Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

אהבה במטבח: איך תדעי שמצאת את מסחטת המיץ של חייך?

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
החלטת להתחיל לשתות מיצים למען בריאותך? נהדר. כריס קאר מלווה אותך כל הדרך לבחירת המסחטה הנכונה עבורך. כי כמו באהבה, גם במסחטות - החיבור הנכון יכול לשנות את חייך...

אהבה במטבח: איך תדעי שמצאת את מסחטת המיץ של חייך? צילום: pexels

Bari15_In

בחירת מסחטה דומה לבחירת בן-זוג – היא צריכה להתאים לאורח החיים שלך ולהחזיק איתך מעמד.

מסחטות עלובות (כמו בני זוג עלובים) לא יגרמו לך אושר.

תוכלי למצוא מגוון רחב של מסחטות במחירים שונים, אך אל תתפשרי על איכות.

ברוב המקרים, המסחטות הזולות ביותר אינן פועלות היטב, מה שאומר שרוב המיץ יישפך עלייך במקום אל הכוס.

למסחטות זולות יש מנוע חלש שאינו מצליח להתמודד כראוי עם פירות וירקות קשים יותר, כמו גזרים, ולא סוחט מספיק מיץ מירקות עליים ירוקים.

בקצה השני של הקשת מצויות המסחטות המקצועיות.

הן גדולות ועוצמתיות כמעט כמו משאית, אבל יקרות יותר מחולצה של גוצ'י!

באופן אישי, אני מעדיפה את החולצה.

האם יש משהו טוב באמצע? כן, המשיכי לקרוא.

המטרה: למצוא מסחטה שתעשה אותך מאושרת. צילום: 123RF

המטרה: למצוא מסחטה שתעשה אותך מאושרת. צילום: 123RF

למאמרים בנושא היתרונות בשתיית מיצים:

מיץ ירוק – אחד מסודות היופי השמורים ביותר

לשתות את מיץ הפלא של ביונסה: טרנד הסלרי

חם? שתו מיצים טבעיים

סוגים של מסחטות מיץ

במאמר זה נתייחס למסחטות מיץ המיועדות לירקות ופירות קשים, להבדיל ממסחטות המיץ הנפוצות להדרים, המיועדות לפירות רכים.

קיימים שני סוגים עיקריים של מסחטות ירקות ופירות קשים:

מסחטות טחינה/גריסה

בסוג כזה של מסחטות נמחצים הפירות והירקות בין גלגלי שיניים הדוחסים אותם ודוחפים אותם דרך מסננת מתכתית.

החומר הכתוש ממשיך להידחס לכיוון המסננת כל העת.

סוג כזה של מסחטות משאיר בדרך כלל במיץ כמות גדולה יותר של מרכיבים תזונתיים.

כמו כן, מכיוון שמסחטה כזו מייצרת פחות חום וחיכוך, כמות גדולה יותר של אנזימים נשמרת במיץ.

מסחטות צנטריפוגליות (מסרכזות)

במסחטות מיץ אלה קיים מכל מסתובב הקוצץ את הפירות והירקות ודוחף את המיץ דרך מסננת מתכתית באמצעות כוח צנטריפוגלי.

יש מסחטות שבהן חלקי הירק והפרי ממשיכים להיסחט ללא הרף, ויש אחרות שבהן חלקים אלה נאספים במכל.

מסחטות מיץ צנטריפוגליות גורמות לחמצון רכיבי התזונה, משום שהן מכניסות אוויר למיץ.

הערך התזונתי של המיץ תלוי גם בסוג המסחטה. צילום: pixabay

הערך התזונתי של המיץ תלוי גם בסוג המסחטה. צילום: pixabay

כללים לבחירת מסחטות מיץ

נוחות השימוש

ככל שיהיה לכם קל להפעיל ולנקות את מסחטת המיץ, כך תרבו להשתמש בה.

יעילות

המטרה היא לסחוט כמה שיותר מיץ מהפירות או הירקות. מסחטות שמוציאות את חלקי הירק/פרי אל מחוץ למסחטה מפיקות פחות מיץ בהשוואה למסחטות שבהן נשארים חלקים אלה במיכל.

סוג המסחטה

ראו לעיל.

אמינות

קנו מסחטה שבקנייתה תקבלו שנות אחריות אחדות על המנוע והחלקים. בחרו במסחטה המיוצרת על-ידי חברה המספקת חלקי חילוף במחיר הוגן.

