Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

אורז בסמתי ובר עם עלים ירוקים

מאת: דורית דן, שפית בישול הוליסטי
זמן קריאה: < 1 דקה
SmartKish_In

אורז בסמתי ובר עם עלים ירוקים

1 כוס אורז בסמתי איכותי (אפשר אורז מלא עגול)
1/2 כוס אורז בר
2 כפות גרגירי חרדל שחורים
1 בצל קצוץ דק
1 ס"מ ג'ינג'ר מגורד בפומפיה דקה
1 כוס ירק קצוץ (שמיר, כוסברה, פטרוזיליה)
6 עלי מנגולד קצוץ דק
250 גר תרד טרי
1 כפית סומק
מלח ופלפל
1 כף שמן

אופן ההכנה:
1.מבשלים אורז בר בסיר בינוני עם 4 כוסות מים כ 40 דקות או עד שהאורז נפתח ורואים את צבעו הלבן מבפנים. מעבירים למסננת.

2.בישול האורז הבסמתי: מרתיחים שתי כוסות מים בסיר בינוני, מוסיפים את האורז, מנמיכים את הלהבה  ומבשלים כ-20 דקות.

3. קולים במחבת את גרגירי החרדל בכף שמן ומכסים את המחבת עד שכל גרגירי החרדל מפסיקים לקפוץ. אם לא מכסים הגרגירים יקפצו החוצה מהמחבת ועלולים לגרום לכוויות.

4.מוסיפים למחבת בצל וג'ינג'ר לדקה-שתיים, מוסיפים ירק קצוץ, מנגולד ותרד, מקפיצים יחד כ-5 דקות.

5.מתבלים בסומק, מלח ופלפל.

6.לאחר שתערובת הירוקים מוכנה יתכן שהמנגולד והתרד יגירו נוזלים –  סננו את הנוזלים ואחדו את התערובת עם שני סוגי האורז. תקנו תיבול והגישו כתוספת חמה או כסלט קר.

לאתר של דורית דן

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו