זמן תירס
התירס נמנה על קבוצת הדגנים, והוא בעל ערכים תזונתיים רבים:
- מהווה מקור למינרלים, בעיקר אשלגן (כ-225 מ"ג בקלח תירס בינוני)
- מכיל ויטמינים מקבוצת B – ויטמינים המעורבים בתהליכי הפקת אנרגיה בגוף וכן בתהליכים חשובים נוספים.
- מכיל חומצה פולית (כ-24 מיקרוגרם בקלח תירס בינוני)
- עשיר בסיבים תזונתיים
- מכיל נוגדי חמצון, ביניהם הקרטנואידים זאקסנטין ולוטאין, התורמים לבריאות העיניים ולמניעה של מחלות לב.
קלח תירס בינוני מבושל מכיל כ-100 קלוריות וכ-21 גרם פחמימות.
למתכוני תירס בריאים:
תירס תוצרת הארץ – עכשיו זה הזמן!
על פי חברת ג"ג של החברה לפיתוח הגליל, קטיף התירס המתוק בגליל החל בתחילת יולי ויימשך השנה עד סוף אוגוסט. היבול צפוי לעמוד על כ-20,000 טון.
זני התירס המרכזיים השנה בגליל הם תירס מתוק רגיל ותירס מסוג "סופר סוויטי" שנחשב לדל קלוריות וטעמו מתוק במיוחד.
רוב התוצרת מיועדת לשוק המקומי ותשווק לחנויות במהלך כל השנה.
סך הכל, היקף שטח גידול התירס בעמק החולה בגליל העליון הוא כ-19,000 דונם.
מפיתוח הגליל נמסר כי בכפוף לאמנת הכבול, להבטחת איכות מי הכינרת – נדרש בשטח אדמות כבול (שם היה פעם אגם החולה), גידול ירוק כל השנה.
זריעת התירס בעמק החולה החלה בחודש אפריל ונמשכה עד יוני .הקטיף החל, כאמור, בתחילת יולי ואמור להסתיים בסוף אוגוסט-תחילת ספטמבר.
סך הכל בארץ נזרע תירס למאכל בשטחים המשתרעים על פני כ-40,000 דונם.
הגידול הוא בעיקר בגליל העליון, בגליל המערבי, בדרום רמת הגולן, בעמק יזרעאל, בעמק חפר וכן באזור עמק בית שאן, שם זורעים מוקדם יותר (בחודש פברואר) וקוטפים כבר בסוף מאי, עקב מזג האוויר השונה באיזור.
כל אלה יחד צפויים להניב כ-80,000 טון תירס.
בנוסף, ברחבי הארץ כ-140,000 דונם תירס המיועד לתחמיץ לרפתות.
המידע באדיבות חברת ג"ג של החברה לפיתוח הגליל – בעלת צי חקלאי וציוד כבד, מתקדם, לעבודה חקלאית בגידולי שדה