על מערכות יחסים שמתקלקלות אין אחריות - על מסחטות דווקא יש. צילום: pexels

על מערכות יחסים שמתקלקלות אין אחריות – על מסחטות דווקא יש. צילום: pexels

כיצד לנקות את מסחטת המיץ?

השתמשו במברשת בעלת זיפים קשים והזרימו מים חמים על המסחטה מייד לאחר השימוש בה.

נקו ביסודיות את הלהבים והמסננות וודאו שהסרתם כל שריד של ירק או פרי.

במשך הזמן יכתימו הפיגמנטים החזקים של הפירות והירקות את חלקי הפלסטיק של רוב מסחטות המיץ והבלנדרים.

כדי להסיר את הכתמים, השרו את החלקים בכיור מלא במים חמים והוסיפו למים 2 כפות (25 מ"ל) של חומר הלבנה (שימו לב שיצרני חלק מהמסחטות מזהירים שלא להשתמש בחומרי הלבנה. קראו את המדריך למשתמש).

אפשר להכניס את מרבית חלקיה של מסחטת המיץ למדיח הכלים, וחומר ההלבנה המצוי במדיח יסיר את הכתמים הקשים.

הפיגמנטים הירוקים ישאירו כתמים, קבלי זאת באהבה. צילום: pixabay

הפיגמנטים הירוקים ישאירו כתמים, קבלי זאת באהבה. צילום: pixabay

כמה מילים על בלנדרים ומעבדי מזון

בלנדרים ומעבדי מזון נפוצים מאוד להכנת שייקים.

מרבית האנשים משתמשים בהם נוסף על מסחטת המיץ, משום שיש פירות וירקות שקשה להפיק מהם מיץ ולכן עדיף לכתוש אותם.

כמו כן, קיימים מרכיבים – כמו זרעי פשתה, צמחים מיובשים ונבט חיטה – שקל יותר להוסיפם למשקאות כתושים (שייקים) מאשר למיצים.

בלנדרים חותכים את המזון לפיסות קטנטנות ומאפשרים לנו לשתות את המחית יחד עם המיץ.

בלנדרים מרסקים את הפירות והירקות (ואפילו את הזרעים) עד שמתקבלים חלקיקים מיקרוסקופיים.

מרבית המשקאות או השייקים שהוכנו בבלנדר זקוקים לתוספת של מיץ.

מומלץ להשתמש במסחטת מיץ ולסחוט פירות או ירקות ואז להוסיף את המיץ לירקות ולפירות שבבלנדר, כדי להשלים את המתכון.

לכל המיצים הטבעיים – מיצים סחוטים ושייקים – יש מקום של כבוד בתזונה הטבעית והמלאה.

עצה סקסית ומשגעת

הסוד שיאפשר לך ליהנות מכל הטוב הזה גם אם אין לך תקציב למסחטה. צילום: pexels

הסוד שיאפשר לך ליהנות מכל הטוב הזה גם אם אין לך תקציב למסחטה. צילום: pexels

אם אינך יכולה להרשות לעצמך לרכוש מכשיר חשמלי חדש, הוציאי ממעמקי הארון את הבלנדר (ממחה) הישן.

התחנה הבאה שלך – חנות למוצרי בניין.

קני שם שקיות סינון.

הן הרבה יותר זולות מהשקיות לסינון מיצים שנמכרות ברשת או בחנויות הבריאות.

אחרי שתרסקי את הירקות והפירות בבלנדר, סנני את המיץ דרך השקית.

לחצי היטב על השקית כדי להוציא מהם כל טיפת מיץ יקרה.

שתי את המיץ מייד כדי שאף טיפת כלורופיל לא תאבד.

שטפי היטב את השקית.

את יכולה להשתמש בה כמה פעמים נוספות, ולאחר מכן, זרקי אותה.

אז באיזו מסחטה לבחור?

מסחטות שנמכרות בשווקים נחלקות לשלוש קטגוריות: מסחטות צנטריפוגליות, מסחטות מעיכה ומסחטות דו-סליליות. מה ההבדל ביניהן ואיך תדעי במה לבחור?

רגע לפני שאת מזמינה את מסחטת חלומותייך, בואי נבין איזו הכי כדאי. צילום: pexels

רגע לפני שאת מזמינה את מסחטת חלומותייך, בואי נבין איזו הכי כדאי. צילום: pexels

הנה כמה עצות בסיסיות:

מסחטות צנטריפוגליות

עושות שימוש בסכין גירור שמסתובבת במהירות ומגררת את הירקות והפירות. המיץ עובר דרך מסננת אל פתח המסחטה ואילו הציפה נשארת במכל הפסולת.

מסחטות מעיכה

כוללות סליל אחד בצורת בורג שמסתובב לאט. הסליל "לועס" את הירקות וסוחט מהם את המיץ דרך מסננת מפלדת אל-חלד. הפעולה פותחת בעדינות את קרומי התאים כדי לשחרר מהם את הרכיבים התזונתיים.

מסחטות דו-סליליות

הן הדובדבן שבקצפת. הן פועלות במהירויות נמוכות אף יותר ומועכות לאט את הירקות והפירות בין שני סלילים, עד שהציפה כמעט יבשה וכל המיץ יוצא החוצה.

לכל שלושת הסוגים של המסחטות יש יתרונות וחסרונות.

היתרונות והחסרונות של המסחטות השונות

מסחטות צנטריפוגליות

קלות לשימוש, מהירות לניקוי וזולות יותר.

לרבות מהן יש פתח כניסה רחב, מה שמחייב זמן הכנה קצר יותר ופחות עבודת חיתוך.

אולם פעולת הסיבוב והגירור שלהן גורמת לחמצון מהיר יותר של הרכיבים התזונתיים.

כשהאנזימים נחשפים לאוויר, הם מתחילים להתפרק והמיץ מאבד חלק מערכו התזונתי.

יש לשתות את כל המיצים במהירות האפשרית, אך הכלל הזה תקף במיוחד לגבי מיצים שהוכנו במסחטה צנטריפוגלית.

שתי אותם תוך 20-15 דקות מזמן הסחיטה.

אם אינך יכולה לשתות את המיץ מייד, לא נורא. שפכי את המיץ לצנצנת ואקום, מלאי אותה עד תומה ואחסני במקרר לשימוש מאוחר יותר.

שתי את המיץ במהירות כדי ליהנות ממירב היתרונות. צילום: pixabay

שתי את המיץ במהירות כדי ליהנות ממירב היתרונות. צילום: pixabay

מסחטות מעיכה

סוחטות מהירקות והפירות כמות גדולה יותר של מיץ.

מכיוון שהן פועלות במהירויות נמוכות יותר, המיץ שמתקבל מהן מכיל רכיבים תזונתיים רבים יותר (כולל אנזימים) ופחות קצף, וניתן לאחסן אותו זמן רב יותר בקירור.

בלית ברירה, את יכולה לשמור במקרר צנצנת אטומה של מיץ למשך כ-24 שעות.

מסחטות דו-סליליות

נותנות לך את התמורה הרבה ביותר לכספך.

המיץ יכול להחזיק מעמד עד 72 שעות (כך, לפחות, נהוג להניח).

אפשר גם להכין בעזרתן חמאת בוטנים משובחת ואפילו גלידה.

מסחטות דו-סליליות יכולות לסחוט גם מיץ עשב חיטה (אך גם מסחטות מעיכה מצליחות לעשות זאת).

למסחטות מעיכה משני הסוגים (מסחטת סליל אחד ומסחטה דו-סלילית) יש כמה חסרונות.

ראשית, תהליך הסחיטה ממושך יותר.

כמו כן, קשה יותר לנקות אותן, שכן יש להן פתח כניסה צר יותר וחלקים רבים יותר שצריך לקרצף.

הן גם כבדות יותר ותופסות יותר מקום על השיש.

והחיסרון האחרון הוא שהן יקרות יותר.

עם זאת, ניתן להכין בעזרתן את המיץ הטוב ביותר.

תהיי ילדה טובה, תבקשי מסנטה קלאוס להביא לך אחת כזאת במתנה ונראה מה יהיה.

רוצים לתת לך מתנה? את יודעת מה לבקש... צילום: pixabay

רוצים לתת לך מתנה? את יודעת מה לבקש… צילום: pixabay

בסופו של דבר, המסחטה הטובה ביותר היא זו שתשתמשי בה!

מסחטות לא נועדו לצבור אבק מחוסר שימוש.

הן אמורות להפוך לחלק מהמשפחה והן שונאות להישכח על המדף.

זה ממש פוגע ברגשותיהן.


המאמר לקוח מתוך הספר "דיאטה סקסית משגעת – תוכנית מהפכנית להרזיה, ניקוי רעלים ובריאות טובה", בהוצאת פוקוס.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו