חמאת קוקוס שוקולד מפנקת ובריאה
מאת: אורלי גרובר
זמן קריאה: < 1 דקה
מי היה מאמין שאפשר להכין חמאה שהיא לגמרי טבעונית ודלה בסוכר? תוכלו לגוון עם שוקולד נטול סוכר או עם אחוזי קקאו גבוהים מ-60% לממרח עוד יותר מזין ודל בסוכר.
רכיבים
שתי כוסות קוקוס מגורר – שבבי קוקוס. בחרו בשבבים 100% טבעיים
חפיסת שוקולד מריר 60%
אופן הכנה
- מפזרים את הקוקוס במגש רחב בתנור שמכוון לחום נמוך יחסית – 100 מעלות. במהלך האפייה דואגים לערבב כדי שהקוקוס רק יזהיב באופן עדין וטעים ולא יישרף חלילה.
- כשהתערובת מזהיבה מוציאים מהתנור וממתינים שהיא תתקרר לטמפרטורת החדר
- מכניסים את הקוקוס למעבד מזון ומעבדים עד שהכל הופך לחמאה נוזלית – גלו סבלנות כי זה יכול לקחת בין חמש לעשר דקות בהתאם למעבד שלכם
- כשהעיסה חמאתית שוברים את השוקולד פנימה ואז ממשיכים בערבול עד שהכל הופך לעיסה אחידה
כעת רק נותר לבחור מה תרצו לעשות עם התוצאה הטעימה –
אם אתם מעוניינים בשוקולד – מזגו את התערובת למנג'טים והקפיאו אותה
אם אתם רוצים להשתמש בממרח – מזגו אותו לצנצנת שתשמור עליו למשך שבועיים לפחות גם מחוץ למקרר. הממרח הולך מעולה עם פירות וכל שילוב שאתם אוהבים.
המתכון באדיבות אורלי גרובר, זה בריא >