גרגרי חומוס וירקות בתנור
לגרגרי החומוס יתרונות תזונתיים רבים.
הם עשירים בסיבים, מהווים מקור לחלבון איכותי, מפחיתים ומאזנים את רמות הסוכר, הכולסטרול ולחץ הדם, משביעים, משפרים את מצב הרוח ועוד.
לכן, מומלץ מאוד לשלבם בתזונה.
למתכונים נוספים עם גרגרי חומוס:
מתכון גרגרי חומוס וירקות בתנור
מצרכים:
250 גרם גרגרי חומוס קפואים או יבשים שהושרו למשך לילה (למתקדמים, אפשר ואף מומלץ להנביט)
בצל סגול
6 שיני שום
גמבה
פלפל צהוב
פלפל כתום
4 עגבניות
2 חצילים
כוס רסק עגבניות מ-100% עגבניות ללא תוספות
2 כפות של שמן זית איכותי
תיבול לפי הטעם. ההצעה שלי: צ'ילי גרוס, מעט מלח הימלאייה גס, כף כורכום, כף כמון, כף פפריקה מתוקה וכפית פלפל שחור.
מים, לפי הצורך
הוראות הכנה:
מבשלים את גרגרי החומוס עד שהם מתרככים.
במקביל: מחממים תנור ל-180 מעלות.
קוצצים דק את הבצל, פורסים את שיני השום וחותכים את שאר הירקות לקוביות גסות.
מעבירים את תערובת הירקות לתבנית, מוסיפים שמן זית, רסק עגבניות, תבלינים ומעט מים ומכניסים לתנור למשך 45 דקות.
בוחנים בהמשך אם יש צורך להוסיף עוד קצת מים, בהתאם לכמות הנוזלים שהירקות מגירים. המטרה היא שהירקות יתרככו, אך לא יהפכו למרק.
כשתערובת הירקות יוצאת מהתנור מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ונהנים!