במה נחליף את הבשר?
יום העצמאות הפך להיות יום צריכת שיא של בשר בישראל.
אפשר גם אחרת!
תמר ידין, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף סקרה עבורנו תחליפים צמחוניים למנות בשריות, ואנחנו הוספנו קישורים למתכונים מתאימים באתר.
מוכנים לנסות משהו חדש? קדימה:
ירקות משופדים
לדברי ידין, מדובר באופציה נפלאה למנגל, ולא לצמחונים בלבד!
ניתן לשפד מגוון ירקות, כמו: פטריות, עגבניות, בצל וקישוא, ולהחליף איתם את שיפודי הפרגיות המסורתיים.
כך ניתן להרוויח עושר של סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים, ולהימנע מהשומן שבבשר ובעופות.
מתכוני בריאות לשיפודים חילופיים:
טופו
מדובר בתחליף בשר מוכר ונפוץ.
ידין מספרת כי הטופו מופק מסויה ומשתלב נהדר במתכונים רבים.
הטעם הנייטרלי שלו ותכונתו לספוג בקלות את טעמם של מרכיבים אחרים, מאפשרים לו להחליף בקלות את הבשר במגוון מתכונים, כגון קבבים, נקניקיות ושניצלים.
מתכוני בריאות עם טופו:
סייטן
ידין מציינת כי הסייטן הינו אלטרנטיבה נהדרת לצמחונים וטבעונים, וממליצה לצרוך אותו בתוספת פחמימה מורכבת.
הסייטן הוא למעשה חלבון חיטה (גלוטן), המופק בתהליך הכולל את מיצוי העמילן מקמח החיטה, עד שנותר רק החלבון.
שימו לב! על אף שהסייטן מתהדר בתכולת חלבון גבוהה, הוא אינו נחשב לחלבון מלא מכיוון שהוא חסר את כל חומצות האמינו הדרושות בסדר ובזמינות האופטימליים לגוף.
עם זאת, בשילוב עם פחמימה הנצרכת באותו היום, סייטן יכול ליצור חלבון מלא.
אם נצרוך אותו, למשל, בפיתה מקמח מלא או נשלב אותו עם בטטה או סלט בורגול, נוכל לקבל חלבון מלא, אומרת ידין.
גם אם נצרוך את הפחמימה במהלך היום, בנפרד מהסייטן, הגוף עדיין יצליח לייצר חלבון מלא מהשילוב של המזונות הללו.
הסייטן בדרך כלל מגיע כגוש, וניתן לרכוש אותו בצורה קפואה או מתובלת.
אפשר להפוך אותו למאכלים שונים כמו סטייקים, שווארמה, קבבים ושיפודים.
מתכוני בריאות עם סייטן:
עדשים
קטניות אלו עשירות בחלבון, וניתן לייצר איתן מגוון תחליפי בשר.
על ידי שילוב של עדשים ירוקות או כתומות עם קמח שיבולת שועל, למשל, ניתן ליצור המבורגר עדשים טעים.
בדומה לסייטן, מסבירה ידין, גם עדשים יש לצרוך עם פחמימה, על מנת שהגוף יהיה מסוגל לייצר מהשילוב חלבון מלא.
למתכוני בריאות עם עדשים:
לנוחותכם, באתר שלנו עוד מגוון רחב של מתכונים המתאימים לתזונה צמחונית וטבעונית.