תובנות על תזונה וחטאים קטנים
חלוצת הקולינריה הטבעונית –אורי שביט
גורו הבריאות והתזונה – מיכל צפיר
המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
ארטישוק.
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
מקושקשת של בעלי.
תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך
הפוך סויה ומאפה.
כן, זה לא מזין, אבל זה נותן לי מצב רוח להמשיך את היום.
גופי ברחובות, אבל ליבי בפריז.
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
הנקה "מרזה".
מה זה לאאאא.
בתור אישה שהניקה כל ילד בממוצע שנתיים כפול 5 ילדים,
הנקה רק מרעיבה ולעולם לא עזרה לי להרזות.
היא כן עוזרת לרחם להתכווץ וזהו.
בזה זה מסתכם בעצם.
שאף אחת לא תשקר לכן בנושא.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
לבן עם מלפפון קצוץ בפנים.
היינו אוכלים בשבת בבוקר אחרי הקידוש בורקסים חמים וטריים.
משפחה טורקית אסלית.
אמא שלי האלופה היתה מכניסה מהמקרר ישר לתנור הדולק.
אבל אני, בזמן שכולם טרפו בורקיטס, הכי התחברתי בכל שבת ללבן עם חתיכות מלפפון טרי בתוכו.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?
דגים מעושנים.
הריח הורג אותי.
זה בעייתי כי בעלי אוהב וגם הילדים ואני מאוד מאוד רגישה לריחות.
בכל פעם שאני מצליחה לשכנע אותו לא לקנות דג מעושן, ניצחתי.
איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?
קרקרים עם כוסמין וסלק.
סתם סתם, סביר להניח שגזרים שהם אהבת חיי ועוגיות חנק של חמותי.
מה החטא האהוב עליך?
כל המאפים שיש בהם קרם פטיסייר או קרם פיסטוק.
פחמימה עם קרם מתוק ופירות יער או תותים זה הדבר הכי מנחם בעולם.
במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?
דיאטנית. אחת קשוחה רצח אם יש, שרגילה כבר לשמוע את כל התירוצים ולא תעשה לי חיים קלים.
מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאתה אוכל, אלא מה שאוכל אותך"?
כל כך נכון, בול בפוני.
לא בריא לאכול את עצמנו מבפנים.
בגלל זה אני לעולם לא שומרת כלום בבטן.
גם לא בריא כל אלה שאוכלים לנו את הראש עם כפית.
גם לזה אין לי סבלנות.
המתכון המנצח שלך
פסטה ברוטב רוזה
לוקחים פסטה מוצלחת ומרתיחים במים.
במחבת מטגנים בצל, מוסיפים רסק עגבניות טעים, שמנת לבישול, קצת שמנת מתוקה, זיתים "חרוזית" ללא חרצן, קצת אגוז מוסקט, מלח, פלפל ובזיליקום טרי.
מעל מגרדים פרמזן.
הילדים שלי יונקים פסטה מגיל לידה.